Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χουριέτ: «Να επιτεθούμε στα στρατιωτικοποιημένα ελληνικά νησιά»

Αν και η συνάντηση μεταξύ Ερντογάν και Μητσοτάκη έγινε σε ένα πολύ θετικό κλίμα και έδειξε ότι πλέον οι σχέσεις των δύο χωρών βελτιώνονται, η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ φιλοξενεί ένα άρθρο στο οποίο καλείται η Τουρκία να επιτεθεί στην Ελλάδα, ενώ αμφισβητεί την κυριότητα της χώρας σε δεκάδες νησιά.

Συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος της Χουριέτ, Νεντίμ Σενέρ σχολιάζει πως «πρέπει να πλήξουμε στρατιωτικά τα ελληνικά νησιά που είναι στρατιωτικοποιημένα» και πως «πρέπει να καθοριστεί η κυριαρχία σε 150 νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου.»

«Κανονικά η Ελλάδα δεν πρέπει να θεωρείται κράτος»

«Πρέπει να πολεμήσουμε, η Τουρκία πρέπει να πολεμήσει για να τα σταματήσει τις επιθέσεις που δέχεται εναντίον της στην περιοχή. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος» σχολίασε ο Νεντίμ Σενέρ και προσθέτει:

«Κανονικά η Ελλάδα δεν πρέπει να θεωρείται κράτος. Επαναστάτησε πριν απο λίγα χρόνια, την ίδρυσαν 3 χώρες, διόρισαν ηγέτη έναν γερμανό πρίγκιπα. Αυτό το ανύπαρκτο κράτος μας επιτίθεται και μας προκαλεί με έναν ‘φθηνό’ τρόπο.

Μια χώρα που η Τουρκία με ένα σπρώξιμο θα μπορούσε να την αποτελειώσει, τώρα πήρε μαζί της την Αμερική και κάνει νταϊλίκια στην Τουρκία. Απέναντι μας βλέπουμε το μπλοκ που υπάρχει.»

Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν – πρόεδρος Τουρκίας

«Τότε ας πάμε να τα χτυπήσουμε να τελειώνουμε»

Ο αρθρογράφος προσθέτει ότι «η Τουρκία ως προς το ζήτημα των νησιών, στο οποίο, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, έχει δίκιο, φτάνει στο σημείο να χάνει το δίκιο της.

Τους λέμε στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες και πως θα πρέπει να καθοριστεί η κυριαρχία του. Επίσης, αφου λέμε πως στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις, τα στρατιωτικοποιούν. Τότε ας πάμε να τα χτυπήσουμε να τελειώνουμε. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος».

Related posts

Τα πλήγματα εκ… δεξιών που φοβάται η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές

admin

«Πρόταση» Οικονόμου σε Ακάρ για αγώνα ειρήνης ανοιχτής θαλάσσης με τη συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων κολυμβητών

admin

Η ΝΔ τροχονόμος των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, λέει το ΠΑΣΟΚ

admin

Τζορτζ Τσούνης: Ενας πρέσβης που «ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τον ακούει»

admin

Στις 12:00 η εκλογή του προεδρείου της Βουλής

admin

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρα Κασσελάκη – Αχτσιόγλου για debate

admin

Τέμπη: Χαμός μετά το εξώδικο της οικογένειας του νεκρού μηχανοδηγού – Διεκόπη η συνεδρίαση της εξεταστικής

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αρθρο του πρωθυπουργού στους «Times of India»

admin

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με σβησμένα φώτα

admin