Image default
ΚΟΣΜΟΣ

ΥΠΕΞ Ισραήλ για συνάντηση Ερντογάν – Χανίγε: “Ντροπή σου Ερντογάν”

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Ίσραελ Κατζ στη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγε, στην Κωνσταντινούπολη.

“Η συμμαχία των Αδελφών Μουσουλμάνων: Βιασμοί, δολοφονίες, βεβήλωση σωμάτων και κάψιμο βρεφών”, γράφει ο Κατζ σε ανάρτηση στο X που τη συνοδεύει με μια φωτογραφία του Ερντογάν και του Χανίγιε να κάνουν χειραψία.

“Ντροπή σου Ερντογάν!” προσθέτει ο Κατζ.

Müslüman Kardeşler: Tecavüz, katliam, cesetlere saygısızlık, bebek yakma.@RTErdogan, utanmalısın! pic.twitter.com/ZVOwcylkkZ

— ישראל כ”ץ Israel Katz (@Israel_katz) April 20, 2024

Σημειώνεται πως σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, “κατά τη διάρκεια της συνάντησης Ερντογάν – Χανίγε συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τις ισραηλινές επιθέσεις στα Παλαιστινιακά Εδάφη, ιδίως στη Γάζα, με τις ενέργειες για να διασφαλιστεί η επαρκής και αδιάλειπτη παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, καθώς και θέματα που σχετίζονται με μια δίκαιη και διαρκή διαδικασία ειρήνευσης στην περιοχή.

Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει τις διπλωματικές της προσπάθειες για να επιστήσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στην καταπίεση των Παλαιστινίων και τονίζει με κάθε ευκαιρία την ανάγκη να δοθεί τέλος στις φρικαλεότητες καθώς και να εφαρμοστεί εφαρμογή επειγόντως μόνιμη κατάπαυση του πυρός.

Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι το Ισραήλ θα πληρώσει σίγουρα μια μέρα το τίμημα για την καταπίεση των Παλαιστινίων, ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να μιλά για τις σφαγές στη Γάζας σε όλα τα φόρα και ότι καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για την ίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, το οποίο αποτελεί το κλειδί για την περιφερειακή ειρήνη και για την εγκαθίδρυση μόνιμης ηρεμίας στην περιοχή.

Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας για τους Παλαιστίνιους να δράσουν ενωμένοι σε αυτή τη διαδικασία, ότι η ισχυρότερη απάντηση που πρέπει να δοθεί στο Ισραήλ και ο δρόμος προς τη νίκη περνάει μέσα από την ενότητα και την ομοψυχία και ότι οι πραγματικότητες και ο δίκαιος αγώνας της Παλαιστίνης κατά του Ισραήλ κατά του Ισραήλ, το οποίο παραπλανά τη διεθνή κοινή γνώμη, και πρέπει να εξηγηθούν περισσότερο”.

Related posts

Alphabet (Google): Ξεπέρασαν τις προσδοκίες κέρδη και έσοδα τριμήνου – Πρώτο μέρισμα στην ιστορία της, άλμα 14% για τη μετοχή

admin

Μαρόκο: Τέσσερις Γάλλοι σκοτώθηκαν από τον σεισμό

admin

ΛΔ Κονγκό: Τουλάχιστον 11 νεκροί στα ανατολικά, κάτοικοι κατηγορούν το M23

admin

Maersk: Προειδοποιεί για χαμηλότερη ζήτηση στα εμπορευματοκιβώτια

admin

Λ. Σάμερς: Μεγάλη πλέον η πιθανότητα ήπιας προσγείωσης της οικονομίας των ΗΠΑ

admin

Πούτιν: “Ανοησίες” τα περί ταυτόχρονου πολέμου των ΗΠΑ με Ρωσία και Κίνα

admin

Προειδοποιεί για προβοκάτσια ο Κιλιτσντάρογλου: “Αν νικήσουμε, ίσως βγουν στους δρόμους ένοπλοι”

admin

Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters: “Ναι, καταρρίψαμε τουρκικό drone – Τους είχαμε προειδοποιήσει”

admin

Σάο Τομέ και Πρίνσιπε: Θα ζητήσει από την Πορτογαλία επανορθώσεις για την εποχή της αποικιοκρατίας

admin