Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Θα εδραιώσουμε την παρουσία της Νέας Αριστεράς μέχρι τις ευρωεκλογές

Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί πλέον να έχει για τίποτα εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, σημείωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Action24».

Αναφερόμενος στη Θεσσαλία υπογράμμισε ότι «ο αγροτικός κόσμος, ειδικά στην περιοχή της Θεσσαλίας και μετά τις φυσικές καταστροφές, δεν αντιμετωπίζει απλώς και μόνο μία ακόμη κρίση αλλά ένα ζήτημα υπαρξιακό», προσθέτοντας πως «θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε να δοθούν οι αποζημιώσεις οι οποίες δεν έχουν δοθεί, να υπάρξει ένα σχέδιο ανόρθωσης της τοπικής οικονομίας αλλά και ένα σχέδιο θωράκισης της περιοχής για να μην αντιμετωπίσει ξανά νέες καταστροφές όπως φοβούνται οι κάτοικοι».

Ακολούθως ο Αλέξης Χαρίτσης ρώτησε «πώς θα συζητήσουμε την επόμενη μέρα για παραγωγική ανασυγκρότηση, για ανάταξη της τοπικής οικονομίας και στήριξη της αγροτικής παραγωγής αν δεν υπάρξει ένα σχέδιο θωράκισης της περιοχής;».

Όσον αφορά το νομοσχέδιο με την επιστολική ψήφο ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς υποστήριξε ότι η τροπολογία της τελευταίας στιγμής από την κυβέρνηση ήταν «θεσμική εκτροπή».

«Δεν βάζουμε τα ζητήματα των ατομικών δικαιωμάτων στο ζύγι του μικροκομματικού υπολογισμού»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να συναινέσουν εξαρχής, στην πορεία αντιλήφθηκαν ότι εγκλωβίστηκαν από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και στο τέλος έκαναν, ευτυχώς, στροφή 180 μοιρών και καταψήφισαν το νομοσχέδιο», είπε ο Αλέξης Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας ότι στη Νέα Αριστερά από την πρώτη στιγμή «είμαστε περήφανοι για τη στάση μας, εκφράσαμε την εναντίωση μας στο νομοσχέδιο και καταθέσαμε μάλιστα και ένσταση αντισυνταγματικότητας».

Για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε ότι η Νέα Αριστερά έχει «ξεκαθαρίσει ότι θα στηρίξουμε οποιοδήποτε νομοθέτημα παρέχει πλήρη και ίσα δικαιώματα σε όλους τους πολίτες χωρίς εξαιρέσεις. Αυτή είναι η πάγια θέση μας. Δεν βάζουμε τα ζητήματα των ατομικών δικαιωμάτων στο ζύγι του μικροκομματικού υπολογισμού όπως δυστυχώς γίνεται από την κυβέρνηση και από δυνάμεις της αντιπολίτευσης».

«Μας ενδιαφέρει το πώς θα κυβερνηθεί αυτή η χώρα»

«Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί τα επόμενα χρόνια με προοδευτικούς όρους»

Απαντώντας για τη συγκρότηση της Νέας Αριστεράς, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας υποστήριξε ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι η Νέα Αριστερά να ριζώσει στην ελληνική κοινωνία. Αυτό τον στόχο εξυπηρετούν οι περιοδείες και οι ανοιχτές συνελεύσεις που πραγματοποιούμε σε όλη την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε να «μικρύνουμε την απόσταση» με τους πολίτες που μας παρακολουθούν με ενδιαφέρον».

Είπε στη συνέχεια ότι «μέχρι τις ευρωεκλογές θα έχουμε καταφέρει να εδραιώσουμε την παρουσία μας στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας και να πείσουμε τους Έλληνες πολίτες ότι αξίζει να στηρίξουν τη Νέα Αριστερά. Γιατί είναι εκείνη η αριστερή πολιτική δύναμη η οποία μπορεί να εκφράσει στις σημερινές συνθήκες τους προοδευτικούς πολίτες που ασφυκτιούν από τη ζοφερή κατάσταση που έχει δημιουργήσει η μονοκρατορία της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη».

Ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε ότι «η δημιουργία ενός μετώπου ως ανάχωμα στην επέλαση της δεξιάς και της άκρας δεξιάς, στο οποίο θα συμμετέχουν δυνάμεις από διαφορετικές αφετηρίες, θα προκύψει ως κοινωνική αναγκαιότητα».

Καταληκτικά ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς υπογράμμισε ότι «μας ενδιαφέρει το πώς θα κυβερνηθεί αυτή η χώρα. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί τα επόμενα χρόνια με προοδευτικούς όρους βάσει ενός αριστερού πολιτικού προγράμματος».

Related posts

Στη Δυτική Μακεδονία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

admin

Τετ α τετ Ιμάμογλου με Κασσελάκη – Τι συζήτησαν

admin

Οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» είναι κι επισήμως ύποπτοι…

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Με πρωταγωνιστή τον Τσίπρα το σποτ για τις εκλογές της 10ης Σεπτεμβρίου

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Συνέδριο με εκλογικά διλήμματα

admin

Μητσοτάκης στο ΥΠΑΙΘ: Τετραετία επανάστασης για τα σχολεία μας – Καμία «έκπτωση» για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

admin

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει κουρελόχαρτο το κράτος δικαίου

admin

Κεραμέως: Έρχονται 16.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

admin