Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Να ανασταλεί η χρηματοδότηση των Σπαρτιατών

Στον απόηχο των ραγδαίων εξελίξεων στο κόμμα των Σπαρτιατών και των θεσμικών ζητημάτων που εγείρουν οι καταγγελίες του προέδρου τους Βασίλη Στίγκα, το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για στίγμα για την κοινοβουλευτική μας δημοκρατία.

«Ένα «κόμμα» με δανεικές ψήφους, ένας πολιτικός «αρχηγός» χωρίς βουλευτές και καταγγελίες για μαφιόζικες πρακτικές παρασκηνίου, αν μη τι άλλο, είναι πρωτόγνωρα και άκρως επικίνδυνα φαινόμενα, που πρέπει να ενεργοποιήσουν τα δημοκρατικά μας αντανακλαστικά» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Στη συνέχεια ζητά να ελεγχθούν άμεσα «οι καταγγελίες που ακούστηκαν στη Βουλή και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης από τον ίδιο τον «πρόεδρο» των Σπαρτιατών σχετικά με εκβιασμούς που δέχεται για την κρατική χρηματοδότηση και την ευθεία εμπλοκή του Ηλία Κασιδιάρη στα εσωτερικά του κόμματος με τη χειραγώγηση βουλευτών».

Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής και τις κοινοβουλευτικές ομάδες του δημοκρατικού τόξου να ενεργήσουν τα δέοντα ώστε να ανασταλεί η χρηματοδότηση του κόμματος των Σπαρτιατών, ζήτημα που έχει ήδη κριθεί συνταγματικά από τη νομολογία του ΣτΕ, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Τέλος, «από τις πρόσφατες εξελίξεις προκύπτει αναμφίβολα ότι η πραγματική διεύθυνση του κόμματος ασκείται από τον καταδικασμένο και έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού, Ηλία Κασιδιάρη, και συνεπώς θα ήταν επικίνδυνο και προσβλητικό για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς τα χρήματα του ελληνικού λαού να αφεθούν να αποτελέσουν αντικείμενο διένεξης και λάφυρο ναζιστικών μορφωμάτων και καταδικασμένων για βαρύτατες εγκληματικές  πράξεις».

Related posts

Μητσοτάκης από Υπουργικό: «Επιδότηση των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα»

admin

Εκλογές στην Τουρκία: Ο Ερντογάν πιέζεται, ο Τσαβούσογλου προκαλεί

admin

Σε «σκοτοδίνη» ο Κοντονής από τον φάκελο Novartis

admin

Ο κατακερματισμός επιτρέπει στο ΠΑΣΟΚ να διεκδικεί ξανά κυβερνητικό ρόλο

admin

Αντρέ Ριζόπουλος: Ποιος είναι ο ελληνικής καταγωγής συνήγορος της Εύας Καϊλή

admin

Τούρκος αναλυτής: Η Ρωσία στήριζε Ελλάδα – Τώρα την έχουμε στην τσέπη μας

admin

Ο φόβος της Ακροδεξιάς και τα παραθυράκια ανησυχίας

admin

Στην Αθήνα έρχεται στις 26 και 27 Οκτωβρίου ο Σολτς

admin

Γεραπετρίτης: «Υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας» για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

admin