Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη γ’ τριμήνου της ABN Amro

Η ολλανδική τράπεζα ABN Amro ανακοίνωσε την Τετάρτη καθαρά κέρδη για το γ’ τρίμηνο πολύ πάνω από τις προσδοκίες της αγοράς, ενισχυμένα από τα υψηλότερα επιτόκια και την αύξηση του χαρτοφυλακίου δανείων.

Η ABN Amro, μία από τις τρεις τράπεζες με δεσπόζουσα θέση στην Ολλανδία, σημείωσε αύξηση 2% στα τριμηνιαία καθαρά κέρδη στα 759 εκατομμύρια ευρώ (811 εκατομμύρια δολάρια), σε σύγκριση με 743 εκατομμύρια έναν χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει κέρδη 583 εκατομμυρίων.

“Η ζήτηση για πιστώσεις παραμένει καλή και τα χαρτοφυλάκια των στεγαστικών και των εταιρικών μας δανείων διευρύνθηκαν”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Robert Swaak σε δήλωσή του.

Ωστόσο, τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII), βασικό μέτρο των κερδών από δάνεια μείον το κόστος των καταθέσεων, ήταν 5% χαμηλότερα από το β’ τρίμηνο και 6% χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών, καθώς τα περιθώρια καταθέσεων μειώθηκαν λόγω της αύξησης των επιτοκίων στο λογαριασμούς ταμιευτηρίου, πρόσθεσε.

Τα NII της διαμορφώθηκαν στο 1,53 δισ. ευρώ το γ’ τρίμηνο, αυξημένα κατά 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η τράπεζα περιόρισε επίσης το αναμενόμενο κόστος της για το 2023 σε ένα εύρος μεταξύ 5,1 δισεκατομμυρίων και 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 5,2 δισ. ευρώ.

Ο τραπεζικός κλάδος ήταν ένας από τους κύριους ωφελούμενους από την αύξηση των επιτοκίων τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο οι κεντρικές τράπεζες φαίνεται να βρίσκονται στο τέλος του τρέχοντος κύκλου νομισματικής σύσφιξης.

Related posts

Ο Μπάιντεν δηλώνει ότι θα συναντήσει τον Κάρολο Γ’ τον Ιούλιο – Δεν θα παρευρεθεί στη στέψη

admin

ΠΟΥ: Το σύστημα υγείας στη Γάζα “έχει γονατίσει”

admin

Χαμάς: Ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες από ισραηλινό πλήγμα σε κτίριο που ανήκει στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας

admin

Η Γαλλία ανακοίνωσε την ασφαλή απομάκρυνση 42 πολιτών από τη Λωρίδα της Γάζας

admin

ΗΠΑ: Ανοίγει ο δρόμος για μειώσεις επιτοκίων, μετά τα αδύναμα στοιχεία της αγοράς εργασίας

admin

Ντμίτρι Μεντβέντεφ: H “στρατιωτικοποίηση” της Ιαπωνίας περιπλέκει την κατάσταση στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού

admin

Βρετανία: Παραμένει ο στόχος για οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων από τις αυτοκινητοβιομηχανίες έως το 2035

admin

Ο Ερντογάν βγήκε και τραγούδησε και είπε ότι περιμένει “νίκη από τον πρώτο γύρο”

admin

Hellenic Train: Αναστολή λεωφορειακών συνδέσεων, λόγω πλημμυρικών φαινομένων

admin