Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

SAP Hellas: Διψήφιοι ρυθμοί ανάπτυξης για το 2023

Με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης τρέχει η SAP Hellas, θυγατρική του ομώνυμου γερμανικού ομίλου, που δραστηριοποιείται στην αγορά λογισμικού και λύσεων για επιχειρήσεις, έχοντας «κερδίσει» την ελληνική αγορά όσον αφορά τον  επιχειρησιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

Το επόμενο βήμα σύμφωνα με τον Ανδρέα Ξηροκώστα διευθύνοντα σύμβουλο της SAP Hellas, Cyprus και Μάλτα είναι οι επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζονται -και ξεπερνούν τις 800- να αλλάξουν σελίδα μπαίνοντας στον… κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης,

«Είμαι αισιόδοξος για το 2024» δήλωσε και προέβλεψε ότι θα ενταθεί ο ρυθμός μετάβασης των πελατών της εταιρείας στο cloud που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την χρήση λύσεων τεχνητής νοημοσύνης.

«Μπαίνουμε σε έναν νέο κόσμο, αυτό της τεχνητής νοημοσύνης και του generative ΑΙ που αλλάζει τα πάντα. Οι μηχανές δεν καταλαβαίνουν απλά τι τους λέμε. Αλλά ξέρουν τι θα πούμε», είπε χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων στο πλαίσιο του SAP Discovery Day Leading 2 Success, του ετήσιου συνεδρίου της εταιρείας όπου παρουσίασε τις μελλοντικές εξελίξεις στο χώρο του επιχειρησιακού λογισμικού με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης.

Στο συνέδριο αναδείχθηκε ο τρόπος με τον οποίο η τεχνολογία βοηθά τις επιχειρήσεις να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και ευέλικτες απέναντι στις υπάρχουσες και τις μελλοντικές προκλήσεις.

«Η τεχνητή νοημοσύνη για κάποιους είναι κακή τύχη και για κάποιους ευλογία. Η απόφαση είναι μονόδρομος. Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Το ΑΙ δεν είναι το τέλος της ανθρώπινης ιστορίας. Είναι το τέλος της ανθρώπινης κυριαρχίας. Δεν αλλάζει ο πιλότος. Ο πιλότος είναι ο άνθρωπος. Η τεχνολογία είναι τo pilot. Το ΑΙ είναι ο εκδημοκρατισμός της τεχνολογίας» είπε με νόημα ο κ. Ξηροκώστας τονίζοντας την αναγκαιότητα της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.  

«Δεν είναι ποτέ ακριβή μια λύση ή μια τεχνολογία. Δεν είναι μια κατανάλωση. Είναι μια επένδυση. Αν κάποιος θέλει να αναβαθμίσει μια εταιρεία είναι πιο σημαντικό να αναβαθμίσει το κομμάτι που σχετίζεται με το ΑΙ παρά να αγοράσει μηχανήματα. Ακόμη και οι μικροί οργανισμοί μπορούν να αποκομίσουν οφέλη από το ΑΙ. Είναι game changer. Το ΑΙ είναι το όπλο των φτωχών» ανέφερε  χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες.

«Είμαστε πίσω» παραδέχθηκε, «αλλά έχουμε την ευκαιρία να επιταχύνουμε χάρη στο ΑΙ. Είμαι αισιόδοξος ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα θα ακολουθήσει το κύμα του ΑΙ. Είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα χάσουμε αυτό το τρένο» ανέφερε ο κ. Ξηροκώστας.

«Εμείς ενσωματώνουμε το ΑΙ στα υπάρχοντα συστήματα, προχωρήσαμε δηλαδή σε ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στις υπάρχουσες υποδομές. Προϋπόθεση βέβαια είναι η μετάβαση στο cloud. Μόνο έτσι δεν θα υπάρξει τεχνολογικό κενό.  Στο πλαίσιο αυτό υποδεικνύουμε τι  είναι καλό για τους πελάτες μας. Προσφέρουμε τα εργαλεία για τη διατήρηση ενός ανταγωνιστικού αποτελέσματος», σημείωσε και κατέληξε: «Η αγορά βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Παίρνει ενέργεια όχι από την ίδια την κατανάλωση, αλλά από αυτό που συμβαίνει συνολικά στη χώρα. Μια αγορά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ο ρυθμός με τον οποίο προχωρά η τεχνολογία είναι αυτός που δημιουργεί τη δυναμική».

Σημειώνεται ότι η SAP Hellas εχει 100 εργαζομένους ενώ το 2022 είχε κύκλο εργασιών 54 εκατ. ευρώ μειωμένο σε σχέση με το 2021.

Related posts

Διπλή βράβευση για την Info Quest Technologies στα ΒITE Awards

admin

Alpha Bank-Ταμείο Ανάκαμψης: Χρηματοδοτεί επένδυση της Dimand στον Ελαιώνα

admin

Hellenic Cables και Jan De Nul ανέλαβαν σύμβαση καλωδίων για υπεράκτια αιολικά πάρκα στην Πολωνία

admin

Τη Σκλαβενίτης πιστοποίησε η TÜV HELLAS

admin

Τρία νέα εργαλεία για μικρά τουριστικά καταλύματα

admin

Ξενοδοχείο στη Μύκονο εξαγόρασε η Intrakat

admin

Profile: Τι ακολουθεί το ιστορικά υψηλό 1ο εξάμηνο

admin

PepsiCo Hellas: Επαναπατρίζεται η παραγωγή αναψυκτικών ΗΒΗ

admin

Επτά ξενοδοχεία στην Ελλάδα εγκαινιάζει η Brown Hotels

admin