Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Bloomberg: Ελεγχοι της ΤτΕ σε Intrum και Thea Artemis FS

Η Τράπεζα της Ελλάδος διενεργεί ελέγχους σε εταιρείες είσπραξης οφειλών που δραστηριοποιούνται στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού βραχίονα της Intrum, για να διαπιστωθεί ότι συμμορφώνονται με τη νομοθεσία, δήλωσε πηγή με γνώση του θέματος στο Bloomberg.

Μέχρι στιγμής η Intrum και μια άλλη εταιρεία, η Thea Artemis Financial Solutions (σ.σ. γνωστής από την εμπλοκή της Ellington και της Ειρήνης Μαραγκουδάκη στην υπόθεση των δανείων της τράπεζας Αττικής), βρίσκονται υπό έλεγχο, συμπλήρωσε μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας. Περισσότερες εταιρείες αναμένεται να αντιμετωπίσουν ελέγχους στο μέλλον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να διακριβωθεί εάν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Την είδηση επιβεβαίωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της σουηδικής μητρικής εταιρείας, με δήλωσή της στο Bloomberg. Η σουηδική Intrum «δεν έχει πρόβλημα με την Τράπεζα της Ελλάδος», δήλωσε μέσω email η εκπρόσωπος της εταιρείας Kristin Andersson, προσθέτοντας ότι η διεξάγεται τακτικός έλεγχος. «Από όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχουν σημαντικά ευρήματα», πρόσθεσε ο Andersson.

Πηγές κοντά στην Τράπεζα της Ελλαδος με τις οποίες επικοινώνησε το -.gr εξήγησαν ότι τακτικοί έλεγχοι γίνονται σε όλους τους servicers στο πλαίσιο της εποπτείας που ασκείται, και ήδη έχουν γίνει σε δυο εταιρείες.

Related posts

Στη Θεσσαλονίκη η διοίκηση της Eurobank, μήνυμα Φ. Καραβία

admin

Ενισχύει τη δραστηριότητά της στην Αυστραλία η Emirates

admin

ΗΛΕΚΤΩΡ: Πρώτη θέση στην κατηγορία «Περιβάλλον και Πράσινη Ανάπτυξη» στα βραβεία του ΕΒΕΑ

admin

Ομιλος HHG: Ημέρα σταδιοδρομίας για τα παιδιά των εργαζομένων του

admin

Νέα 24ωρη απεργία στα καράβια την Τετάρτη

admin

Χατζηγάκης (Hexicon): «Κλειδί» στην πράσινη μετάβαση η τεχνολογία πλωτών αιολικών

admin

Τι προβλέπει η νέα συμφωνία με την Ελληνικός Χρυσός που κυρώθηκε στη Βουλή

admin

Σιάμισιης: Νέες εξαγορές ΑΠΕ, mega project στη Θεσσαλονίκη

admin

Γεωργιάδης: Η Creta Farms έχει ανακτήσει μερίδια και προχωρά σε νέες επενδύσεις

admin