Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Oυκρανική επίθεση με drones σε διυλιστήρια και μεθοριακή πόλη, κλείνουν τα σχολεία οι Ρώσοι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:00

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία κι έχει γίνει στόχος επίμονων επιθέσεων τα τελευταία 24ωρα, ανακοίνωσε ότι θα κλείσουν τις επόμενες ημέρες τα εμπορικά κέντρα και τα σχολεία στην ομώνυμη πόλη, πρωτεύουσα της περιφέρειας.

“Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, αποφασίσαμε πως τα εμπορικά κέντρα” του Μπέλγκοροντ θα είναι κλειστά (αύριο) Κυριακή και τη Δευτέρα, δήλωσε ο Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ, που είχε ανακοινώσει νωρίτερα τον θάνατο δύο αμάχων στα πλήγματα. Τα σχολεία θα παραμείνουν επίσης κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη στην πόλη, καθώς και σε οκτώ άλλες περιοχές της περιφέρειας, διευκρίνισε.

Είχαν προηγηθεί πλήθος ουκρανικές πυραυλικές επιθέσεις  που στοίχισαν τη ζωή σε δύο ανθρώπους ενώ ξεχωριστή επίθεση με drone οδήγησε σε μεγάλη πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου το Σάββατο, τη δεύτερη ημέρα των εκλογών, τις οποίες “προσπαθεί να διαταράξει το Κίεβο” όπως δηλώνει ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σβήστηκε η φωτιά στα διυλιστήρια Σιζράν

Ο Ντμίτρι Αζάροφ, κυβερνήτης στην επαρχία Σαμάρα, σε απόσταση 850 χλμ νοτιοανατολικά της Μόσχας, δήλωσε επίσης ότι στις φλόγες τυλίχθηκε το διυλιστήριο Σιζράν της Rosneft αλλά ότι η επίθεση σε δεύτερο διυλιστήριο απωθήθηκε. Τελικά η φωτιά στο Σιζράν κατασβέσθηκε μετά από πέντε ώρες επιχειρήσεων της τοπικής πυροσβεστικής.

Η Ουκρανία έχει πραγματοποιήσει κατ’ επανάληψη επιθέσεις αυτή την εβδομάδα σε ρωσικά διυλιστήρια. Η Ρωσία προχώρησε χθες στην πιο φονική επίθεση εδώ και εβδομάδες όταν πύραυλοί της έπληξαν περιοχές με κατοικίες στην ουκρανική πόλη της Οδησσού, στη Μαύρη Θάλασσα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 20 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και πάνω από 70 να τραυματιστούν.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ρίχνει τη σκιά του στις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται σε διάστημα τριών ημερών, και τις οποίες είναι βέβαιο ότι θα εξασφαλίσουν μια ακόμα εξαετή θητεία στον Πούτιν.

Ο 71χρονος Πούτιν, που βρίσκεται στην εξουσία είτε ως πρόεδρος είτε ως πρωθυπουργός από την τελευταία ημέρα του 1999, κυριαρχεί στη ρωσική πολιτική σκηνή και κανείς από τους άλλους τρεις υποψηφίους δεν παρουσιάζει αξιόπιστη απειλή.

Το Κρεμλίνο ευελπιστεί σε υψηλή συμμετοχή για να δείξει ότι η χώρα στέκεται ενωμένη πίσω από τον Πούτιν.

Κυβερνοεπίθεση στο κόμμα του Πούτιν 

Η συνολική συμμετοχή ήταν σχεδόν 38% έως το πρωί της δεύτερης ημέρας. Κάποια από τα υψηλότερα ποσοστά –που αγγίζουν το 70%— αναφέρθηκαν στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, όπου σημειώθηκε πυραυλικό χτύπημα, και στις υπό ρωσικό έλεγχο περιοχές της Ουκρανίας, όπου σύμφωνα με το Κίεβο η ψηφοφορία είναι παράνομη και άκυρη.

Το ρωσικό κυβερνών κόμμα “Ενιαία Ρωσία” δήλωσε ότι σήμερα ότι είναι αντιμέτωπο με εκτεταμένη κυβερνοεπίθεση υπό τη μορφή DDos (κατανεμημένη επίθεση άρνησης υπηρεσιών) κατά της διαδικτυακής του παρουσίας και ότι ανέστειλε μη απαραίτητες υπηρεσίες του για να την αντιμετωπίσει.

- -, Reuters

Related posts

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη γ’ τριμήνου της ABN Amro

admin

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις επιθέσεις κατά της αστυνομίας στο Κόσοβο

admin

Ρωσία: Η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε έξι ουκρανικά drones

admin

Ο Μπάιντεν “πιστεύει” ότι μια συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς είναι κοντά

admin

Δυτική Όχθη: Παλαιστίνιος σκοτώθηκε κατά την επίθεσή του με μαχαίρι εναντίον ισραηλινών στρατιωτών

admin

Έρευνα της εισαγγελίας της Ρώμης για νοθευμένο ελαιόλαδο που φέρεται να έχει διατεθεί σε εστιατόρια

admin

Ουκρανός υπουργός προαναγγέλλει περισσότερες επιθέσεις drones εναντίον ρωσικών πλοίων

admin

Ιράν: Νεοσύλλεκτος πυροβόλησε και σκότωσε πέντε στρατιώτες

admin

Πεντάγωνο: “Ολοένα και πιο επικίνδυνες” ενέργειες της Κίνας στην Ασία

admin