Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

PwC Ελλάδας: Εκδήλωση με θέμα «Ευθύνες Διοικούντων και μελών ΔΣ» από NED Club-ΣΕΒ

Το πλαίσιο των ευθυνών που αναλαμβάνουν οι διοικούντες και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των επιχειρήσεων θα είναι το κύριο θέμα συζήτησης στην εκδήλωση που διοργανώνει την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 18:00-20:00 το The Non-Executive Directors Club (NED Club) σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τη συμμετοχή της PwC Ελλάδας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΣΕΒ (Ξενοφώντος 5) στο Σύνταγμα, έρχεται να απαντήσει στις νέες προκλήσεις που δημιουργεί το διεθνές περιβάλλον αναφορικά με θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, συμμόρφωσης και διαχείρισης κινδύνων.

Παράλληλα, εστιάζει στην ανάγκη οριοθέτησης των ευθυνών των επιχειρήσεων έναντι των ενδιαφερόμενων μερών, αλλά και στις νομοθετικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα σε επίπεδο εταιρικού δικαίου και κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, αρχικά θα καταγραφεί το διαφορετικό πλαίσιο ευθυνών που βαρύνουν τους διοικούντες και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων. Εν συνεχεία, θα αναδειχθούν ειδικότερες πρακτικές εφαρμογές που σχετίζονται με τον επόπτη των αστικών και ποινικών ευθυνών, η σχέση ανεξάρτητων και μη-εκτελεστικών μελών ΔΣ με τα εκτελεστικά μέλη, καθώς και μια σειρά από ειδικότερα ζητήματα επιτροπών ελέγχου και άλλων θεμάτων εταιρικής διακυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απευθύνουν χαιρετισμό οι κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης εκ μέρους του ΣΕΒ και η κα Λήδα Κοντογιάννη, Πρόεδρος του NED Club. Εν συνεχεία, ο κ. Βασίλης Βύζας, Tax & Legal Leader της PwC Ελλάδας θα παρουσιάσει τις ευθύνες των μελών ΔΣ υπό το νέο πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης αλλά και τις διεθνείς τάσεις σε θέματα ESG. Θα ακολουθήσει συζήτηση επί του θέματος με συντονιστή τον κ. Βύζα και συμμετέχοντες τους κ.κ. Αναστασία Στάμου, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Lorraine Scaramanga, Μη-Εκτελεστικό μέλος ΔΣ, Δημήτρη Σούρμπη, Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου ΣΟΕΛ και Παναγιώτη Κουρελέα, Deputy Managing Partner στην GIANNIDISKOURELEAS Law Firm.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα γίνει εκτενής αναφορά σε θέματα που περιλαμβάνουν την προσέγγιση του επόπτη σε θέματα ευθύνης μελών ΔΣ εισηγμένων εταιρειών, την πρακτική εμπειρία της ποινικής διαδικασίας, την Επιτροπή Ελέγχου και τα μέλη αυτής (είτε ως Μέλη ΔΣ είτε όχι) καθώς και προληπτικές ενέργειες διασφάλισης για τα μη εκτελεστικά Μέλη ΔΣ.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα μπορούν να θέσουν ερωτήματα και προβληματισμούς αλλά και να συζητήσουν με τους ομιλητές για τα παραπάνω θέματα.

Την εκδήλωση συντονίζει ο κ. Δημήτρης Βέργαδος, Διευθυντής του Τομέα ΜΜΕ & Ενημέρωσης του ΣΕΒ και μέλος του NED Club.

Ο Βασίλης Βύζας, Tax & Legal Leader της PwC Ελλάδας ανέφερε στο πλαίσιο της εκδήλωσης:

«Σε έναν κόσμο που γίνεται ολοένα και πιο απρόβλεπτος και περίπλοκος, και που η εμπιστοσύνη προς τις επιχειρήσεις αποτελεί κρίσιμο διακύβευμα, τα ζητήματα ευθύνης των μελών ΔΣ καθίστανται όλο και πιο επίκαιρα. Η εκδήλωση που πραγματοποιούν το NED Club και ο ΣΕΒ και με τη συμμετοχή της PwC Ελλάδας αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδειχθούν και να συζητηθούν τόσο το νομικό πλαίσιο ευθυνών όσο και οι πρακτικές διαστάσεις μαζί και με τους εξαιρετικούς συναδέλφους που θα συμμετέχουν στο πάνελ».

Related posts

Για τρίτη συνεχή θητεία πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ ο Γιώργος Καββαθάς

admin

Το 45% των ταξί είχε αύξηση κόστους έως 50% το 2022 έναντι του 2019

admin

Aύξηση κερδών σημείωσε το 2022 η Intertech

admin

Θολό τοπίο στις διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους στην Intralot

admin

Trade Estates: Στα €477,2 εκατ. η αξία του χαρτοφυλακίου των ακινήτων

admin

Η τράπεζα UBCI επιλέγει τη λύση Treasury της Profile Software

admin

Συνεργασία Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής-Συνεταιρισμού Πίνδου

admin

Παπουτσάνης: Μείωση 4% στον τζίρο το 1ο εξάμηνο

admin

Καλύφθηκε πλήρως η αύξηση κεφαλαίου €129 εκατ. της Intralot

admin