Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Eurobank: Τι προβλέπει για το Q3 η Optima

Ισχυρό τρίτο τρίμηνο, με υψηλότερα καθαρά έσοδα από τόκους, θα εμφανίσει η Eurobank, σύμφωνα με προβλέψεις της Optima Bank, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση “buy” και τιμή-στόχο στα 2,38 ευρώ. 

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν στα 274 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 39% σε σχέση με το β’ τρίμηνο, αλλά 66% υψηλότερα σε ετήσια βάση. Υπενθυμίζεται ότι τα καθαρά κέρδη στο Q2 είχαν ενισχυθεί από έκτακτα κέρδη 111 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή στην Ελληνική Τράπεζα. 

Στο εννεάμηνο, τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 958 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 13% στο έτος, με τα αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη να αναμένονται στα 890 εκατ. ευρώ (μειωμένα 5%), υποδηλώνοντας ότι η τράπεζα θα υπερβεί τον ετήσιο στόχο για κέρδη 1,04 δισ. ευρώ. 

Η Οptima αναμένει ότι η τράπεζα θα εμφανίσει καθαρά έσοδα από τόκους ύψους 558 εκατ. ευρώ το Q3, αυξημένα 3% στο τρίμηνο και κατά 37% σε ετήσια βάση, με τα έσοδα από προμήθειες να διαμορφώνονται στα 135 εκατ. ευρώ.   

Η μετοχή διαπραγματεύεται με δείκτη τιμής προς λογιστική αξία 0,82, με discount 4% σε σχέση με τις τράπεζες της ΝΑ Ευρώπης και με premium 16% έναντι των ελληνικών. Ωστόσο, η Optima θεωρεί ότι η μετοχή θα έπρεπε να διαπραγματεύεται με σημαντικό premium, δεδομένου του ισχυρότερου προφίλ σε όρους απόδοσης ιδίων κεφαλαίων (RoTE). 

H Eurobank ανακοινώνει αποτελέσματα στις 7 Νοεμβρίου, μετά το κλείσιμο της αγοράς, ενώ θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές. 

Related posts

ΤτΕ: Μειώθηκαν τα επιτόκια στα νέα δάνεια τον Μάιο

admin

Πάγος στα επιτόκια ενήμερων στεγαστικών με… έξτρα μπόνους

admin

Εθνική Τράπεζα: Με 50% της δόσης η έξοδος από τα moratoria

admin

Χαντζηνικολάου (Πειραιώς): Θα συνεχιστεί η κερδοφορία

admin

Πειραιώς: Overweight η Euroxx, η τιμή-στόχος

admin

RBS: Άλμα 130% στα κέρδη α’ εξαμήνου

admin

Θετικό outlook δίνει στις ελληνικές τράπεζες η Moody’s

admin

Alpha Bank: Οι βασικοί άξονες της νέας στρατηγικής

admin

Τιτλοποίηση μαμούθ και ομόλογο ανακοινώνει η Alpha Bank

admin