Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εκλεισε το βιβλίο για το 9% της Alpha Bank

Ολοκληρώθηκε η περίοδος των ανταγωνιστικών προσφορών για την πώληση του 9% της Alpha Bank από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καθώς στις 17.30 έκλεισε το βιβλίο προσφορών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διοίκηση του Ταμείου ενημερώνεται από την γαλλική Lazard, που λειτουργεί ως σύμβουλος του ΤΧΣ, τόσο για την προσφορά της ιταλικής UniCredit όσο κι αν υπήρξαν ανταγωνιστικές προσφορές από άλλους επενδυτές (κάτι που θεωρείται αμφίβολο).

Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι τυχόν αίτημα του Ταμείου προς την ιταλική για κατάθεση βελτιωτικής προσφοράς θα συζητηθεί τις επόμενες ώρες. Υπενθυμίζεται ότι οι Ιταλοί προσφέρουν 1,33 ευρώ ανά μετοχή για την εξαγορά του 9% της Αlpha Bank. Οι επίσημες ανακοινώσεις για τον αγοραστή του 9% των μετοχών της Αlpha Bank εκτιμάται ότι θα γίνουν -εκτός απρόοπτου- πριν το άνοιγμα της χρηματιστηριακής συνεδρίασης της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική τράπεζα UniCredit έχει υποβάλλει πρόταση εξαγοράς του 9% της ελληνικής τράπεζας στο πλαίσιο της αποεπένδυσης που υλοποιεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Η Εθνική Τράπεζα

Αμέσως μετά και την επίσημη ανακοίνωση της πώλησης του 9% της Alpha Βank, το Ταμείο θα εκκινήσει τη διαδικασία για την πώληση του 20%-25% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας (από το 40,3% που κατέχει).

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η διαγωνιστική διαδικασία θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα (Τρίτη). Στο μεταξύ τα μηνύματα από τις επαφές με τους επενδυτές για το εγχείρημα που αφορά την αποεπένδυση του Ταμείου από την Εθνική είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και σύμφωνα με πληροφορίες του -.gr, δεν αποκλείεται να υπάρξει επενδυτής σε ρόλο cornerstone.

Σε ό,τι αφορά το ποσοστό πώλησης της Εθνικής Τράπεζας, συζητείται η διάθεση έως 25% καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι ζωηρό και υπάρχει το ισχυρό ενδεχόμενο του cornerstone ξένου επενδυτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ποσοστό της τάξης του 5% θα δοθεί στην εγχώρια αγορά.

Related posts

Frigoglass: Αύξηση πωλήσεων, μεγάλη πτώση στα λειτουργικά κέρδη στο εννεάμηνο

admin

Κομισιόν: Υποπτη η ΔΕΗ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης την περίοδο 2013-2019

admin

Πειραιώς: Αξιολογεί επενδύσεις 1,6 δισ. ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

admin

Νέα εξαγορά από τη Σκλαβενίτης

admin

Delta Air Lines: Με τρεις πτήσεις ημερησίως επιστρέφει στην Αθήνα

admin

Dimand: Η Πολυξένη Καζόλη νέο μέλος στο ΔΣ

admin

Quest: Καθαρά κέρδη €32,5 εκατ. στο 9μηνο

admin

Profile: H fintech Cirdan Capital, στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιλέγει το Axia

admin

Westnet: Δύο σημαντικές διακρίσεις για την απόδοσή της από την HP

admin