Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε κλίμα πολέμου κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Πυρ ομαδόν κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή εξαπέλυσαν τα τέσσερα κόμματα του «μετώπου» της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη και την αλλοίωση των ηχογραφημένων συνομιλιών. «Δεν δυσπιστούμε μόνο οι συνυπογράφοντες αλλά η κοινωνική πλειοψηφία», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος, επισημαίνοντας ότι ακόμα και αν η κυβέρνηση λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής «αυτό δεν σημαίνει ότι θα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας», στην οποία έχει εμπεδωθεί η πεποίθηση ότι «υλοποιείται σχέδιο συγκάλυψης».

Φάμελλος: Προανακριτική για τον Καραμανλή

Στο στόχαστρο του Φάμελλου δεν βρέθηκε μόνο ο Καραμανλής με αφορμή την ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας (τον χαρακτήρισε «προκλητικό και αμετανόητο») αλλά και η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ για το θερμό χειροκρότημα προς τον πρώην υπουργό. «Γνωρίζαμε ότι η πρόταση δυσπιστίας θα συσπειρώσει τη ΝΔ. Την υποβάλλαμε για να μάθει η κοινωνία τι κρύβεται πίσω από τις μάσκες σας», είπε, τονίζοντας ότι οι πρόσφατες αποκαλύψεις πιστοποιούν πως η κυβέρνηση «συνέδεσε» τις πρώτες δηλώσεις του Πρωθυπουργού με τις παραποιημένες συνομιλίες. Μάλιστα έθεσε επίμονα το ερώτημα: «Ποιος σας ενημέρωσε με βάση παραποιημένες συνομιλίες για να κάνετε τη δήλωση που κάνατε;» (περί ανθρώπινου λάθους). Ενώ κάλεσε τον Καραμανλή «να μην κρυφτεί πίσω από τους βουλευτές της ΝΔ» και πρότεινε να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα τον στείλει πάραυτα στη Δικαιοσύνη για να ελεγχθεί για όλα. «Ετσι δεν θα επιτρέψουμε καμία αθώωση με πολιτική υστεροβουλία», σημείωσε.

Ανδρουλάκης: Στο Μαξίμου είστε ενοικιαστής

Για «επιτελικό παρακράτος με όρους που υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον», έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και για έγκλημα «που δεν θα ανεχθούμε να επιβάλλετε ένα κλίμα σιωπής και συνενοχής. Το μόνο σας ενδιαφέρον ήταν να επενδύσετε στην κακιά στιγμή και στο ανθρώπινο λάθος», αλλά το δημοσίευμα του «Βήματος» αποκάλυψε ότι «λίγες ώρες μετά τη φονική σύγκρουση, κάποια νοσηρά μυαλά είχαν μια άλλη προτεραιότητα βάζοντας σε εφαρμογή το έγκλημα χειραγώγησης της κοινής γνώμης». Μάλιστα ρώτησε ευθέως τον Μητσοτάκη τι έκανε ένα χρόνο από τότε «για να βρεθεί το χέρι που χάλκευσε τις συνομιλίες» και «ποιος έδωσε την εντολή». Αναφερθείς δε στα «σενάρια περί αποσταθεροποίησης της χώρας», είπε στον Πρωθυπουργό ότι «αναζητάτε εχθρούς και σκοτεινά κέντρα που μηχανεύονται το κακό σας», ενώ είπε στον Μητσοτάκη: «Στο Μαξίμου είστε ένας απλός ενοικιαστής. Μόνιμος ιδιοκτήτης είναι ο ελληνικός λαός. Αυτός σας έβαλε αυτός θα σας βγάλει». «Ο πυρήνας του προβλήματος, ο πυρήνας της διαφθοράς είναι το Μαξίμου», τόνισε.

Χαρίτσης: H κυβέρνηση αυτή πρέπει να πέσει

Μετωπική επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης λέγοντας ότι «η κυβέρνηση αυτή πρέπει να πέσει». «Δεν πάει άλλο» είπε ενώ δεν απέφυγε να στιγματίσει τις δηλώσεις Κασσελάκη περί διεθνών παρατηρητών, σχολιάζοντας ότι «προσφέρουν ένα τελευταίο καταφύγιο αποπροσανατολισμού στην κυβέρνηση Μητσοτάκη». Πρότεινε δε στα άλλα κόμματα να διαμορφώσουν ένα μέτωπο για την υλοποίηση της πρότασης για ένα σύγχρονο ενιαίο δημόσιο φορέα για τους σιδηροδρόμους και για την ασφάλεια των μεταφορών.

Κωνσταντοπούλου: Τον χειροκροτήσατε!

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία ανήλθε στο βήμα με το ογκώδες υλικό που έχει συγκεντρώσει από την υπόθεση των Τεμπών, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «αφαιρέσατε τη ζωή από 57 ανθρώπους, 57 ψυχές ζητούν δικαίωση και μαζί τους οι γονείς, οι συγγενείς, οι οικογένειες, οι τραυματίες θύματά σας», ενώ επιτέθηκε στον Καραμανλή λέγοντας: «Ζήτησε συγγνώμη; Οχι. Είπε ότι έκανε λάθος; Οχι. Είπε ότι όλα τα έκανε καλά. Σας είπε ότι το ζήτημα που κρίνεται είναι η μεγάλη σας παράταξη που συμπληρώνει 50 χρόνια και τον χειροκροτήσατε. Χειροκροτήθηκε σαν πρωθυπουργός από σύσσωμη την Κ.Ο. σας και αυτό αντικατοπτρίζει τη γραμμή Μητσοτάκη «προστατέψτε τον»».

Related posts

Οικονόμου για φωτιές: Δεν θριαμβολογούμε, έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι

admin

«Μύλος» το πολιτικό σκηνικό: Ο χαμός στην Κεντροαριστερά, η σφαγή στα δεξιά της ΝΔ, οι φήμες για νέα κόμματα

admin

Ανδρουλάκης: Το Μέγαρο Μαξίμου έχει γίνει γραφείο real estate – Η golden visa πρέπει να καταργηθεί… χθες

admin

Ομόφωνη καταδίκη της επίθεσης Τουρκοκυπρίων στις δυνάμεις του ΟΗΕ στην Κύπρο

admin

Επίθεση Αχτσιόγλου στον ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή Παπανώτα – Τι ισχυρίζεται ο παρουσιαστής

admin

Εσωκομματικές συγκρούσεις και τριγμοί στην Κουμουνδούρου

admin

Προϋπολογισμός 2024: Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση – «Λείπει η ανθρωπιά, εξυπηρετείτε τους servicers»

admin

H Τουρκία επιμένει για τα F-16 και ξεχνάει τα F-35

admin

ΠΑΣΟΚ: Να ανασταλεί η χρηματοδότηση των Σπαρτιατών

admin