Image default
ΚΟΣΜΟΣ

H ΕΚΤ αναγνωρίζει την Scope Ratings

Αποδεκτή ως νέο εξωτερικό ίδρυμα αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας έγινε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η Scope Ratings GmbH. 

Ειδικότερα, στις 2 Νοεμβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε να αποδεχθεί τον οργανισμό αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Scope Ratings GmbH (Scope Ratings) ως νέο εξωτερικό ίδρυμα αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας (ECAI) για τους σκοπούς του Πλαισίου Πιστοληπτικής Αξιολόγησης του Ευρωσυστήματος (ECAF).

Η απόφαση αυτή ακολουθεί μια ενδελεχή αξιολόγηση του Ευρωσυστήματος της αίτησης που υποβλήθηκε από την Scope Ratings, αναφέρει η ΕΚΤ σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει: Στην αξιολόγησή του το Ευρωσύστημα εξέτασε όλα τα κριτήρια αποδοχής για τα ECAI, τα οποία περιλαμβάνουν ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια, καθώς και κάθε σχετική εποπτική ανατροφοδότηση από την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA). Η εγγραφή από την ESMA αποτελεί επίσης προϋπόθεση για την αποδοχή ενός οργανισμού στο ECAF.

Σε αυτή την αξιολόγηση ελήφθησαν υπόψη τα κριτήρια αποδοχής των ECAI, τα οποία περιλαμβάνουν ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια. Οι αξιολογήσεις ABS που εκδίδονται από την Scope Ratings στην παρούσα συγκυρία δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις καταλληλότητας του Ευρωσυστήματος, γεγονός που τις καθιστά προς το παρόν μη επιλέξιμες για τους σκοπούς της νομισματικής πολιτικής του Ευρωσυστήματος.

Η διαδικασία ενσωμάτωσης του Scope Ratings στην υποδομή πληροφορικής του Ευρωσυστήματος θα ξεκινήσει αμέσως και είναι πιθανό να διαρκέσει αρκετούς μήνες. Η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της δυνατότητας χρήσης της Scope Ratings για σκοπούς νομισματικής πολιτικής θα προαναγγελθεί στον ιστότοπο της ΕΚΤ.

Related posts

Τροχαίο καθ’ οδόν προς τη Γάζα για την εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF

admin

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το ελληνικό σχέδιο ύψους €150 εκατ. για τη στήριξη εταιρειών έντασης ενέργειας

admin

Boeing: Μάρτυρες προειδοποιούν για σοβαρά προβλήματα ασφαλείας στα αεροσκάφη

admin

Νίγηρας: “Θύματα στις τάξεις των αμάχων” σε αεροπορική επιδρομή του στρατού

admin

Λίβανος: Δύο νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στο ανατολικό τμήμα της χώρας

admin

Η Γαλλία θα στείλει και δεύτερο ελικοπτεροφόρο πλοίο στα ανοιχτά της Γάζας

admin

Ισραήλ: Τερματισμό των διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς, ζητά ο υπουργός Εθν. Ασφάλειας

admin

Προυπολογισμός 2024 – Γ. Γεραπετρίτης: Η εξωτερική μας πολιτική είναι επί την βάση Αρχών που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και τα Κυριαρχικά μας Δικαιώματα

admin

Ισπανία: Η υπ. Εργασίας “επιτίθεται” στην ιταλική κυβέρνηση και το ισπανικό ακροδεξιό κόμμα Vox που “εμπνέεται” από αυτήν

admin