Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικράτηση Κασσελάκη με εννιά μονάδες στην μάχη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη καταγράφουν τα αποτελέσματα με καταμετρημένο το 90,13% των ψήφων στις εκλογές για ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα τα ποσοστά που ανακοινώθηκαν επισήμως από την Κουμουνδούρου, από τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής Γιάννη Δρόσο είναι τα εξής:

Ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε ποσοστό 45,47% και 51. 615 ψήφους
Η Έφη Αχτσιόγλου πήρε ποσοστό 36,21% και 41.098 ψήφους
Ο Νίκος Παππάς πήρε 8,64% και 9.804 ψήφους
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε 8,4% και 9.534 ψήφους
Ο Στέφανος Τζουμάκας 1,28% και 1.457 ψήφους

Συνολικά προσήλθαν στις κάλπες «προς έκπληξη πολλών», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δρόσος, 146.635 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείδωσε ο δεύτερος γύρος

Ο κ. Δρόσος ευχαρίστησε όλους τους υποψηφίους και ανακοίνωσε ότι η Εφορευτική Επιτροπή κηρύσσει επαναληπτική εκλογή μεταξύ της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη για την επόμενη Κυριακή.

Για τα αποτελέσματα αυτά είχαν προϊδεάσει οι εκτιμήσεις δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για σκληρή μάχη μεταξύ Έφης Αχτσιόγλου και Στέφανου Κασσελάκη.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου/νέας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκε στις 21:00 το βράδυ με τη συμμετοχή των πολιτών να ξεπερνά κάθε προσδοκία, ακόμα και όσων μέσα στο κόμμα έκαναν τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Περίπου 147.000 πολίτες πήραν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσέλευση που διέψευσε τις προβλέψεις για χαμηλή προσέλευση μετά την παραίτηση Τσίπρα και το σοκ της διπλής εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος ψήφισαν πάνω από 147.000, εκ των οποίων 40.000 νέα μέλη.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022, που έγιναν εσωκομματικές εκλογές για πρώτη φορά από τη βάση και στις οποίες επανεξελέγη πρόεδρος ο Αλέξης Τσίπρας, ψήφισαν συνολικά περίπου 150.000 άτομα.

 

 

Ο ίδιος σημείωσε ότι τα πρώτα αποτελέσματα με δείγμα δεν αναμένονται πριν τις 11:00 το βράδυ.

Παράλληλα, ανέφερε ότι μπορεί να δοθεί νέα παράταση και μετά τις 21:00 σε συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα, όπου υπάρχει ανάγκη.

 

 

Σύμφωνα με την έως τώρα προσέλευση του κόσμου, η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ακόμα και όσων μέσα στο κόμμα έκαναν τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022, που έγιναν εσωκομματικές εκλογές για πρώτη φορά από τη βάση και στις οποίες επανεξελέγη πρόεδρος ο Αλέξης Τσίπρας, ψήφισαν συνολικά περίπου 150.000 άτομα.

 

 

 

Η σημερινή συγκυρία, όμως, μετά την παραίτηση Τσίπρα και το σοκ της διπλής εκλογικής ήττας είχε οδηγήσει τους περισσότερους στο συμπέρασμα ότι η συμμετοχή στις σημερινές εκλογές θα είναι πολύ χαμηλότερη.

Παράταση για την ψηφοφορία

Σημειώνεται ότι, λόγω της αυξημένης συμμετοχής, η διαδικασία πήρε παράταση για μία ώρα και έτσι αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 21:00 το βράδυ.

«Μεγάλη συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα για την εκλογή νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ψηφίζουμε για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ψηφίζουμε για να δυναμώσουμε τη φωνή του προοδευτικού κόσμου. Ψηφίζουμε για τη μεγάλη κυβερνώσα αριστερά», έγραψε η Ράνια Σβίγκου σε ανάρτησή της.

 

 

Ψήφισε ο Τσίπρας

Ψήφισαν όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι, ενώ το απόγευμα της Κυριακής ψήφισε και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, ότι: «Το μαζικό παρών αποδεικνύει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα».

 

 

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Καλλιθέα, λόγω της μεγάλης συμμετοχής και της αναμονής των ψηφοφόρων, άνοιξε και 4ο εκλογικό κέντρο.

Σήμα επανεκκίνησης – Μαζική συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Πολίτες περιμένουν στην ουρά για να ψηφίσουν

«Μεγάλη συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα για την εκλογή νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ψηφίζουμε για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ψηφίζουμε για να δυναμώσουμε τη φωνή του προοδευτικού κόσμου. Ψηφίζουμε για τη μεγάλη κυβερνώσα αριστερά», τόνισε η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου, με ανάρτησή της.

