Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Μόνο ένα νοσοκομείο εξακολουθεί να λειτουργεί στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα

Στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας υπάρχει πλέον μόνο ένα νοσοκομείο που εξακολουθεί να δέχεται ασθενείς λόγω των συγκρούσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και της έλλειψης καυσίμων, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ στη διάρκεια της νύκτας.

Το νοσοκομείο αλ Άχλι στην πόλη της Γάζας εξακολουθεί να λειτουργεί αλλά στο ελάχιστο των δυνατοτήτων του, επεσήμανε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha).

Το Ocha πρόσθεσε ότι όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα έχουν σταματήσει να λειτουργούν λόγω της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος, ιατρικών εφοδίων, οξυγόνου, νερού και τροφίμων.

Η κατάσταση επιδεινώνεται από τους βομβαρδισμούς και τις συγκρούσεις στην περιοχή, επεσήμανε η υπηρεσία του ΟΗΕ. Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο αλ Άχλι υπάρχουν 500 ασθενείς.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, τα οποία ήδη βρίσκονταν στα όριά τους, επιδεινώθηκε δραματικά τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), 22 από τα 36 νοσοκομεία του θύλακα έχουν σταματήσει να λειτουργούν.

Τα υπόλοιπα 14 είναι μετά βίας σε θέση να φροντίσουν τους ασθενείς, περιλαμβανομένων όσων νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, επεσήμανε ο ΠΟΥ.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

Πάση δυνάμει στην Ελλάδα το 2023 οι ξένοι επισκέπτες: Η τουριστική κίνηση σε αεροδρόμια, μεθοριακούς σταθμούς και λιμάνια με αριθμούς

admin

ΗΠΑ: Αθώος δήλωσε ο Τραμπ σε όλες τις κατηγορίες

admin

Ubs: Tο νορβηγικό κρατικό ταμείο επενδύσεων αξίας 1,4 δισ. δολαρίων γίνεται ο μεγαλύτερος μέτοχος

admin

Γάζα: Ο αμερικανικός στρατός θα κατασκευάσει λιμάνι για μεταφορά περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας

admin

Παλαιστίνη: Τα πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράκ και στη Συρία “ρίχνουν λάδι στη φωτιά”, προειδοποιεί η Χαμάς

admin

Γαλλία: Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι στο Παρίσι είχε ορκιστεί πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος

admin

“Κίτρινη κάρτα” Δύσης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για το εμπόριο με τη Ρωσία

admin

ΗΠΑ: Βουτιά στο δημοσιονομικό έλλειμμα τον Ιανουάριο

admin

Βούτσιτς: Πιθανές οι πρόωρες κάλπες στη Σερβία μέχρι τον Σεπτέμβριο

admin