Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει κουρελόχαρτο το κράτος δικαίου

«Το ζήτημα της προστασίας των θεσμών και του κράτους δικαίου είναι κεφαλαιώδες για μας. Δεν θα παίξουμε μικροκομματικά παιχνίδια, θα συναινέσουμε στην πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση για το έγκλημα των Τεμπών γιατί θέλουμε να προχωρήσει η συζήτηση, να αποκαλυφτεί η αλήθεια στον ελληνικό λαό και να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες όπου υπάρχουν», τόνισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm 97.8».

Ακολούθως ο Αλέξης Χαρίτσης πρόσθεσε πως «η ελληνική κοινωνία περιμένει επιτέλους να μάθει την αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει κατά το δοκούν ή α λα καρτ».

Σύμφωνα με τον ίδιο «η κυβέρνηση γνώριζε ότι από το καλοκαίρι του 2019 είχε καταστραφεί το σύστημα σηματοδότησης εξαιτίας της πυρκαγιάς και δεν έκανε απολύτως τίποτα», προσθέτοντας πως «από τις πρώτες ώρες του δυστυχήματος το μόνο που ενδιέφερε την κυβέρνηση ήταν να στήσει μια επιχείρηση επικοινωνιακής συγκάλυψης για να μην φτάσουμε στο σημείο να κατηγορηθούν οι υπουργοί της και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης για το δυστύχημα».

«Η Εξεταστική Επιτροπή μετατράπηκε σε παρωδία, δεν κλήθηκαν ουσιώδεις μάρτυρες και όχι μόνο δεν έγινε αυτό που είχε πει ο κ. Μητσοτάκης, να χυθεί άπλετο φως, αλλά υπήρξε πλήρης συσκότιση» σημείωσε πρόεδρος της Νέας Αριστεράς και συνέχισε λέγοντας πως «το γεγονός ότι κατά την συζήτηση του πορίσματος ο κ. Μητσοτάκης απουσίαζε από την Βουλή αντί να έρθει να απολογηθεί και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και ότι μόλις 20 βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ήταν παρόντες ήταν μία διαδικασία ντροπιαστική για το ελληνικό Κοινοβούλιο».

«Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Το Βήμα» επιβεβαιώνουν και αποδεικνύουν ότι έχουν παραποιηθεί οι διάλογοι μεταξύ μηχανοδηγού και σταθμάρχη για να στηριχτεί η θεωρία του ανθρώπινου λάθους την οποία από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έσπευσε να υιοθετήσει» σχολίασε ο Αλέξης Χαρίτσης και υπενθύμισε: «Στο διάγγελμά του ο κ. Μητσοτάκης προδίκασε οποιαδήποτε έρευνα μιλώντας για ανθρώπινο λάθος».

«Υπάρχουν σαφέστατες πολιτικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη προσωπικά και των υπουργών του»

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστέρας τόνισε πως «υπάρχουνε πολύ σοβαρά ερωτηματικά. Υπάρχουν σαφέστατες πολιτικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη προσωπικά και των υπουργών του» και υπενθύμισε ότι «η Νέα Αριστερά ζήτησε από την πρώτη στιγμή την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για να διερευνηθούν συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «όταν μιλάμε γενικώς και αορίστως περί ευθυνών και πάμε πίσω 30 χρόνια για να μιλήσουμε για τις δομικές παθογένειες του συστήματος, ουσιαστικά δεν αποδίδουμε ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν. «Βγάζουμε λάδι» τους ενόχους και για το έγκλημα και για την συγκάλυψη του εγκλήματος αμέσως μετά».

Ο Αλέξης Χαρίτσης υποστήριξε ότι στη Νέα Αριστερά είναι απολύτως σαφείς. «Εφόσον υπάρξει από τη δικαιοσύνη σχετικό αίτημα, θα ψηφίσουμε υπέρ της άρσης ασυλίας συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων ώστε να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου και αν αυτές ανήκουν», υπογράμμισε.

«Να μην μένουν σκιές και να μπορεί η ελληνική δημοκρατία να προχωρήσει μπροστά»

«Αυτό ζητάει η ελληνική κοινωνία η οποία βοά για αυτό το ζήτημα, ενώ πλέον υπάρχει και πολύ μεγάλο ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για το ζήτημα. Δεν μπορεί η χώρα μας να διασύρεται ως χώρα στην οποία δεν προστατεύεται το Κράτος Δικαίου. Είναι ένα ζήτημα κομβικό για τη Δημοκρατία μας, φέτος στα 50 χρόνια της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας να αποδοθεί δικαιοσύνη. Να μην μένουν σκιές και να μπορεί η ελληνική δημοκρατία να προχωρήσει μπροστά αποδίδοντας δικαιοσύνη» επισήμανε.

Καταληκτικά ο Αλέξης Χαρίτσης είπε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει κουρελόχαρτο το κράτος δικαίου στη χώρα μας. Το επισημαίνει και η Ευρωπαία εισαγγελέας. Βιώνουμε μία κατάσταση η οποία δεν έχει προηγούμενο στα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης και για αυτό από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει. Και αυτό τον αγώνα θα τον δώσουμε μαζί με την ελληνική κοινωνία το επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης από το επόμενο τριήμερο στη Βουλή».

Related posts

Οι 3+3 προεκλογικοί μήνες του Μητσοτάκη

admin

Μήνυμα Μητσοτάκη: Δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Δεν θέλει γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ

admin

Βουλή: Το είπε και θα το κάνει η Άννα Καραμανλή – Καταψηφίζει το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια

admin

Σε κλίμα πολέμου κυβέρνηση και αντιπολίτευση

admin

Αλλαγές στη Διάσκεψη, αλλαγές και στις Αρχές;

admin

Σύγκρουση εκκλησίας – πολιτείας: H επόμενη ημέρα

admin

Πρεμιέρα για τον οδικό χάρτη

admin

Μητσοτάκης: Ολοι φταίμε όμως η τραγωδία έγινε με εμάς στο τιμόνι της χώρας

admin