Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Emirates: Δέσμευση για ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, μνημόνιο με ΕΟΤ

Η Emirates υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού στην Ελλάδα, στο πλαίσιο διεξαγωγής της Διεθνούς Έκθεσης ITB Berlin 2024.

Ο Adnan Kazim, Deputy President και Chief Commercial Officer της Emirates, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συμφωνία που υπογράψαμε με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε ώστε να ενισχύσουμε από κοινού τον τουρισμό στην Ελλάδα. Η συνεργασία αυτή αποδεικνύει για ακόμη μία φορά τη δέσμευσή μας και την ενίσχυση την συνδεσιμότητας στην ελληνική αγορά, στην οποία έχουμε παρουσία από το 1996. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η συλλογική προσπάθεια θα προσελκύσει ακόμη περισσότερους επιβάτες να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και να επισκεφτούν τα όμορφα αξιοθέατα της χώρας».

Η Emirates έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας, ενισχύοντας την ταξιδιωτική κίνηση από κορυφαίες εισερχόμενες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, των ΗΑΕ, της Αυστραλίας, της Ινδίας και της Κίνας προς την Ελλάδα μέσω της υλοποίησης κοινών ενεργειών και δραστηριοτήτων στον τομέα μάρκετινγκ. Η αεροπορική εταιρεία θα επιδιώξει την εύρεση τρόπων που θα συμβάλλουν στις προσπάθειες της χώρας για την ενίσχυση του προορισμού «Ελλάδα», σύμφωνα με το όραμα και τους στόχους που έχει θέσει ο ΕΟΤ για το 2024. Αυτή η συμφωνία αποδεικνύει έμπρακτα τους μακροπρόθεσμους επιχειρηματικούς στόχους της Emirates για την ελληνική αγορά, ενώ συνεχίζει να εξυπηρετεί την ήδη ισχυρή διεθνή ταξιδιωτική ζήτηση προς την χώρα.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Thierry Aucoc, Senior Vice President και Commercial Operations, Europe της Emirates και του Δημήτρη Φραγκάκη, Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ. Επιπλέον, παρών κατά τη διάρκεια της τελετής ήταν ο Adnan Kazim, Deputy President και Chief Commercial Officer της Emirates.

Ο Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ του ΕΟΤ και της Emirates. Η Emirates, με την παγκόσμια εμβέλεια και τη φήμη που διαθέτει, αποτελεί σημαντικό σύμμαχο στην επέκταση της παρουσίας μας σε βασικές αγορές και στη σύνδεση της Ελλάδας με ταξιδιώτες που εκτιμούν τον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς, τα διαφορετικά τοπία, τη ζεστή φιλοξενία και τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Η Ελλάδα διακρίνεται όχι μόνο για τους εμβληματικούς καλοκαιρινούς προορισμούς της αλλά και για το μεγάλο εύρος επιλογών που παρέχει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Υλοποιώντας στρατηγικές πρωτοβουλίες από κοινού με την Emirates, είμαστε σίγουροι ότι θα προσελκύσουμε ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου κοινού να εξερευνήσει την ομορφιά και τον πλούτο της Ελλάδας σε κάθε εποχή».

Πρόσφατα, η Emirates και η AEGEAN επέκτειναν τη συνεργασία τους για πτήσεις κοινού κωδικού, παρέχοντας στους επιβάτες της Emirates τη δυνατότητα να ταξιδεύουν απευθείας – μέσω Αθήνας – σε οκτώ δημοφιλείς εγχώριους προορισμούς που εξυπηρετεί η AEGEAN με ένα εισιτήριο και ενιαία πολιτική αποσκευών: την Κέρκυρα, τα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Μύκονο, τη Θήρα, τη Ρόδο, τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη. Η ενισχυμένη συνδεσιμότητα προσφέρει περισσότερες επιλογές και ευελιξία στους επιβάτες της αεροπορικής, γεγονός που συμβάλλει περαιτέρω στην αύξηση της εισερχόμενης κίνησης από το παγκόσμιο δίκτυο της Emirates προς την Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή, η Emirates εξυπηρετεί την Ελλάδα με καθημερινές πτήσεις μεταξύ Ντουμπάι και Αθήνας, καθώς και μεταξύ Νιούαρκ και Αθήνας, οι οποίες εκτελούνται με αεροσκάφη τύπου Boeing 777-300ER. Η αεροπορική εταιρεία εξυπηρετεί την Ελλάδα από το 1996 και μέχρι στιγμής έχει μεταφέρει περισσότερους από 4,5 εκατομμύρια επιβάτες μεταξύ Αθήνας και Ντουμπάι και σε όλο το παγκόσμιο δίκτυο της αεροπορικής εταιρείας μέσω του Ντουμπάι.

Related posts

Elbisco: Επένδυση σε φωτοβολταϊκό στο εργοστάσιο της Χαλκίδας

admin

Επέκταση της αμερικανικής eΧp Realty στην ελληνική κτηματαγορά

admin

H ITALGAS SpA προτιμητέος επενδυτής για τη ΔΕΠΑ Υποδομών

admin

LC Waikiki: Κατεβαίνει με… αξιώσεις στην Κρήτη η τουρκική αλυσίδα

admin

Νέο πιλοτικό κατάστημα ΔΕΗ στο Μαρούσι

admin

Οι Black Friday προσφορές της Nova-Wind

admin

Ομιλος Sunlight: Ο Νίκος Μαντζούφας Chief Funding & Institutional Affairs Officer για το gigafactory

admin

Μεγαλύτερη εταιρεία ασφαλιστικών πρακτόρων για 14η χρονιά η Mega Brokers

admin

Η ΕΣΕΕ ζητά την εξαίρεση Λιανεμπορίου από τα νέα τεκμήρια φορολόγησης

admin