Οι διεκδικητές της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς, Στέφανος Κασσελάκης και Στέφανος Τζουμάκας, άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα και έκαναν δηλώσεις για την επόμενη ημέρα, συγκλίνοντας και οι πέντε στο μήνυμα της ενότητας και της αναγέννησης της παράταξης, με στόχο να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο μετά τη διπλή εκλογική ήττα και να διεκδικήσει με αξιώσεις την εξουσία απέναντι στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Περίπου 20.000 πολίτες έγιναν νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Οι κάλπες σε όλη την Ελλάδα άνοιξαν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ, ενώ η καταμέτρηση των ψήφων θα καταγραφεί σε τάμπλετ, όπως στις εθνικές εκλογές, επομένως τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν γρήγορα.

Για την ακρίβεια, εκτιμάται ότι κατά τις 9 το βράδυ θα έχουμε αποτελέσματα στο 50% της συμμετοχής και κατά τις 10-10.30 το σύνολο.

Φάμελλος: Ψηφίζουμε για το μέλλον μας

Μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης έστειλε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

«Είναι μια ημέρα δημοκρατίας και προόδου», τόνισε ο κ. Φάμελλος, κάνοντας λόγο για «επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Και σημείωσε πως χρειαζόμαστε στη χώρα μας «ένα ευρωπαϊκό, αριστερό και οικολογικό κόμμα, το οποίο θα καταθέσει μια πρόταση διεξόδου από τη μεγάλη κρίση που ζούμε. Και θα δώσει μια πρόταση κυβερνητικής λύσης».

Ο Σωκράτης Φάμελλος ψηφίζει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης

«Όχι μόνο για ισχυρή αντιπολίτευση για να διεκδικεί τα δικαιώματα της κοινωνίας», όπως ανέφερε, «αλλά και για να προτείνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τη ζωή μας πιο ασφαλή, πιο προοδευτική και με μεγαλύτερη προκοπή».

Ο Σωκράτης Φάμελλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επόμενη μέρα «δεν θα βρει απλά το ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο, θα τον βρει πιο δυνατό. Θα τον βρει ανανεωμένο», ενώ επισήμανε πως «αυτό είναι το μεγάλο θέμα: να έχουμε μια καινούργια ηγεσία, αλλά να έχουμε και ένα νέο κόμμα και μια πιο ισχυρή πολιτική πρόταση».

Υπογράμμισε ότι, «προφανώς όλα αυτά δεν τελειώνουν σε μία ημέρα, ούτε λύνονται μόνο από το πρόσωπο και την επιλογή του νέου ή της νέας προέδρου. Θα χρειαστούμε και το έκτακτο συνέδριο για να διατυπωθούν όλα αυτά και σε πολιτικό λόγο», σημείωσε προσθέτοντας πως το βασικό χαρακτηριστικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «είναι ένα βαθιά δημοκρατικό κόμμα».

Αχτσιόγλου: Από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει

Στο Περιστέρι άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα, είναι μια μέρα δημοκρατικής συμμετοχής, μέρα ενδυνάμωσης της προοδευτικής παράταξης, μέρα ανανέωσης της σύγχρονης Αριστεράς», τόνισε και προσέθεσε ότι «από το πρωί, χιλιάδες άνθρωποι στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επιστρέφει δυναμικά».

Η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε έτοιμη «να ανταποκριθούμε στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για μια καλύτερη ζωή, με ισότητα, δικαιοσύνη και ασφάλεια».

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, ψηφίζει στο Περιστέρι

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, λέγοντας πως «χθες ο κ. Μητσοτάκης μάς είπε ότι το σχέδιό του για τα επόμενα χρόνια είναι να επιβιώσουμε», για να σημειώσει χαρακτηριστικά: «Δεν θα πάρουμε».

«Σήμερα στέλνουμε το πρώτο μήνυμα, από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει», διεμήνυσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Τσακαλώτος: Αξιόπιστα, ενωτικά, αριστερά

«Είναι μια σημαντική μέρα, μια σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, και είναι και μια σημαντική μέρα για τον κόσμο της Αριστεράς», ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, που ψήφισε στη Νέα Ιωνία.

Εξέφρασε την προσδοκία του «να προχωρήσουμε μπροστά με τις αξίες μας, τις αναλύσεις μας, τις προτάσεις μας, για να μπορεί η χώρα να αλλάξει το παράδειγμα και να φέρει το κάτι καινούργιο που το χρειάζεται τόσο πολύ μετά από τις κρίσεις που έχει περάσει».

Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι το σύνθημά του σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές ήταν «αξιόπιστα, ενωτικά, αριστερά», για να σημειώσει ότι πιστεύει πως η επόμενη ημέρα μπορεί να είναι καλύτερη «αν ο κόσμος της Αριστεράς δείξει αυτά τα αντανακλαστικά που χρειάζεται» για να φέρει τις απαραίτητες αλλαγές.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ψηφίζει στη Νέα Ιωνία

Παππάς: Ψηφίζουμε για να αναμετρηθούμε με τη δεξιά του Μητσοτάκη

Πρώτος από τους πέντε ψήφισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, στο εκλογικό κέντρο του κόμματος στην Καισαριανή.

