Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Ρωσία μπήκε στο στόχαστρο του ISIS: Τι οδήγησε στο μακελειό της Μόσχας με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες

Το πολύνεκρο μακελειό στο Crocus City Hall της Μόσχας, για το οποίο το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη, αποτελεί κλιμάκωση της επιθετικότητας που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια οι εξτρεμιστές της οργάνωσης απέναντι στην Ρωσία.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο αναλυτής Κόλιν Κλαρκ του Soufan Center, μιας ερευνητικής ομάδας με έδρα την Ουάσινγκτον, εξήγησε ότι “Το Ισλαμικό Κράτος έχει εμμονή με την Ρωσία τα τελευταία δύο χρόνια. Επικρίνει συχνά τον Πούτιν στο πλαίσιο της προπαγάνδας του”.

Από την πλευρά του, ο Μάικλ Κούγκελμαν του Wilson Center – που εδρεύει επίσης στην Ουάσινγκτον- δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος “βλέπει την Ρωσία ως συνεργό σε δραστηριότητες που καταπιέζουν συστηματικά τους μουσουλμάνους”. Όπως εξηγεί, ότι η τρομοκρατική οργάνωση απαριθμεί εκατοντάδες μέλη στην περιοχή της Κεντρικής Ασίας, τα οποία έχουν επί μέρους ατζέντα κατά της Μόσχας.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν την ευθύνη για την φονική βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην ρωσική πρεσβεία στην Καμπούλ. Για τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες θεωρήθηκε σημείο καμπής στο πώς αντιμετωπίζει ο ISIS την Μόσχα.

Ένοπλοι με στολές παραλλαγής εισέβαλαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Παρασκευής στο κατάμεστο Crocus City Hall – μια αίθουσα συναυλιών στο Κρασνογκόρσκ, βορειοδυτικά της Μόσχας – και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, σκορπώντας τον θάνατο. Ακολούθησαν εκρήξεις και ξέσπασε πυρκαγιά που εξαπλώθηκε ταχύτατα στο κτίριο.

Περισσότεροι από 93 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από την τρομοκρατική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στα περίχωρα της Μόσχας, για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο, 115 τραυματίες νοσηλεύονται, συμπεριλαμβανομένων πέντε παιδιών. Η κατάσταση 60 ενηλίκων και ενός παιδιού χαρακτηρίζεται σοβαρή, εγείροντας φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων “ενδέχεται να αυξηθεί”.

- The Toc

Related posts

Microsoft: Ο αντιπρόεδρος πούλησε μετοχές αξίας 17 εκατ. δολαρίων

admin

Η Carrefour απέσυρε ορισμένα προϊόντα της PepsiCo, διαφωνώντας με την αύξηση των τιμών τους

admin

Ισραήλ: Ταγματάρχης έχασε τον βαθμό του για συμμετείχε με τη στρατιωτική στολή σε διαδήλωση υπέρ της δικαστικής μεταρρύθμισης

admin

Το Starship της SpaceX εξερράγη κατά τη δεύτερη δοκιμαστική πτήση

admin

Βρετανία: Νεανική εγκληματικότητα – Η μάστιγα των επιθέσεων και των δολοφονιών με μαχαίρι

admin

Οι Ισραηλινοί βομβαρδίζουν τη Γάζα – Τουλάχιστον 50 νεκροί σε μία ώρα λέει το τοπικό υπ. Υγείας

admin

Φεστιβάλ Βιέννης: Ακύρωσε τη συμμετοχή του μαέστρου Θ. Κουρεντζή, γιατί δεν έχει αποστασιοποιηθεί από την ρωσική εισβολή

admin

Στις ΗΠΑ ο Σουηδός πρωθυπουργός Κρίστερσον ενόψει της ένταξης στο ΝΑΤΟ

admin

Ρωσία: Στη λίστα “τρομοκρατών και εξτρεμιστών” η σκηνοθέτιδα Ζένια Μπερκόβιτς και η θεατρική συγγραφέας Σβετλάνα Πετριτσούκ

admin