Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Ευεργετική για το Χρηµατιστήριο η ελληνοτουρκική προσέγγιση

Ευεργετική για το Χρηµατιστήριο η ελληνοτουρκική προσέγγιση

Οριακή υποχώρηση κατά 0,01% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. στη χτεσινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 1273,33 µονάδες.

Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 89,6 εκ. ευρώ. Η συνεδρίαση ήταν πάλι σχετικά υποτονική συναλλακτική και µέχρι το µέσον κινήθηκε πτωτικά µε το Γ.∆. να καταγράφει στις 12µµ περίπου το ενδοσυνεδριακό χαµηλό στις 1270 µονάδες. Οι αγοραστές ανασυντάχθηκαν στη συνέχεια οδηγώντας το Γ.∆. σε θετικό στο ενδοσυνεδριακό υψηλό των 1276 µονάδων στις 3µµ. για να απωλέσει ως τις δηµοπρασίες τα κέρδη του. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαµορφώνονταν στο 3,342%.

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (-1,51%) κατέγραψε απώλειες µε την Εθνική (-3,23%) να υποαποδίδει αλλά την Alpha ( 0,67%) να διαφοροποιείται. Απώλειες ακόµη κατέγραψε η Helleniq Energy (-0,90%) µε τη διαδικασία του book building να είναι σε εξέλιξη, ο Σαράντης (-2,29%) και η ΕΧΑΕ (-2,38%). Στον αντίποδα, κέρδη κατέγραψε ο ΟΤΕ ( 1,53%), η ∆ΕΗ ( 1,12%), η Lamda ( 1,02%), η Aegean ( 0,69%), η Autohellas ( 0,64%) και από τη µικρή κεφαλαιοποίηση ο Κορδέλλος ( 15,92%), ο Λούλης ( 9,59%), η Βιοσώλ ( 8,41%) και ο Ακρίτας ( 27,50%). Απολογιστικά, 70 µετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 30 εκείνων που υποχώρησαν.

Εισάγονται σήµερα προς διαπραγµάτευση νέες µετοχές της Attica Συµµετοχών που προέκυψαν µετά τη συγχώνευση µε την ΑΝΕΚ (1Ν/8, 2Π). Το µεσηµέρι, ανακοινώνονται στις ΗΠΑ τα στοιχεία της αγοράς εργασίας για το Νοέµβριο (νέες θέσεις εργασίας, ποσοστό ανεργία, µεταβολή ωροµισθίου).

H Κύκλος Χρηματιστηριακή εκτιμά πως η διακήρυξη φιλίας και καλής γειτονίας µεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας αναµένεται να έχει ευεργετικά αποτελέσµατα για την οικονοµία το 2024 και κατ’ επέκταση για τα χρηµατιστήρια των δύο χωρών.

#ΧΑ #χρηματιστήριο

Related posts

Inform: Εγκρίθηκε από το ΔΣ η απορρόφηση απ’την Austriacard Holdings

admin

Intralot: Μειώθηκε το ποσοστό του Σωκράτη Κόκκαλη

admin

Ideal: Πιστοληπτική αξιολόγηση χαμηλού κινδύνου ΑΑ από την ICAP

admin

Intralot: Στα 88 εκατ. ευρώ τα EBITDA εννεαμήνου

admin

ΚΕΠΕ: Πτώση σε δείκτη προήγησης και KEPE GRIV τον Δεκέμβριο

admin

Phoenix Vega Mezz: Καθαρά κέρδη €11,2 εκατ. το 2023

admin

Κοντά στην είσοδό του στον FTSE Russell ο ΔΑΑ

admin

Prodea: Στο 87% η έμμεση συμμετοχή της Castlelake Opportunities

admin

Η «ανταμοιβή των μετόχων» στην πρώτη γραμμή της Eurobank

admin