Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Il Sole 24 Ore: “Ο ιταλικός όμιλος Ιtalgas ανεβάζει ταχύτητα στην Ελλάδα”

Η οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου Il Sole 24 Ore, σε άρθρο της με τίτλο “Ο ιταλικός όμιλος φυσικού αερίου Ιtalgas ανεβάζει ταχύτητα στην Ελλάδα”, αναφέρεται σε πιθανή αύξηση των επενδύσεων στην χώρα μας.

Όπως γράφει η εφημερίδα, μετά την εξαγορά της ΔΕΠΑ Υποδομών Α. Ε. από την Italgas, ολοκληρώθηκαν οκτακόσια χιλιόμετρα δικτύων, με παροχή φυσικού αερίου σε είκοσι πέντε νέες περιοχές της Ελλάδας. Η ιταλική εταιρία, όμως, “είναι έτοιμη να ανεβάσει ταχύτητα”, προσθέτει η οικονομική εφημερίδα της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

Σε δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Italgas, Πάολο Γκάλο, υπογράμμισε ότι “το όλο σχέδιό της προβλέπει επενδύσεις ύψους 900 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2029”, αλλά ότι “το σχέδιο καταρτίστηκε πέρυσι, όταν δεν υπήρχε μεγάλη γνώση της ελληνικής πραγματικότητας”. “Θα το αναθεωρήσουμε, πιστεύω ότι ο αριθμός που αφορά τις επενδύσεις θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω”, πρόσθεσε ο Γκάλο, σε συνάντηση με δημοσιογράφους που οργανώθηκε στην Αθήνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ιταλικού ομίλου υπογράμμισε, επίσης, ότι “δεκαοκτώ μήνες μετά την αγορά της ΔΕΠΑ, η όλη πορεία έφερε σημαντικά αποτελέσματα, με μεγαλύτερη ταχύτητα από τις αρχικές προβλέψεις”. Ο Πάολο Γκάλλο δήλωσε ότι “αναμένει, η φετινή χρονιά να φέρει ακόμη σημαντικότερα αποτελέσματα από το 2023” και ότι ο κύριος στόχος, τώρα, είναι “η αύξηση του επιπέδου τεχνολογικής ανάπτυξης, χάρη στην οποία στην Ιταλία εξασφαλίσθηκε πρωταγωνιστικός ρόλος, ώστε τα ελληνικά δίκτυα να γίνουν σαν τα ιταλικά”. Προς το παρόν, όπως διευκρινίστηκε, η Italgas δεν ενδιαφέρεται για το δίκτυο ύδρευσης της χώρας μας.

ΠΗΓΗ: --ΜΠΕ

Related posts

Ισράηλ: Σε πλήρη εξέλιξη η προετοιμασία της χερσαίας επίθεσης στη Γάζα

admin

Μετά το “ΟΚ” Ερντογάν, ο Σιγιάρτο υπόσχεται “κυρίαρχη απόφαση” της Ουγγαρίας για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

admin

Βόρεια Μακεδονία: Στη Βουλή η πρόταση για την τροποποίηση του Συντάγματος

admin

Εκπρόσωπος στρατού Ισραήλ: Οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις επιχειρούν σε όλη τη Γάζα

admin

Κρεμλίνο: Οι ΗΠΑ υπεύθυνες για τις συνέπειες της κίνησής τους να δώσουν στην Ουκρανία οβίδες ουρανίου

admin

Reliance και Walt Disney συγχωνεύουν τις δραστηριότητες τους στα media στην Ινδία

admin

Ρωσία: Πυρκαγιά σε αγορά μετά την κατάρριψη drones στην περιφέρεια Κουρσκ

admin

Πώς σχολίασε η Κομισιόν την πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό

admin

Κύπρος – Ν. Χριστοδουλίδης: Δεν πρόκειται να καλύψω κανέναν για παραβιάσεις των κυρώσεων κατά Ρωσίας

admin