Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Jefferies: Στα top picks η Εθνική με τιμή-στόχο στα €10,20

Jefferies: Στα top picks η Εθνική με τιμή-στόχο στα €10,20

Κορυφαία επιλογή θεωρεί την Εθνική Τράπεζα η αμερικανική Jefferies και ο Alexander Demetriou, καθώς, όπως επισημαίνεται, η Εθνική έχει τα πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες.

«Έχουμε αυξήσει τα καθαρά κέρδη του 2024 κατά 2% και του 2025 κατά 20%, κυρίως χάρη στα υψηλότερα καθαρά έσοδα από τόκους και έχουμε επίσης αυξήσει τις εκτιμήσεις μας για το μέρισμα, λόγω των υψηλότερων κερδών και εκτιμούμε έναν δείκτη πληρωμών 50% το 2025-2026.

Ως αποτέλεσμα των αναβαθμίσεων των κερδών μας και τη μετακύλιση της αποτίμησής μας για το 2026 και των υψηλότερων μερισμάτων, αυξάνουμε την τιμή στόχο στα 10,20 ευρώ από 8,80 ευρώ, προγενέστερα. Διατηρούμε τη σύσταση «αγοράς» (buy) και τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ως την κορυφαία επιλογή μας από τις ελληνικές τράπεζες με περιθώριο ανόδου 46%», επισημαίνει ο αναλυτής της Jefferies Alexander Demetriou.

«Βλέπουμε περιθώρια ανόδου στις τρέχουσες τιμές. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας είναι διαπραγματεύσιμη  με μελλοντικό δείκτη Ρ/TBV στις 0,8 φορές για 15% δείκτη αποδοτικότητας ROTE το 2024, ο οποίος θα μειωθεί σε περίπου 14% το 2026.

Με αναπροσαρμογή του δείκτη των εποπτικών κεφαλαίων CET1 με βάση το 14% της διοίκησης CET1, εκτιμούμε ότι το 2026 θα διαμορφωθεί σε 19% Core ROTE.

Η Εθνική Τράπεζα επωφελείται από μία από τις φθηνότερες πηγές χρηματοδότησης έναντι των ομοειδών τραπεζών, με χαμηλότερο κόστος κινδύνου, έλεγχο του κόστους και επιλογές γύρω από τα πλεονάζοντα κεφάλαια», υπογραμμίζει η Jefferies.

«Το 2026, εκτιμούμε περί τα 2,4 δισ. ευρώ πλεονάζοντα κεφάλαια, πάνω από τον στόχο του 14% του CET1 της διοίκησης (περίπου 550 μ.β.), μετά τις πληρωμές μερισμάτων. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 40% της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης της αγοράς, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για εξαγορές ή άλλες ευκαιρίες», εξηγεί η έκθεση, ενώ σύμφωνε με τη διοίκηση της ΕΤΕ, οι ευκαιρίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την αύξηση των δανείων στην ελληνική αγορά εξυπηρετούμενων δανείων, ενδεχομένως την αγορά κοινοπρακτικών δανείων στην Ευρώπη και τις συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου ήταν πάνω από τις προσδοκίες της αγοράς και με υπερκέρδη προ προβλέψεων 12%. Η υποκείμενη δυναμική ήταν επίσης ισχυρή σε καθαρά έσοδα από τόκους (NII) και προμήθειες.

«Αναμένουμε ότι αυτό το επίπεδο κερδών θα συνεχιστεί, με την ΕΤΕ να δίνει guidance για βασικά καθαρά κέρδη (Core PAT) περίπου 1,2 δισ. ευρώ κατά τα έτη 2024-2026, το οποίο είναι 20% πάνω από τις τρέχουσες εκτιμήσεις. Με σταθερά κέρδη, ένα ελκυστικό δείκτη αποδοτικότητας ROTE (14% το 2026) και μια ισχυρή πλεονάζουσα κεφαλαιακή θέση συνεχίζουμε να βλέπουμε ανοδική πορεία για την ΕΤΕ», καταλήγει η Jefferies.

#Jefferies #Εθνική_Τράπεζα #ΤΙΜΗΣΤΟΧΟΣ #ΣΥΣΤΑΣΗ_ΑΓΟΡΑΣ #top_picks

Related posts

Ευεργετική για το Χρηµατιστήριο η ελληνοτουρκική προσέγγιση

admin

Η Optima Bank μπαίνει επίσημα στο Χρηματιστήριο

admin

Κύκλος Χρηματιστηριακή: Εύλογη η νευρικότητα εν αναμονή της Fed

admin

CPI: Μειώθηκε στο 27,18% η συμμετοχή του Χρ. Παπαθάνου

admin

Ελλάκτωρ: Στη Reggeborgh οι μετοχές της RB Ellaktor Holding

admin

HELLENiQ ENERGY: Καθαρό προμέρισμα €0,285 ανά μετοχή- Πότε καταβάλλεται

admin

Intrakat: Αυξήθηκε στο 34,78% η συμμετοχή της Winex

admin

Alpha Αστικά Ακίνητα: Στα €7,1 εκατ. ο τζίρος το α’εξάμηνο

admin

CPI: Αλλαγή στη σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου και Επιτροπής Αποδοχών-Υποψηφιοτήτων

admin