Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Αλμα 33% για τα κέρδη της Credit Agricole το τρίτο τρίμηνο

Η Credit Agricole δημοσίευσε αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών καθώς επωφελήθηκε από τα υψηλότερα επιτόκια στην Ιταλία, ενώ οι traders της ξεπέρασαν τις επιδόσεις των αντιπάλων της.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα έσοδα της τράπεζας με έδρα το Παρίσι αυξήθηκαν κατά 19% ενώ τα καθαρά κέρδη σημείωσαν άνοδο 33% – και τα δύο ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις. Οι αυξήσεις προήλθαν από τα έσοδα από δανεισμό στην Ιταλία και την άνοδο κατά 26% στο trading σταθερού εισοδήματος, κατά τη διάρκεια ενός τριμήνου όπου άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες σημείωσαν απότομη πτώση.

Ενώ η αγορά και η πώληση τίτλων σταθερού εισοδήματος αντιπροσωπεύουν μικρότερο μερίδιο εσόδων από ό,τι σε πολλές άλλες τράπεζες, η Credit Agricole επωφελήθηκε φέτος καθώς οι traders της κατάφεραν να αντιμετωπίσουν σε μεγάλο βαθμό την επιβράδυνση στη Wall Street. Αυτό και οι προσπάθειες του Διευθύνοντος Συμβούλου Philippe Brassac να αυξήσει το αποτύπωμα στην ευαίσθητη στα επιτόκια ιταλική αγορά την τελευταία δεκαετία, για παράδειγμα με την εξαγορά της Credito Valtellinese, θωρακίζει την τράπεζα, ενώ ανταγωνίστριες, όπως η Societe Generale, εξακολουθούν να αγωνίζονται.

Related posts

Το μπόνους από Alpha-Εθνική και τα δυο όπλα του Χρηματιστηρίου

admin

Βρεττού (Attica Bank): Ερχόμαστε να καλύψουμε το χρηματοδοτικό κενό στις ΜμΕ

admin

Συνάντηση Σταϊκούρα με την διοίκηση του ΣΕΤΕ

admin

Viva Advance Financing: Κεφάλαιο κίνησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

admin

Πάνω από 3% βλέπουν τα αμερικανικά επιτόκια φέτος οι αναλυτές

admin

Προειδοποίηση ΤτΕ για λουκέτα και διπλό μήνυμα στις τράπεζες

admin

Παράταση στο όριο των 50 ευρώ για συναλλαγές χωρίς PIN

admin

ΕΚΤ: Δανείστηκαν 143 δισ. ευρώ οι ισπανικές τράπεζες τον Μάρτιο

admin

Πούλησε το δάνειο Κυπριώτη η Eurobank

admin