Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Alpha Bank: Τι προβλέπει για το Q3 η Optima

Καθαρά κέρδη 191 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο θα ανακοινώσει η Alpha Bank, καταγράφοντας άνοδο 106% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με προβλέψεις της Optima Bank σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τη σύσταση “buy” και την τιμή-στόχο των 1,83 ευρώ

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι τα κέρδη θα στηριχθούν σε υψηλότερα λειτουργικά έσοδα (άνοδος 2% στο τρίμηνο και 8% σε ετήσια βάση) και τις χαμηλότερες λειτουργικές δαπάνες (-1% στο τρίμηνο, 10% στο έτος). 

Παράλληλα, η Optima προβλέπει ότι τα κέρδη εννεαμήνου θα διαμορφωθούν στα 494 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 47% σε ετήσια βάση. 

Εάν εξαιρεθούν τα έκτακτα κόστη, τα κέρδη τρίτου τριμήνου θα ανέλθουν στα 219 εκατ. το Q3 και στα 576 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο, με την τράπεζα να είναι σε τροχιά για να πετύχει το guidance για αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη άνω των 588 εκατ. ευρώ. 

Τα καθαρά έσοδα από τόκους της τράπεζας αναμένεται να διαμορφωθούν στα 449 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο, αυξημένα κατά 2% σε ορίζοντα τριμήνου και κατά 33% σε ετήσια βάση, λόγω υψηλότερων επιτοκίων και παρά την αρνητική πιστωτική επέκταση στο τρίμηνο. 

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να επικεντρωθούν στην εικόνα της διοίκησης για το σύνολο της χρήσης και ιδιαιτέρως στην εξέλιξη των εξυπηρετούμενων δανείων, του μείγματος καταθέσεων και της ποιότητας ενεργητικού. Η μετοχή διαπραγματεύεται με δείκτη P/TBV στο 0,54, με σημαντικό discount 38% έναντι των τραπεζών της ΝΑ Ευρώπης και 24% έναντι των ελληνικών τραπεζών

Η Αlpha Bank ανακοινώνει αποτελέσματα την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, πριν το άνοιγμα της αγοράς. 

Related posts

Citigroup: Οι τιμές-στόχοι για ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες

admin

Κύπρος: Μακρύς ο δρόμος των τραπεζών για τον εξορθολογισμό τους

admin

Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας: Οι ρυθμίσεις για τις επιταγές

admin

Συντηρητικές κινήσεις στις ελληνικές τράπεζες προτείνει η Optima Bank

admin

Επιμένει η ΕΚΤ για επόπτες ελέγχου στις ευρω-τράπεζες

admin

Η πανδημία έφερε ρεκόρ στα… POS στην Ελλάδα

admin

Alpha: Περιθώριο ανόδου άνω του 100% βλέπει η Golman Sachs

admin

Κέρδη 10% για τη μετοχή της Commerzbank

admin

Ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες η Goldman Sachs

admin