Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Βαρσοβία: Η Πολωνία και χώρες της Βαλτικής θα κλείσουν τα σύνορα με τη Λευκορωσία σε περίπτωση “κρίσιμου περιστατικού” με τους μαχητές της Wagner

Η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής θα κλείσουν εντελώς τα σύνορά τους με τη Λευκορωσία, εάν λάβει χώρα ένα “κρίσιμο περιστατικό” στο οποίο θα εμπλέκονται μισθοφόροι της Wagner, δήλωσε τη Δευτέρα ο Πολωνός υπουργός Εσωτερικών Mariusz Kaminski.

Τα μέλη της ΕΕ Λετονία, Λιθουανία και Πολωνία, τα οποία έχουν κοινά σύνορα με τη Λευκορωσία, ανησυχούν όλο και περισσότερο για την ασφάλεια των συνόρων, αφότου εκατοντάδες ρώσοι μισθοφόροι της Wagner, σκληραγωγημένοι στη μάχη, έφτασαν στη Λευκορωσία κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Η Πολωνία έχει επίσης παρατηρήσει αύξηση του αριθμού των μεταναστών, κυρίως από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα τους τελευταίους μήνες και έχει κατηγορήσει τη Λευκορωσία ότι τους διευκολύνει.

“Απαιτούμε από τις αρχές του Μινσκ να αποχωρήσει αμέσως η ομάδα Wagner από το έδαφος της Λευκορωσίας και οι παράνομοι μετανάστες να εγκαταλείψουν αμέσως τη συνοριακή περιοχή και να σταλούν πίσω στις χώρες καταγωγής τους”, δήλωσε ο Kaminski σε συνέντευξη Τύπου.

“Εάν υπάρξει ένα κρίσιμο περιστατικό, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για τα πολωνικά ή τα λιθουανικά σύνορα, θα προβούμε σε αντίποινα αμέσως. Όλα τα συνοριακά περάσματα που έχουν ανοίξει μέχρι στιγμής θα κλείσουν”, είπε.

Related posts

Καθώς η Τουρκία εγκρίνει την προσχώρηση της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, η Ουγγαρία του Όρμπαν παραμένει ως εμπόδιο

admin

Μπλίνκεν: Η υποστήριξη της Ουκρανίας αποτελεί πρόκριμα για μία “πραγματική ειρήνη”

admin

Πούτιν και Αμπάς συζήτησαν για τη σύγκρουση στη Γάζα σε τηλεφωνική συνομιλία

admin

Το ολλανδικό “γεράκι” της ΕΚΤ άνοιξε τον δρόμο για παύση των αυξήσεων επιτοκίων

admin

Γαλλία: Απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών η πολεμική φωτορεπόρτερ Μαρί-Λορ ντε Ντεκέρ

admin

Η Τουρκία δηλώνει έτοιμη να δεχτεί στα νοσοκομεία της τραυματισμένους Παλαιστίνιους από τη Γάζα

admin

Βλ. Πούτιν: Οι υψηλές τιμές των τροφίμων οφείλονται σε “λάθη” της Δύσης

admin

Οι ΗΠΑ δαπανούν 7 εκατ. δολάρια ετησίως για τη συντήρηση θαλαμηγού Ρώσου ολιγάρχη που κατασχέθηκε

admin

Η Βρετανία απαγόρευσε την ισλαμιστική οργάνωση Χιζμπ ουτ Ταχρίρ ως τρομοκρατική οργάνωση

admin