Image default
ΚΟΣΜΟΣ

“Κίτρινη κάρτα” Δύσης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για το εμπόριο με τη Ρωσία

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ, Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιάζουν να πιέσουν από κοινού τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αυτή την εβδομάδα προκειμένου να σταματήσουν την αποστολή αγαθών στη Ρωσία τα οποία δυνητικά βοηθούν τη Μόσχα στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας, αναφέρει η Wall Street Journal, επικαλούμενοι αμερικανικές και ευρωπαϊκές πηγές της.

Αξιωματούχοι από την Ουάσινγκτον και από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες επισκέπτονται τη Δευτέρα τα ΗΑΕ ως μέρος μιας κοινής προσπάθειας να κρατηθούν διάφορα τσιπ για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρονικά εξαρτήματα και άλλα προϊόντα “διπλής χρήσης”, που έχουν δηλαδή και πολιτική και στρατιωτική χρήση, μακριά από τα χέρια της Ρωσίας.

Τα ΗΑΕ διατηρούν σχετικά αδιατάρακτες σχέσεις με τη Μόσχα μετά την έναρξη του γενικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, συνεργάζονται μαζί της στο ευρύτερο καρτέλ πετρελαιοπαραγωγών χωρών OPEC , ενώ πρόσφατα προσκλήθηκαν από το μπλοκ των BRICS, στο οποίο κυριαρχούν Ρωσία και Κίνα, να ενταχθούν σε μια νέα, 11μελή σύνθεσή του, μαζί με άλλες πέντε χώρες.

Related posts

Ιταλός υπ. Άμυνας: Πρέπει να βγούμε από την πρωτοβουλία Belt and Road χωρίς να δημιουργήσoυμε μια καταστροφή

admin

Ubs: Tο νορβηγικό κρατικό ταμείο επενδύσεων αξίας 1,4 δισ. δολαρίων γίνεται ο μεγαλύτερος μέτοχος

admin

Ρωσικά ΜΜΕ: Ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν ουκρανικό πύραυλο κοντά στο Μπερντιάνσκ

admin

Ισπανία: Η υπ. Εργασίας “επιτίθεται” στην ιταλική κυβέρνηση και το ισπανικό ακροδεξιό κόμμα Vox που “εμπνέεται” από αυτήν

admin

Τουρκία – Σουηδία – ΝΑΤΟ: Ο Σουηδός ΥΠΕΞ λέει ότι η Άγκυρα αναμένει να επικυρώσει το ενταξιακό πρωτόκολλο “εντός εβδομάδων”

admin

Ρωσία: Εισβολή διαδηλωτών στο αεροδρόμιο του Νταγκεστάν – “Έψαχναν” Ισραηλινούς

admin

Το Κατάρ ζητά “διεθνή έρευνα” για τις επιχειρήσεις του Ισραήλ σε νοσοκομεία της Γάζας

admin

Πολωνία και Τσεχία εργάζονται για τον μηδενισμό της χρήσης ρωσικού πετρελαίου στα τσεχικά διυλιστήρια

admin

UNRWA: Ζοφερό προμηνύεται το μέλλον στη Γάζα

admin