Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Cosco: Υπέρ της ένταξης των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά

Υπέρ της ένταξης των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά ακολουθώντας το νόμιμο τρόπο που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζόμενων, τάσσεται η DPort Services, αναφέρει σε ενημέρωσή της η εταιρεία.

Η DPort Services, που υποστηρίζει τη λειτουργία του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Πειραιά για λογαριασμό της ΣΕΠ Α. Ε. (θυγατρικής της Cosco), ενημερώνει ότι απέστειλε επιστολή προς τον ΕΦΚΑ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας σε συνέχεια έγγραφης απάντησης του φορέα προς σωματείο εργαζομένων που δραστηριοποιείται στους προβλήτες II και III Πειραιά, σχετικά με την ένταξή τους στο καθεστώς Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ).

Στην επιστολή της η Dport Services, αναφέρει ότι στην απάντηση του ΕΦΚΑ αγνοείται το γεγονός ότι για το θέμα αυτό αναμένεται η έκδοση απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία θα διευθετείται οριστικά και αμετάκλητα ένα ζήτημα το οποίο ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια τους εργαζόμενους.

Πρόεδρος Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων: Από το 2012 θα έπρεπε να γίνει η ένταξη

Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ θα έπρεπε να έχουν ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά από το 2012, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τον ΕΦΚΑ, όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ) στις προβλήτες του Πειραιά, Μάρκος Μπεκρής.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει την προσφυγή του ΣΕΒ προς το Συμβούλιο της Επικρατείας το 2018 για το θέμα «αστήρικτη», καθώς, όπως είπε, «οι εργολάβοι δεν είναι μέλη της και δεν έχουν έννομο συμφέρον».

Πρόσθεσε, δε, η απόφαση του ΣτΕ για το θέμα μπορεί να μην έχει εκδοθεί ακόμα, ωστόσο επεσήμανε ότι Dport θα έπρεπε να έχει εντάξει του εργαζόμενους από το 2012.

Τόνισε ότι η εταιρεία έχει ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης προκειμένου να βγει νέα ειδικότητα αλλά με αυτό τον τρόπο είπε χάνεται η αναδρομικότητα.

Ο κ. Μπεκρής είπε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί το διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΕΔΕΠ και την ερχόμενη Παρασκευή 19 Ιανουαρίου θα υπάρξει ενημέρωση των εργαζομένων για το θέμα αυτό αλλά και της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας που λήγει μέσα στο 2024.

* Δείτε την επιστολή της DPort Services προς τον ΕΦΚΑ και την πολιτική ηγεσία του υπ. Εργασίας, στη στήλη “¨Συνοδευτικό Υλικό”  

Related posts

Entersoft: Αλμα 52% στα κέρδη προ φόρων το πρώτο εξάμηνο

admin

Fidelity και Capital στους ενδιαφερόμενους για μετοχές Εθνικής

admin

Μαλαματίνα: Στις 14 Ιουνίου κρίνεται η «δεύτερη ευκαιρία»

admin

Ερωτήσεις-απαντήσεις από Attica Group για την τραγωδία στον Πειραιά

admin

Τιτάν: Τι σημαίνει το νέο business plan για μετοχή και όμιλο

admin

Cenergy: Σύμβαση ΔΕΣΦΑ- Σωληνουργεία Κορίνθου για τον αγωγό «Δυτική Μακεδονία»

admin

Κοινοπραξία CeroGeneration και Wattcrop για έργα ΑΠΕ στην Ελλάδα

admin

Καραβίας (Eurobank): Προϋπόθεση για δημογραφικό μια ακμάζουσα οικονομία

admin

Κορυφαίος εργοδότης στην Ελλάδα ο ΟΠΑΠ

admin