Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Ενώπιον του ανακριτή για την απολογία του θα οδηγηθεί σήμερα το μεσημέρι, ο ανεξάρτητος – εκλεγμένος με τους Σπαρτιάτες – βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος,  κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για την επίθεση μέσα στην Βουλή σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης,  Βασίλη Γραμμένου.

Ο Φλώρος, από χθες, οπότε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί, παραμένει υπό κράτηση στα γραφεία της Κρατικής Ασφαλείας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Η εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ), μετά την επίθεση στον κ. Γραμμένο.

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του κ. Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία, για διάπραξη κακουργήματος και έτσι ο ανεξάρτητος βουλευτής συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του.

Ο πρόεδρος της Βουλής. μιλώντας στην ολομέλεια για το ακραίο επεισόδιο είπε ότι «ο Κανονισμός δεν προβλέπει αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά» και προϊδέασε για αλλαγές

Η στιγμή του επεισοδίου

Ακραίο επεισόδιο

Ο κ. Γραμμένος έχει κατάγματα στα ρινικά οστά, φέρει διάστρεμμα στην γνάθο του, τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και του πήχη, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν. Οι γιατροί συνέστησαν ξεκούραση και αναρρωτική άδεια 10 ημερών.

Σύμφωνα με δηλώσεις της συνηγόρου του κατηγορούμενου, Βάσως Πανταζή, του περιστατικού είχε προηγηθεί » χυδαία λεκτική επίθεση» του θύματος προς τον εντολέα της. Η συνήγορος αναφέρθηκε σε «δικαιολογημένη αγανάκτηση» , όπως «προβλέπεται και οριοθετείται στον ποινικό νόμο». Παράλληλα η κ. Πανταζή εκφράζοντας έκπληξη για την κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του κ. Φλώρου , έκανε λόγο για «νομική υπερβολή» επί ενός ατυχούς προσωπικού περιστατικού.

Το πρωτοφανές περιστατικό,  αποδίδεται σε «βεντέτα» μεταξύ της Ελληνικής Λύσης και του ανεξάρτητου βουλευτή, διαδραματίστηκε την ώρα που στο βήμα της Βουλής ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα συζήτησης την άρση της ασυλίας του, μετά τη μήνυση του πατέρα του βουλευτή Φλώρου, σχετικά με ανώνυμους λογαριασμούς στο Twitter που τον υβρίζουν.

Ερχονται αλλαγές;

Ο πρόεδρος της Βουλής  Κωνσταντίνος Τασούλας, ανακοίνωσε ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής απομακρύνεται για 15 ημέρες από τα καθήκοντα του.

«Το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω στον Βουλευτή ο οποίος χειροδίκησε έναντι συναδέλφου αυτή τη στιγμή βάσει του Κανονισμού είναι να τον απομακρύνω με τη Φρουρά για δεκαπέντε μέρες από τις διαδικασίες του Σώματος. Θα ήθελα την άδειά σας γι’ αυτή τη δεκαπενθήμερη ποινή. Είναι ένα «χάδι» έναντι της χυδαιότητας και της κτηνωδίας της συμπεριφοράς του, αλλά θα δούμε εν συνεχεία. Προφανώς θα υπάρξει άρση ασυλίας και θα αντιμετωπίσει και δικαστικά τις συνέπειες αυτής της κτηνώδους συμπεριφοράς» είπε ο κ. Τασούλας.

Λίγο μετά ο κ. Τασούλας επανήλθε, ανακοινώνοντας ότι σύμφωνα με το άρθρο 157, ο Κωνσταντίνος Φλώρος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στις Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, κατηγορούμενος  για κακούργημα ενώ προϊδέασε και για αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής.

«Επιτρέψτε μου πάλι να διακόψω τη ροή της συζητήσεως κάνοντάς σας μια περαιτέρω ενημέρωση για τον χειρισμό αυτής της αποτρόπαιης συμπεριφοράς.

Όπως σας εξήγησα, το «οπλοστάσιο» του Κανονισμού της Βουλής δεν είχε τη φαντασία του να σκεφθεί ότι μπορεί να έρθει εδώ εκλεγμένο από τον κυρίαρχο λαό, μέλος της Βουλής που θα γρονθοκοπήσει άλλο μέλος. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση. Θα επεκτείνουμε τη φαντασία μας και σε αυτές τις εκδοχές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας και συνέχισε:

«Έδωσα εντολή να οδηγηθεί στις Αρχές καθώς στοιχειοθετείται εκδοχή βιαιοπραγίας κατά την άσκηση καθηκόντων του».

Related posts

ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

admin

Marfin: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου άφησε λουλούδια στο μνημείο των θυμάτων

admin

Συνέδριο ΝΔ: «Καρφί» Μητσοτάκη σε Σαμαρά – Φτάσαμε να πάρουμε 18% για να επιστρέψουμε στο 40%

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο άνοιγμα Κασσελάκη σε Αχτσιόγλου – «Τείνω σταθερά χείρα φιλίας»

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη αντίδραση μετά την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου – «Η ιστορία θα τους κρίνει»

admin

Μπερίσα: Η Τουρκία «παρενέβη» στη θαλάσσια συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας το 2009

admin

Πατέντα

admin

Βίτσας για ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε στη χειρότερη στιγμή – Πολλοί θα φύγουν

admin

Η Εφη Αχτσιόγλου συνεχάρη τον Κασσελάκη

admin