Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ένας τοπικός αξιωματούχος και τρία μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν από επίθεση του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο

Πλήγμα κατά στόχου στον νότιο Λίβανο εξαπέλυσε το βράδυ της Τετάρτης ο στρατός του Ισραήλ, στο πλαίσιο του οποίου σκοτώθηκαν ένας τοπικός αξιωματούχος της Χεζμπολάχ, καθώς και τρία ακόμη μέλη της οργάνωσης, σύμφωνα με δύο πηγές του τομέα ασφαλείας του Λιβάνου που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Το πλήγμα ανέβασε τον αριθμό των νεκρών μελών της Χεζμπολάχ από τις ισραηλινές επιθέσεις στον νότιο Λίβανο την Τετάρτη σε εννέα, καθιστώντας τη σημερινή ημέρα μία από τις πιο θανατηφόρες για τη λιβανέζικη οργάνωση από τότε που άρχισε να ανταλλάσσει διασυνοριακά πυρά με το Ισραήλ τον Οκτώβριο.

Η αύξηση των ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο εγείρει φόβους για κλιμάκωση του πολέμου από μια τοπική σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, σε μια περιφερειακή σύρραξη, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.  

Άλλωστε, νωρίτερα σήμερα, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, σεΐχης Χασάν Νασράλα, προειδοποίησε το Ισραήλ για “μάχη μέχρις εσχάτων” εάν το Τελ Αβίβ κηρύξει τον πόλεμο στον Λίβανο. “Δεν φοβόμαστε τον πόλεμο… Όποιος διανοηθεί τον πόλεμο μαζί μας, θα το μετανιώσει”, διεμήνυσε ο Νασράλα σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Ο Χασάν Νασράλα υπογράμμισε επίσης ότι η δολοφονία του Σάλεχ αλ Αρούρι, δεύτερου τη τάξει ηγέτη της Χαμάς, που σκοτώθηκε εχθές από ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο, συνιστά “επικίνδυνο έγκλημα” το οποίο διαβεβαίωσε ότι “δεν θα μείνει ατιμώρητο”.

Ο σεΐχης Χασάν Νασράλα απέτισε φόρο τιμής στον Σάλεχ αλ Αρούρι και τους συντρόφους του οι οποίοι δολοφονήθηκαν χθες Τρίτη στη Βηρυτό, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

Απέτισε επίσης φόρο τιμής στα δεκάδες θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης στην πόλη Κερμάν του Ιράν, κοντά στον τάφο του στρατηγού Κάσεμ Σουλεϊμανί, του επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης, ο οποίος δολοφονήθηκε από αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος το 2020 στη Βαγδάτη.

Συνδέοντας τα θύματα ισραηλινών και αμερικανικών επιθέσεων σε Παλαιστίνη, Λίβανο, Ιράκ και Υεμένη, υποστήριξε ότι “το αίμα σας, οι θυσίες σας, και όσα έχετε υπομείνει” δεν θα είναι μάταια και θα οδηγήσουν σε θετικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Related posts

Ουκρανία: Έξι νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Λιμάν

admin

Συναγερμός στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ μετά από αναφορές για ένοπλο

admin

Ρουκέτα της Χαμάς έπληξε παραμεθόρια πόλη της Αιγύπτου, 5 τραυματίες

admin

Ρωσία Κατέρριψε 31 drones μετά από ουκρανική επίθεση

admin

Η σχέση Ινδίας – Ρωσίας παραμένει σταθερή, αλλά ο στενότερος δεσμός Μόσχας – Πεκίνου κάνει επιφυλακτικό το Νέο Δελχί

admin

Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΕ – Αργεντινής στον τομέα της ενέργειας

admin

Η McDonald’s περιορίζει τη χρήση ντομάτας στην Ινδία εν μέσω πενταπλασιασμού των τιμών

admin

WSJ: Διαφωνίες στη Χαμάς για την εκεχειρία και την απελευθέρωση των ομήρων

admin

Λευκός Οίκος: Προετοιμασίες για τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Σι

admin