Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Διαδηλωτές έξω από το σπίτι του Νετανιάχου, καθώς η οργή μεγαλώνει

Η αστυνομία συγκράτησε τους διαδηλωτές που διαδήλωναν έξω από την κατοικία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου το Σάββατο, εν μέσω εκτεταμένης οργής για τις αποτυχίες που οδήγησαν στην πολύνεκρη επίθεση ενόπλων της Χαμάς σε κοινότητες γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας τον περασμένο μήνα.

Κρατώντας μπλε και λευκές ισραηλινές σημαίες και φωνάζοντας “Φυλακή τώρα!”, ένα πλήθος εκατοντάδων ατόμων απώθησε τα αστυνομικά φράγματα γύρω από την κατοικία του Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με το Reuters.

Η διαδήλωση, η οποία συνέπεσε με μια δημοσκόπηση που έδειξε ότι περισσότερα από τα 3/4 των Ισραηλινών πιστεύουν ότι ο Νετανιάχου πρέπει να παραιτηθεί, ανέδειξε την αυξανόμενη οργή του κοινού για τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας.

Ο Νετανιάχου δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την προσωπική ευθύνη για τις αποτυχίες που επέτρεψαν την αιφνιδιαστική επίθεση από εκατοντάδες ενόπλους της Χαμάς να εισβάλλουν στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας περισσότερους από 1.400 ανθρώπους και αρπάζοντας τουλάχιστον 240 ομήρους.

Καθώς το αρχικό σοκ έχει υποχωρήσει, η οργή της κοινής γνώμης έχει αυξηθεί, με πολλές οικογένειες των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα να επικρίνουν με πικρία την αντίδραση της κυβέρνησης και να ζητούν να επιστρέψουν οι συγγενείς τους στην πατρίδα.

Στο Τελ Αβίβ, χιλιάδες διαδήλωσαν, ανεμίζοντας σημαίες και κρατώντας φωτογραφίες ορισμένων από τους αιχμαλώτους στη Γάζα και αφίσες με συνθήματα όπως “Απελευθερώστε τους ομήρους τώρα με κάθε κόστος”.

Μετά την επίθεση, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει έντονη αεροπορική και χερσαία επίθεση στη Γάζα, σκοτώνοντας περισσότερους από 9.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της περιοχής που διοικείται από τη Χαμάς και μετατρέποντας μεγάλες περιοχές του θύλακα σε ερείπια.

Ακόμα και πριν από τον πόλεμο, ο Νετανιάχου ήταν μια διχαστική προσωπικότητα, πολεμώντας τις κατηγορίες διαφθοράς, τις οποίες αρνείται, και προωθώντας ένα νομοσχέδιο για τον περιορισμό των εξουσιών του δικαστικού σώματος που οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινούς στους δρόμους.

Το Σάββατο, μια δημοσκόπηση για την ισραηλινή τηλεόραση Channel 13 έδειξε ότι το 76% των Ισραηλινών πίστευε ότι ο Νετανιάχου, ο οποίος τώρα υπηρετεί μια έκτη θητεία ρεκόρ ως πρωθυπουργός, θα έπρεπε να παραιτηθεί και το 64% ότι η χώρα θεωρεί ότι πρέπει αν διεξαχθούν εκλογές αμέσως μετά τον πόλεμο.

Στην ερώτηση ποιος φταίει περισσότερο για την επίθεση, το 44% των Ισραηλινών κατηγόρησε τον Νετανιάχου, ενώ το 33% κατηγόρησε τον αρχηγό του στρατιωτικού επιτελείου και ανώτερους αξιωματούχους των IDF και το 5% τον υπουργό Άμυνας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Related posts

Γαλλία: 24χρονος πυροσβέστης υπέκυψε την ώρα που προσπαθούσε να κατασβέσει πυρκαγιά

admin

Μητσοτάκης: Επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ

admin

Η Αίγυπτος υπέγραψε 7 μνημόνια συνεργασίας με διεθνείς εταιρείες για πράσινο υδρογόνο – Ύψους 40 δισ. δολαρίων

admin

Το Ισραήλ βλέπει σταδιακή μετάβαση στις επόμενες φάσεις των επιχειρήσεων στη Γάζα

admin

Ουγκάντα: Οι αρχές απέτρεψαν βομβιστική επίθεση σε καθεδρικό ναό στην Καμπάλα – Συνελήφθη ένας ύποπτος

admin

Γερμανία: Οι μισοί Γερμανοί πιστεύουν ότι η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ είναι παρατραβηγμένη

admin

Φυσικό αέριο: Ξεκινά η απεργία των εργαζόμενων της Chevron στην Αυστραλία – Άλμα 12% οι τιμές

admin

Ρωσία: 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφοδρές καταιγίδες

admin

Κίνα: Oι εξαγωγές σημειώνουν τη μεγαλύτερη πτώση από την έναρξη της πανδημίας – Κίνδυνος για οικονομική ύφεση

admin