Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενα ταξίδι – εξπρές στο Παρίσι για τον Κασσελάκη

Εδώ ο Στέφανος Κασσελάκης, εκεί ο Στέφανος Κασσελάκης… Πού είναι ο Στέφανος Κασσελάκης; Σε ιδιωτικό ταξίδι στο Παρίσι μαζί με τον σύζυγό του βρισκόταν χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αιφνιδιάζοντας ακόμη και συνεργάτες του που διαβεβαιώνουν, ωστόσο, πως δεν κήρυξε από νωρίς την έναρξη των χριστουγεννιάτικων διακοπών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ταξίδι του στη γαλλική πρωτεύουσα ήταν επαγγελματικό και διάρκειας μόλις μιας ημέρας, καθώς αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα σήμερα, αφού έχει και προγραμματισμένα ραντεβού.

Εν τω μεταξύ, στην Κουμουνδούρου χθες αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) που μετατέθηκε για αύριο το απόγευμα. Αλλά όπως με διαβεβαιώνουν, η αναβολή είναι εντελώς άσχετη με την απουσία του προέδρου, καθώς με την ΚΟΕΣ ασχολούνται οι γραμματείς του κόμματος και δεν εξαρτάται η συνεδρίασή της από τη συμμετοχή του.

Γιορτές στο Τέξας

Κατά τα λοιπά, σε μερικές ημέρες ο Κασσελάκης θα ταξιδέψει και για τις γιορτές στις ΗΠΑ, αλλά όχι στη Νέα Υόρκη, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος. «Θα είμαστε με τις οικογένειές μας στον Νότο των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε κι από ό,τι πληροφορούμαι θα περάσει τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο Τέξας.

Νέο φιρμάνι ΔΙΣ για τον γάμο των ΛΟΑΤΚΙ

Φιρμάνι προς όλες τις Μητροπόλεις της επικράτειας έστειλε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, στο οποίο αναλύει την αρνητική θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέκταση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ζευγαριών. Η εγκύκλιος, που συνυπογράφεται και από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και θα προωθηθεί στους ιερούς ναούς όλης της χώρας, καταγράφει την κάθετη διαφωνία της Εκκλησίας στον γάμο των ΛΟΑΤΚΙ ζευγαριών, διότι, όπως επισημαίνει, εφόσον θεσμοθετηθεί δεν θα είναι νομικά επιτρεπτός ο αποκλεισμός τους από το δικαίωμα τεκνοθεσίας στο οποίο αντιδρά προτάσσοντας, όπως λέει, «την έμφυτη ανάγκη των παιδιών και κατ’ επέκταση, το δικαίωμά τους να μεγαλώνουν με άνδρα πατέρα και γυναίκα μητέρα αντί υποκατάστατων λύσεων».

Εμμέσως πλην σαφώς δε κατακρίνει το επιχείρημα της νομικής αναγνώρισης παιδιών ΛΟΑΤΚΙ οικογενειών υποστηρίζοντας πως «δεν πρέπει τα παιδιά να χρησιμοποιούνται ως «εργαλείο ακτιβιστικής πίεσης»». Ενώ είναι αξιοσημείωτη η σκληρή γλώσσα με την οποία αναφέρεται στους ΛΟΑΤΚΙ που επιθυμούν να μεγαλώσουν παιδιά, καταλήγοντας πως «τα παιδιά δεν είναι ούτε κατοικίδια ζώα συντροφιάς για όποιον θέλει να νιώσει κηδεμόνας ούτε αξεσουάρ, που θα επισημοποιήσουν ή θα καταστήσουν κοινωνικά αποδεκτή μια ομόφυλη συμβίωση».

«Οι αδυναμίες…»

Σημειώνω, πάντως, ότι, παρά τις σκληρές εκφράσεις, η εγκύκλιος σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως «όλοι οι άνθρωποι, παρά τις ατέλειες και αδυναμίες τους, είναι εξίσου τέκνα και εικόνες του Θεού», ότι «κανείς δεν μπορεί να κατακριθεί εξαιτίας των χαρακτηριστικών ή των τάσεων, με τις οποίες γεννήθηκε» κι ότι «η Εκκλησία, ως οικογένεια που είναι, δεν απορρίπτει κανένα πρόσωπο για τις αδυναμίες του».

Συμπληρώνει, ωστόσο, πως ο καθένας «είναι υπεύθυνος εάν οι επιλογές του, οι πράξεις και ο τρόπος ζωής του τον οδηγούν ή τον απομακρύνουν από τον Θεό». Δεν απορρίπτει, δηλαδή, αλλά κρίνει.

Τα πεπραγμένα στον ΕΟΤ υπό έρευνα

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει φτάσει ο προβληματισμός για ορισμένα από τα πεπραγμένα του επικεφαλής του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη. Του καταλογίζεται έλλειψη στρατηγικής για την προβολή του εθνικού μας προϊόντος και σε ορισμένες περιπτώσεις διαχείριση θεμάτων με βάση δική του ατζέντα. Επίσης, λόγος γίνεται για αναποτελεσματική διάθεση πόρων. Η ανησυχία είναι πλέον τόσο έντονη που ο Πρωθυπουργός φέρεται ότι ζήτησε την ανάθεση σε διεθνή εταιρεία συμβούλων της πραγματοποίησης έρευνας για τα πεπραγμένα της διοίκησης.

Συμφώνησαν για την «Αμάλθεια»

Εντός δύο ημερών αναμένεται να «κλειδώσουν» οι λεπτομέρειες για την υλοποίηση του σχεδίου «Αμάλθεια», σύμφωνα με τη συντονίστρια Λευκωσία, αλλά και τους ισραηλινούς αξιωματούχους που συμφώνησαν στη διευκόλυνση της πρωτοβουλίας για τον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Γάζα. Σε όλα τα τεχνικά θέματα επικεντρώθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ελί Κοέν και ο κύπριος ομόλογός του Κωνσταντίνος Κόμπος στη συνάντησή τους χθες στη Λευκωσία, μαζί με τεχνικά κλιμάκια και των δύο πλευρών.

Μάλιστα μετά τις διμερείς συζητήσεις ο Κοέν μετέβη στο Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» στο λιμάνι Λάρνακας, όπου παρακολούθησε παρουσίαση όλων των σταδίων του σχεδίου μεταφοράς της ανθρωπιστικής βοήθειας με πλοίο.

Related posts

Επιχείρηση «συσπείρωση τώρα»

admin

Ξεπαγώνει η δόμηση στα εκτός σχεδίου, drones και τεχνητή νοημοσύνη κατά των αυθαιρέτων

admin

Θεοδωρικάκος: «Περιμένω από τους πρυτάνεις να τηρήσουν τους νόμους»

admin

«Ψηλά» στο BBC η ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη με Σούνακ – Το σχόλιο Βρετανού αξιωματούχου

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 18 Απριλίου το ευρωψηφοδέλτιο – Εκπληξη με Φώτη Κουβέλη, τι λένε για δημοσκοπήσεις

admin

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Τέσσερις μέρες φαγωμάρα, ένας πρόεδρος υπό αμφισβήτηση και μια επιταγή που δεν ήταν λευκή

admin

Υπουργείο Εξωτερικών: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ»

admin

Παραδοχή Χατζηδάκη: «Βαθιά προβληματικός ο ΟΣΕ, δεν τα έχουμε καταφέρει»

admin

Νέα «καρφιά» Φίλη κατά Κασσελάκη: «Έχει σχέδιο να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε Δημοκρατικό κόμμα Μπάιντεν»

admin