Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επάνοδος Σακελλαρίδη με τη Νέα Αριστερά

Ο Αλέξης Χαρίτσης υποδέχτηκε τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη στα γραφεία της Νέας Αριστεράς, στον δεύτερο όροφο της Βουλής, με μια αγκαλιά που δίνεται συνήθως (και κυρίως, δημόσια) μόνο σε πρόσωπα γνώριμα: η επάνοδος του Σακελλαρίδη στην πολιτική σκηνή είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα στα πέριξ του προοδευτικού χώρου – και ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015, την επομένη της παραίτησής του από κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνεχίστηκε στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, την περίοδο της διάσπασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επισήμως, η θέση που αναλαμβάνει ο Σακελλαρίδης είναι «πρώτης γραμμής», ως υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού, όμως θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητά του για τις ερχόμενες ευρωεκλογές.

«Μεγάλη χαρά»

«Είναι πολύ μεγάλη χαρά για μένα που, μετά από πολλά χρόνια απουσίας, νιώθω ότι επιστρέφω στο πολιτικό μου σπίτι. Θεωρώ ότι είναι χρέος μου να το πράξω τώρα, σε μια περίοδο που συνολικά ο χώρος περνάει κρίση» ανέφερε ο Σακελλαρίδης – ύστερα από χρόνια κομματικής σιωπής, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε το περασμένο καλοκαίρι δημόσια πως θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στις εσωκομματικές εκλογές στήριξε την Εφη Αχτσιόγλου. Το φλερτ του με τη Νέα Αριστερά από αίσθηση πέρασε σε φημολογία όταν ο ίδιος έδωσε το «παρών» σε συνέλευση του σχηματισμού στη Νέα Ιωνία. Στις πρώτες του δηλώσεις υπό τον νέο του ρόλο, ο Σακελλαρίδης απηύθυνε κάλεσμα στους ανθρώπους «που νιώθουν απογοήτευση από την πολιτική, που έχουν απομακρυνθεί» και σε εκείνους που νιώθουν «ανησυχία απέναντι στην κυριαρχία της κυβέρνησης ή απογοήτευση από την απαξίωση της Αριστεράς» –

«Η Νέα Αριστερά και θέλει και μπορεί να σηκώσει το βάρος που της αναλογεί για μια ολόκληρη παράταξη (…) Με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια» σημείωσε, ενώ με τη σειρά του ο Αλέξης Χαρίτσης, που προσφώνησε τον Σακελλαρίδη «σύντροφο και φίλο», τόνισε πως ήρθε η ώρα «συνένωσης των δυνάμεων».

Η ημέρα που επιλέχθηκε για την ανακοίνωση είναι συμβολική – καθώς αυτή έρχεται ύστερα από ένα 48ωρο φαγωμάρας στην αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ στο επιτελείο των «11» εκτιμούσαν πως η παρουσία Σακελλαρίδη αποδεικνύει στην πράξη τη διάθεση η Νέα Αριστερά να «ανοίξει» και σε πρόσωπα του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Related posts

Βαρουφάκης για Κασσελάκη: Θα ήταν ιδανικός ηγέτης της ΝΔ – Το τελευταίο στάδιο της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Κασσελάκης: Αυτό είναι το κατηγορητήριο για τον Καραμανλή – Δεσμεύεται να το ψηφίσει ο Μητσοτάκης;

admin

Ερντογάν: Γιατί ανέβασε την ένταση – Η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και οι τουρκικές εκλογές

admin

Χουριέτ: Το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν προκαλεί πανικό σε Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία

admin

Ραντεβού με φόντο υποκλοπές και… ευρωεκλογές

admin

Ελληνοτουρκικά: Με μειωμένες προσδοκίες η επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Άγκυρα

admin

Το ζήτημα της αντιμετώπισης της αστεγίας στο νέο σποτ της ΝΔ

admin

Υποκλοπές: Νέα διαφοροποίηση από τον Νικήτα Κακλαμάνη

admin

Νέος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Φάμελλος – Τα χειροκτροτήματα κι οι ευχαριστίες στον Τσίπρα

admin