Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωζώνη: Υποχώρησε 0,1% το ΑΕΠ το γ’ τρίμηνο – Αυξήθηκε 0,2% η απασχόληση

Υποχώρησε 0,1% το ΑΕΠ της Ευρωζώνης το γ’ τρίμηνο, ενώ στην Ε.Ε. παρέμεινε σταθερό, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την εκτίμηση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat. 

Υπενθυμίζεται ότι το β’ τρίμηνο, το ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 0,1% και στις δύο ζώνες. 

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ παρέμεινε σταθερό σε Ευρωζώνη και Ε.Ε. το γ’ τρίμηνο του 2023, μετά από αύξηση 0,6% στη ζώνη του ευρώ και 0,5% στην Ε.Ε. το προηγούμενο τρίμηνο. 

Για την Ελλάδα, τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι το ΑΕΠ έμεινε σταθερό το γ’ τρίμηνο από το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022 εμφάνισε αύξηση 2,1%, επιβεβαιώνοντας τις χθεσινές ανακοίνωσεις της ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, η Μάλτα ( 2,4%) κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ακολουθούμενη από την Πολωνία ( 1,5%) και την Κύπρο ( 1,1%). Στον αντίποδα, οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στην Ιρλανδία (-1,9%), την Εσθονία (-1,3%) και Φινλανδία (-0,9%).

Αύξηση της απασχόλησης 

Ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 0,2% τόσο στη ζώνη του ευρώ, όσο και στην Ε.Ε. το γ’ τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Το β’ τρίμηνο του 2023, η απασχόληση είχε αυξηθεί κατά 0,1% στις δύο ζώνες. 

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,3% στη ζώνη του ευρώ και κατά 1,2% στην Ε.Ε. το γ’ τρίμηνο του 2023, μετά από 1,4% στη ζώνη του ευρώ και 1,2% στην Ε.Ε. το β’ τρίμηνο του 2023.

Related posts

Ινδία: Εντοπίστηκαν τα αίτια και οι “υπεύθυνοι” της τραγωδίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος δηλώνει ο υπ. Σιδηροδρόμων

admin

Γαλλία: Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας σε προάστιο του Παρισιού λόγω των επεισοδίων για τον 17χρονο

admin

ΗΠΑ: Ποινή φυλάκισης 57 μηνών σε αστυνομικό που παρίστατο στον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ

admin

Φόβοι ΟΗΕ για “σφαγή” αν αρχίσουν οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη Ράφα

admin

Η JP Morgan προβλέπει νέα αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο

admin

Μπάιντεν στην G7: Οι ΗΠΑ υπέρ της εκπαίδευσης Ουκρανών στα F-16

admin

Ιταλία: Κάρτα τροφίμων για τις οικογένειες σε οικονομική δυσκολία

admin

Πυρκαγιές στη Χαβάη: Οι νεκροί έφθασαν τους 110 – Ο Μπάιντεν αναμένεται στο αρχιπέλαγος τη Δευτέρα

admin

Κομισιόν: Περισσότεροι από 350 πυροσβέστες, 50 οχήματα και 12 αεροσκάφη στις πυρκαγιές στην Ελλάδα

admin