Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Fed διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια στο εύρος του 5,25% έως 5,50%

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) διατήρησε, όπως αναμενόταν, αμετάβλητα τα επιτόκιά της στο εύρος του 5,25% έως 5,50%, ενώ προβλέπει διαδοχικές μειώσεις την επόμενη χρονιά, λαμβάνοντας υπόψη την επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας και τονίζοντας ότι ο πληθωρισμός παραμένει «υψηλός».

Αξιωματούχοι της Fed προβλέπουν 3 ή 4 μειώσεις επιτοκίων την επόμενη χρονιά, με στόχο να φθάσουν στο επίπεδο του 4,6% στο τέλος του 2024.

Πρόσφατοι δείκτες υποδηλώνουν ότι η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα την επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Fed, η οποία υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της ότι «ο πληθωρισμός έχει επιβραδυνθεί τον τελευταίο χρόνο, αλλά παραμένει υψηλός».

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ εκτιμάται πως θα υποχωρήσει στο 2,4% στο τέλος του 2024, σύμφωνα με επικαιροποιημένες προβλέψεις – έναντι 2,5% που προβλεπόταν στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά την ανάπτυξη, φέτος θα είναι ισχυρότερη από ό,τι αρχικά προβλεπόταν – 2,6% αντί 2,1% – αλλά αναμένεται να επιβραδυνθεί την ερχόμενη χρονιά προτού ανακάμψει στη συνέχεια.

Καμία μεταβολή δεν προβλέπεται στο ποσοστό της ανεργίας, που αναμένεται να διαμορφωθεί φέτος στο 3,8% και να ανέλθει σε 4,1% το 2024.

Ειδήσεις σήμεραΑλλάζουν όλα στις μεταβιβάσεις ακινήτων: Σε μία μέρα με ΑΙ από 1η ΙανουαρίουΦωτογραφία: Τα σκυλιά που σκότωσαν τη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη – Τη δάγκωσαν πάνω από 50 φορές«Λουκέτο» στο τουρκικό πρωτάθλημα μετά την γροθιά του προέδρου της Ανκαραγκιουτσού στον διαιτητή του αγώνα με τη Ρίζεσπορ

Related posts

Λαγκάρντ για το «deal» Alpha Bank με UniCredit: Πιθανό να επενδύσουν και άλλες μεγάλες τράπεζες στην Ελλάδα

admin

Wall Street: Κέρδη την Παρασκευή – Εβδομαδιαίες απώλειες για τον Dow Jones

admin

Επιχείρηση «Θερμοστάτης»: 27 βαθμοί το καλοκαίρι, 19 το χειμώνα στο Δημόσιο

admin

Ποιες κυρώσεις; Έσοδα – ρεκόρ για τον Πούτιν από το ρωσικό πετρέλαιο τον Μάιο

admin

ΤτΕ: Aμετάβλητο το επιτόκιο καταθέσεων τον Φεβρουάριο – Μείωση για τα νέα δάνεια

admin

Μελίνα Τραυλού: «Στόχος εθνικός και παγκόσμιος η προάσπιση των επιτευγμάτων της ελληνικής ναυτιλίας»

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιστρέφουν οι αγοραστές, ράλι στην Jumbo

admin

Επίδομα θέρμανσης: Νέα εκταμίευση 54,8 εκατ. ευρώ σε πάνω από 400.000 δικαιούχους

admin

Market pass: Αυτό είναι το ΦΕΚ – Παραδείγματα για τους δικαιούχους

admin