Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

DBRS: Αναβάθμισε την Τρ. Πειραιώς σε «BB» με σταθερό outlook

DBRS: Αναβάθμισε την Τρ. Πειραιώς σε «BB» με σταθερό outlook

Το μακροπρόθεσμο προφίλ αξιολόγησης της Τράπεζας Πειραιώς αναβάθμισε η DBRS σε «BB» από «ΒΒ (high)» με σταθερές προοπτικές (outlook).

Σύμφωνα με τον καναδικό οίκο, η αναβάθμιση αντανακλά τη διαρκή βελτίωση στο πιστωτικό προφίλ κινδύνου, που οφείλεται στην περαιτέρω μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), καθώς και την περιορισμένη δημιουργία νέων NPEs.

Ωστόσο, οι μετρήσεις ποιότητας του ενεργητικού του oμίλου εξακολουθούν να παραμένουν σχετικά αδύναμες σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Η DBRS αναμένει αύξηση των εισροών NPEs τα επόμενα τρίμηνα λόγω των υψηλότερων επιτοκίων, του υψηλότερου κόστους ζωής και της επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας.

Ωστόσο, το προφίλ κινδύνου της Πειραιώς θα πρέπει να παραμείνει ισχυρότερο από ό,τι στο παρελθόν χάρη στην περαιτέρω απομείωση κινδύνου (de-risking), τα πιο ισχυρά επίπεδα κάλυψης και την στήριξη της πιστωτικής επέκτασης από έργα που συνδέονται με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).

Η αναβάθμιση λαμβάνει υπόψη και τα ενισχυμένα κεφαλαιακά «μαξιλάρια» του ομίλου, λόγω της διατηρήσιμης παραγωγής κεφαλαίων και του χαμηλότερου βάρος των NPEs. Η Πειραιώς έχει εμφανίσει βελτιωμένο ιστορικό στην παραγωγή επαναλαμβανόμενων κερδών και η DBRS αναμένει ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί.

Βέβαια, το momentum ενδέχεται να επιβραδυνθεί λόγω πίεσης στα περιθώρια κέρδους, τα πιθανώς υψηλότερα λειτουργικά κόστη λόγω του πληθωρισμού και από την άνοδο στα πιστωτικά κόστη λόγω νέων ρίσκων στην ποιότητα ενεργητικού.

#Τράπεζα_Πειραιώς_ #DBRS_Morningstar #προοπτικές #μακροπρόθεσμη_αξιολόγηση #NPEs #ποιότητα_ενεργητικού

Related posts

Έλαστρον: Στα 87,6 εκατ. ευρώ ο τζίρος εξαμήνου

admin

Η Πειραιώς θεσπίζει πρόγραμμα παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών

admin

Η Optima αυξάνει την τιμή-στόχο για την Πειραιώς

admin

ΕΛΒΕ: Μεταβίβασε το μερίδιό της στην Harmony Cruises έναντι €1,027 εκατ.

admin

Motor Oil: Στα €275,4 εκατ. τα κέρδη εξαμήνου

admin

Lamda Development: Eξέλεξε τον Στέφανο Κοτσώλη ως μη εκτελεστικό Μέλος

admin

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Πρόστιμο €13.000 στην εταιρία Λεβεντέρης

admin

Πλαστικά Θράκης: Καμία μεταβολή στον αριθμό μετοχών του Κωνσταντίνου Χαλιορή

admin

Η σύνθεση του νέου ΔΣ του ΣΜΕΧΑ

admin