Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Epsilon Net: Οι εξηγήσεις Γ. Μίχου για το «λογιστικό λάθος», αλλάζει ορκωτό

«Κάναμε έναν λανθασμένο λογιστικό χειρισμό για ένα ποσό που δεν είναι λειτουργικό έξοδο, ούτε μεταβάλει τα περιουσιακά στοιχεία, τα ίδια κεφάλαια, τις υποχρεώσεις και το μέλλον της εταιρείας στο παραμικρό. Θέλαμε να δώσουμε κίνητρα στο προσωπικό μέσα από ένα πρόγραμμα stock option που είχε αναλυθεί στους μετόχους, είχε πάρει όλες τις τυπικές εγκρίσεις και που αντάμειψε 550 εργαζόμενους, στους οποίους δεν συμμετείχαν ούτε ο CEO, ούτε οι βασικοί μέτοχοι. Δεν θέλουμε να μας πείτε ότι δεν έγινε τίποτε, αλλά απλά να μας καταλάβετε».

Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος της Epsilon Net Γιάννης Μίχος προς τους αναλυτές στα πλαίσια του χθεσινού conference call, συμπληρώνοντας πως «τα λάθη δεν αποτελούν εμπόδια, αλλά ευκαιρία για να γίνουμε καλύτεροι».

Πέραν αυτών, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης ανέφερε πως:

  1. Η Epsilon Net δεν θα προχωρήσει σε νέο πρόγραμμα stock option στο μέλλον.
  2. Θα προσλάβει νέο ορκωτό ελεγκτή, από μεγάλη διεθνή ελεγκτική εταιρεία (σ.σ. επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες του -.gr).
  3. Θα ενταχθεί ως νέο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο στέλεχος με γνώσεις στα ΔΛΠ και στην εταιρική διακυβέρνηση.
  4. Θα προσληφθεί εξειδικευμένος συμβουλευτικός oίκος που θα αξιολογήσει τις διαδικασίες και τη μεθοδολογία υλοποίησης των αποφάσεων στην εταιρεία.

Νέοι καταλύτες

Η διοίκηση της Epsilon Net επέμεινε στο στόχο για το 2025 (διπλασιασμός κύκλου εργασιών στα 150 εκατ. ευρώ και περιθώριο EBITDA τουλάχιστον 30%), ενώ παράλληλα μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης που διανοίγονται σε μια σειρά από τομείς, όπως η υποχρεωτική θεσμοθέτηση της ψηφιακής κάρτας εργασίας (υπάρχουν στην Ελλάδα 2,5 εκατ. απασχολούμενοι στον ιδιωτικό τομέα και περίπου 500 χιλιάδες στο δημόσιο, όπου ωστόσο οι διαδικασίες δεν έχει οριστεί το πότε ακριβώς θα προχωρήσουν), τα κονδύλια του Ταμείου Ανάπτυξης και του ΕΣΠΑ, η περαιτέρω ανάπτυξη του Epsilon Smart, η επέκταση των POS, καθώς φυσικά και η συνεργασία με τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας στο μέτωπο του embedded finance.

Ειδικότερα για το project συνεργασίας με την Εθνική Τράπεζα, αναμένεται σύντομα να παρουσιαστούν τα πρώτα κοινά προϊόντα, με τη διοίκηση της Epsilon Net ωστόσο να αποφεύγει επί του παρόντος να κάνει προβλέψεις για τα μελλοντικά έσοδα από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα για λόγους συντηρητικότητας.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μίχο, ασφαλέστερες εκτιμήσεις θα μπορέσουν να γίνουν κατά το δεύτερο μισό του 2024, καθώς είναι σημαντικό να πειστούν οι χρήστες να κάνουν χρήση των νέων προϊόντων, τα οποία ωστόσο θα έχουν πολύ σημαντικά πράγματα να τους προσφέρουν.

Τέλος, ο πρόεδρος της Epsilon Net επανέλαβε την πρόθεση για νέες εξαγορές (είναι πολύ πιθανή η ανακοίνωση ενός τέτοιου deal μέσα στην τρέχουσα χρονιά) ενώ θεώρησε πολύ σημαντική εξέλιξη την εξαγορά του συνόλου των μετοχών στις θυγατρικές EpsilonSingularLogic και EpsilonHR, καθώς οι συγκεκριμένες εταιρείες θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των επόμενων ετών.

«Κατά την τελευταία τριετία διαθέσαμε περισσότερα από 35 εκατ. ευρώ για διψήφιο αριθμό εξαγορών, πάνω από 45 εκατ. σε δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης και γύρω στα δέκα εκατ. για υποδομές, όπως πχ το νέο κτίριο. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον υψηλό θετικό καθαρό μας ταμείο αποδεικνύουν ότι η Epsilon Net παράγει πολλά μετρητά» κατέληξε ο πρόεδρος της εταιρείας.

Related posts

Προσφορά εξετάσεων για τον καρκίνο του προστάτη από το Ιασώ

admin

Lamda Development: Malls και Ελληνικό ενισχύουν τα μεγέθη

admin

Ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα η Brown Hotels

admin

Αττικές Εκδόσεις: Πτώση 37% στα EBITDA εννεαμήνου για τον όμιλο

admin

Με 17,22% στην Premia Properties o σουηδικός κολοσσός Balder

admin

Η σύσταση της νέας Folli Follie και το μεγάλο αγκάθι των ακινήτων

admin

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πράσινο φως στο ντιλ Πειραιώς-Blantyre για το Ερρίκος Ντυνάν

admin

Eurobank: Νέα εκταμίευση από Ταμείο Ανάκαμψης, διαχειρίζεται πόρους άνω του €1 δισ.

admin

Πού και πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα IKEA και Jumbo

admin