«Σήμερα ψηφίζουμε για να αναμετρηθούμε με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Για να σώσουμε την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη από τα σχέδιά του. Για να ξεκινήσουμε μια ενωτική πορεία προς το μετασχηματισμό», επισήμανε ο κ. Παππάς.

Και προσέθεσε, αναφερόμενος στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ: «Μακριά από αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα χυλό, χωρίς λογοδοσία. Μακριά από αντιλήψεις που θέλει ένα κόμμα με κλειστές πόρτες. Κάνουμε τα ανοίγματά μας, χτίζουμε την ανοιχτή δημοκρατική προοδευτική παράταξη της χώρας. Χτίζουμε την παράταξη της νίκης».

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ψηφίζει στην Καισαριανή

Κασσελάκης: Από αύριο ενωμένοι συνεχίζουμε μαζί

«Η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση σύντομα στον τόπο», δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Περιστέρι.

Δήλωσε συγκινημένος «από την κοσμοσυρροή» και τόνισε πως «είναι απρόσμενη η προσέλευση, αλλά αξίζει τον κόπο γιατί η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση σύντομα στον τόπο, μια προοδευτική κυβέρνηση που βάζει τον άνθρωπο στο επίκεντρο και ξέρει να διαχειρίζεται το μέλλον του τόπου, τους πόρους του τόπου και να λύνει τα προβλήματα του τόπου».

Έκανε λόγο για μια «σύγχρονη πατριωτική κυβερνώσα αριστερά», ενώ προσέθεσε: «αυτό είναι το όραμά μου, αυτό φαίνεται να βλέπει ο κόσμος και να ανταποκρίνεται».

«Ψηφίστε σήμερα για όποιον θέλετε, αλλά ψηφίστε», κάλεσε τους πολίτες, σημειώνοντας πως «από αύριο ενωμένοι συνεχίζουμε μαζί».

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ψήφισε στο Περιστέρι

Τζουμάκας: Μεγάλη μέρα για την Αριστερά

«Μπορούμε να πάμε σε ανασυγκρότηση και σε κυβερνητική πολιτική πλειοψηφία για να αναλάβουμε την ευθύνη της χώρας», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Τζουμάκας.

Από την Καλλιθέα όπου ψήφισε, επεσήμανε ότι «η σημερινή μέρα είναι μεγάλη για τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη και την Αριστερά».

Αναφερόμενος στη μεγάλη προσέλευση των πολιτών στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι μέχρι και το βράδυ υπάρχει η δυνατότητα για μεγάλη συμμετοχή, κάτι που, όπως είπε, θεωρεί σημαντικό «γιατί πρέπει να αλλάξουμε πορεία».

«Έχουμε τη δυνατότητα για τη δημιουργία κόμματος πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας που να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας», τόνισε ο κ. Τζουμάκας.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Τζουμάκας, ψήφισε στην Καλλιθέα

Σημείωσε ότι πρέπει να προτάσσουμε την πολιτική και την οικονομία, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για να απομονώσουμε την αθλιότητα της υποκατάστασης της πολιτικής από τη διαπλοκή και παρασιτικά συμφέροντα. Για να απομονώσουμε φαινόμενα παρακμής, πολιτικού εκφυλισμού και μειοψηφικών πρακτικών στο προοδευτικό κίνημα».

«Για να αποκαταστήσουμε ξανά την αξιοπιστία και την αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως κόμματος λαϊκού, ως κόμματος εναλλακτικής λύσης. Για τη χώρα, για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Έχουμε τις δυνατότητες, μας αξίζει, το μπορούμε», δήλωσε ο Στέφανος Τζουμάκας.

Related posts

Βορίδης: Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερο τέλος για τον ΣΥΡΙΖΑ από την επικράτηση Κασσελάκη

admin

Επιχειρήματα

admin

Χουριέτ: «Να επιτεθούμε στα στρατιωτικοποιημένα ελληνικά νησιά»

admin

Μητσοτάκης: Σύγχρονος και ασφαλής ο νέος αυτοκινητόδρομος Ακτιο-Αμβρακία

admin

Κώστας Ζαχαριάδης: «Αν το πιστέψεις, θα κερδίσεις» – Ετσι του είπε ο Στέφανος Κασσελάκης

admin

Καλπάκης: O Μητσοτάκης εμφανίστηκε μετά από 10 ημέρες για να εξαγγείλει μέτρα που ήδη ισχύουν

admin

Τέμπη: Ηχηρή προειδοποίηση Κομισιόν για τα ελληνικά τρένα 15 ημέρες πριν την τραγωδία

admin

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Ήρθαν στα χέρια μπροστά από την κάλπη

admin

Προσδοκούν «ανατροπή» με 17%

admin