Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Wagner στέλνει “σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας ή στην Χεζμπολάχ ή στο Ιράν”

Η παραστρατιωτική οργάνωση Βάγκνερ, έπειτα από αίτημα των ρωσικών αρχών, “ετοιμάζεται να παραδώσει ένα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας ή στην Χεζμπολάχ ή στο Ιράν”, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Το Ιράν από την πλευρά του “θα μπορούσε να προετοιμαστεί για ένα περαιτέρω βήμα” στη στρατιωτική του βοήθεια στη Ρωσία, δήλωσε επίσης ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, κάνοντας λόγο για πιθανή παράδοση ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων που ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να πλήξει την Ουκρανία.

Ο Κίρμπι δήλωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρακολουθούν την κατάσταση μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας και θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα όποτε είναι απαραίτητο.

Προειδοποιεί ο Έλι Κοέν

Ο υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν προειδοποιεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι είναι πιθανός ένας περιφερειακός πόλεμος εάν δεν εφαρμοστεί πλήρως το ψήφισμα 1701, το οποίο ζητά τον αφοπλισμό της τρομοκρατικής ομάδας Χεζμπολάχ.

“Για το καλό της περιφερειακής σταθερότητας και για να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση, η επόμενη σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να υιοθετήσει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση προκειμένου να τερματιστούν οι επικίνδυνες παραβιάσεις της Χεζμπολάχ και άλλων τρομοκρατικών ομάδων στα σύνορα”, γράφει ο Κοέν στην Ασφάλεια. Συμβούλιο, αναφέρει το Channel 12 News.

Η Χεζμπολάχ, η Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές ομάδες στο νότιο Λίβανο εκτοξεύουν τακτικά ρουκέτες κατά ισραηλινών πόλεων και επιτίθενται στις δυνάμεις των IDF στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου από τις θηριωδίες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα αρκετούς ισραηλινούς θανάτους.

Το Ισραήλ έχει επιτεθεί σε στελέχη και θέσεις της Χεζμπολάχ ως αποτέλεσμα αυτού, σκοτώνοντας δεκάδες μαχητές τους.

Το ψήφισμα 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έβαλε τέλος στον Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου το 2006 και ζήτησε τον αφοπλισμό όλων των μη κρατικών ενόπλων δυνάμεων στον Λίβανο, καθώς και την απελευθέρωση της περιοχής μεταξύ των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου και του ποταμού Λιτάνι όλων των ενόπλων δυνάμεων εκτός του λιβανικού στρατού και της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ UNIFIL.

Αυτές οι ρήτρες του ψηφίσματος δεν εφαρμόστηκαν ποτέ και η Χεζμπολάχ έχει γίνει μια βαριά οπλισμένη τρομοκρατική πολιτοφυλακή. Ισχυρίζεται ότι έχει δεκάδες χιλιάδες μαχητές και κατέχει ένα αναφερόμενο οπλοστάσιο περίπου 150.000 ρουκετών και πυραύλων διαφορετικών τύπων.

Related posts

Έρευνα Fed: Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί δυσκολεύονται με τα οικονομικά τους

admin

Κύπρος: Συναντήσεις αρχών με Αμερικανούς εμπειρογνώμονες για παραβιάσεις κυρώσεων κατά Ρωσίας

admin

Λιβύη: Τουλάχιστον 2.000 νεκροί από τις πλημμύρες, λέει ο Οσάμα Χαμάντ

admin

APA: Η Αυστρία εισάγει ελέγχους στα σύνορα με την Τσεχία

admin

Ρωσία: Oυκρανική επίθεση με drones σε διυλιστήρια και μεθοριακή πόλη, κλείνουν τα σχολεία οι Ρώσοι

admin

Πούτιν: Yπέβαλε στον πρόεδρο Σι τα συλλυπητήριά του για τα θύματα του σεισμού

admin

Σειρήνες προειδοποίησης για εισερχόμενες ρουκέτες στο κεντρικό Ισραήλ – Η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτες προς το Τελ Αβίβ

admin

Meta: Ιστορικό ρεκόρ με αύξηση της κεφαλαιοποίησης κατά 197 δισ. δολάρια σε μια συνεδρίαση

admin

Μόσχα: Ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν ουκρανικό μαχητικό Su-25 στην περιοχή της Χερσώνας

admin