Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

HELLENiQ ENERGY: Πληροφορίες για πλήρη κάλυψη του placement

HELLENiQ ENERGY: Πληροφορίες για πλήρη κάλυψη του placement

Σε εξέλιξη βρίσκεται το placement για το 10% 2% του μετοχικού κεφαλαίου της HELLENiQ ENERGY από το ΤΑΙΠΕΔ και τον όμιλο Λάτση (Paneuropean Oil), σε αναλογία 60% και 40% αντίστοιχα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει καλυφθεί η προσφορά και μάλιστα λίγα λεπτά πριν από το άνοιγμα του βιβλίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο βασικοί μέτοχοι (Paneuropean Oil 47,12% και ΤΑΙΠΕΔ 35,48%) διαθέτουν το 10% των μετοχών της HELLENiQ ENERGY (περίπου 30,5 εκατ. μετοχές) και, εφόσον υπάρξει ισχυρή ζήτηση, τότε δεν αποκλείεται η προσφορά μετοχών να αυξηθεί και να ανέλθει στο 12% (36,6 εκατ. μετοχές).

Η τιμή της μετοχής βρίσκεται στα επίπεδα των 7,80 ευρώ, ενώ η τιμή του placement εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί πάνω από 7 ευρώ.

Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα τιμή της μετοχής, υπολογίζεται ότι τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα ανέλθουν στα 270 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, περισσότερα από 160 εκατ. ευρώ θα αποκομίσει η Paneuropean Oil και τα υπόλοιπα το ΤΑΙΠΕΔ.

Για τους ξένους επενδυτές η καταβολή του ποσού θα διενεργηθεί στο Τ 2, με βάση τον αριθμό μετοχών που έλαβαν από την κατανομή. Οι ιδιώτες εγχώριοι επενδυτές που εγγράφονται, προδεσμεύουν το ποσό.

Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους εγχώριους επενδυτές να εγγραφούν με την προϋπόθεση να δεσμεύσουν κατ’ ελάχιστο ποσό 100 χιλ. ευρώ.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται αύριο Παρασκευή και τα πακέτα αναμένεται να περάσουν από το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα ή το πιθανότερο την Τρίτη. 

#HELLENIQ_ENERGY_HOLDINGS #PANEUROPEAN_OIL #ΤΑΙΠΕΔ #όμιλος_Λάτση

Related posts

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Νέες αγορές μετοχών της REDS

admin

Alpha Finance για X.A.: Ελκυστική ευκαιρία- Παραμένουν θετικές οι προοπτικές

admin

CPI: Αλλαγή στη σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου και Επιτροπής Αποδοχών-Υποψηφιοτήτων

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ενδέκατη περίοδος εκτοκισμού ΚΟΔ-Πότε καταβάλλονται οι οφειλόμενοι τόκοι

admin

ΤΙΤΑΝ: Κέρδη-ρεκόρ εννεαμήνου με ισχυρές πωλήσεις στις κύριες αγορές

admin

Κοντόπουλος: Ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός αποτελεί απαραίτητη δεξιότητα

admin

Mytilineos: Έκτακτη ΓΣ για τους όρους απόκτησης ιδίων μετοχών

admin

R Energy 1: Επαναγοράζει το 20% που κατείχε η Lamda

admin

Profile- Stock option plan: Στα €0,85 η τιμή άσκησης

admin