Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Huawei: Άλμα 144% στα καθαρά κέρδη το 2023

Η κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Huawei ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τα καθαρά της κέρδη για το 2023 υπερδιπλασιάστηκαν χάρη στην προσφορά εκ μέρους της καλύτερων προϊόντων στους καταναλωτές.

Η εταιρεία απέδωσε επίσης τα κέρδη στην αύξηση των εσόδων κατά 9,6% σε ετήσια βάση στα 704,2 δισεκατομμύρια γιουάν (99,18 δισεκατομμύρια δολάρια).

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 144,5% σε ετήσια βάση στα 87 δισεκατομμύρια γιουάν.

Οι υψηλότερης ποιότητας λειτουργίες και οι πωλήσεις σε ορισμένους κλάδους δραστηριότητας της εταιρείας συνέβαλαν επίσης στην κερδοφορία, σύμφωνα με τη Huawei.

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών πραγματοποίησε επιστροφή στην αγορά smartphone το 2023 με την αθόρυβη κυκλοφορία του Mate 60 Pro στην Κίνα στα τέλη Αυγούστου. Οι κριτικές έδειξαν ότι η συσκευή προσφέρει ταχύτητες λήψης που αξιοποιούν ολόπλευρα το 5G – χάρη σε ένα προηγμένο τσιπ ημιαγωγών. Αυτό συμβαίνει παρά τους περιορισμούς των ΗΠΑ από το 2019 σχετικά με τη δυνατότητα της Huawei να έχει πρόσβαση σε τεχνολογία προηγμένης τεχνολογίας από Αμερικανούς προμηθευτές.

Το Mate 60 Pro βοήθησε στην ενίσχυση των πωλήσεων της Huawei στην Κίνα. Το τέταρτο τρίμηνο, οι αποστολές smartphone της Huawei στη χώρα αυξήθηκαν κατά 47% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, τοποθετώντας την εταιρεία στην τέταρτη θέση σε μερίδιο αγοράς, μπροστά από τη Xiaomi, σύμφωνα με την Canalys. Η Apple διατήρησε την πρώτη θέση με ετήσια αύξηση 6% στις αποστολές, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Τα έσοδα της Huawei αυξήθηκαν κατά 0,9% στα 642,3 δισεκατομμύρια γιουάν το 2022, καθώς η εταιρεία σταθεροποίησε τις δραστηριότητές της σε μια δύσκολη χρονιά μετά από μια βουτιά άνω του 28% στις πωλήσεις το 2021. Τα καθαρά κέρδη το 2022 μειώθηκαν κατά 69%, στη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία. Η εταιρεία εκείνη την εποχή ανέφερε τις αυξανόμενες τιμές των βασικών εμπορευμάτων, τα lockdown λόγω πανδημίας στην Κίνα και τις αυξανόμενες δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη ως αίτια.

Η Huawei την Παρασκευή δήλωσε επίσης ότι η επιχείρηση έξυπνων λύσεων αυτοκινήτων της είδε τα έσοδα να αυξάνονται κατά 128,1% από πέρυσι στα 4,7 δισεκατομμύρια γιουάν.

Η εταιρεία πουλά λογισμικό και άλλη τεχνολογία σε εταιρείες αυτοκινήτων. Έχει επίσης συνεργαστεί με μια αυτοκινητοβιομηχανία για τη μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων Aito.

Related posts

Δεμένα πλοία σε ορισμένες γραμμές λόγω ισχυρών ανέμων στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο

admin

Ελλάδα-Βουλγαρία: Πάνω από το 82% της συνολικής χωρητικότητας του αγωγού IGB έχει ήδη δεσμευτεί για το 2023-2024

admin

Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο ότι χειραγωγεί και εξαπατά Ρώσους για να πυρπολούν γραφεία στρατολόγησης

admin

Ολλανδία: Πάνω από 200 συλλήψεις και τραυματισμοί αστυνομικών σε βίαιες ταραχές

admin

Ομάδα Αυστραλών βουλευτών θα μεταβεί στις ΗΠΑ για να ζητήσει την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ

admin

FT: Η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία διεξάγουν μυστικές συνομιλίες με τη Ρωσία και την Ουκρανία για την επιστροφή παιδιών

admin

Σκληραίνει η ισλαμιστική δικτατορία στο εσωτερικό του Ιράν εν μέσω του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς

admin

“Μια ψευδαίσθηση” που “δεν ξεγελά”, απαντά η Χαμάς στις δηλώσεις του Μπάιντεν σχετικά με ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος

admin

ΗΠΑ: Υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή μετά από δύο μήνες

admin