Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Σε μέρες με διεθνή γεγονότα έλαχε στον Στέφανο Κασσελάκη να βρίσκεται στις ΗΠΑ. Σήμερα, στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Αύριο το πρόγραμμα έχει Ουάσιγκτον: πρώτα για μια συνάντηση με τον Δημοκρατικό βουλευτή Chris Pappas και αργότερα με τον διευθυντή Διεθνών Υποθέσεων του οργανισμού American Israeli Public Affairs Committee (AIPAC), Stephen Schneider (ο ίδιος ο Κασσελάκης βρίσκεται σε πλήρη σύνταξη με γραμμή Μπάιντεν στο Μεσανατολικό). Οι συναντήσεις συνεχίζονται με τον Δημοκρατικό Ro Khanna, αλλά και με την Principal Deputy Assistant Secretary of State for European & Eurasian Affairs του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, πρέσβη Yuri Kim.

ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ

Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε μπει πια στην εποχή που οι πρόεδροι των κομμάτων βγαίνουν μπροστά στην προεκλογική περίοδο: αυτό συμβαίνει στη ΝΔ, με προσωπική εμπλοκή του Κυριάκου Μητσοτάκη στις περιοδείες, αυτό γίνεται στην αξιωματική αντιπολίτευση (μετά τις ΗΠΑ ακολουθεί προεδρική «ναυτική εβδομάδα» στο Αιγαίο) και αυτό συμβαίνει και στο ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να πραγματοποιεί back to back περιοδείες – τα οργανωτικά θεωρούνταν πάντα το ατού του, στην ευρύτερη εκτίμηση πως «το ΠΑΣΟΚ ξέρει να κάνει εκλογές».

ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Παρούσα στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, που θα ξεκινήσει το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι, θα είναι σήμερα και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ας ελπίσουμε για λίγη τύχη αυτή τη φορά και να μη χρειαστεί η επίκληση στην ολυμπιακή εκεχειρία έως τότε, με δύο ανοιχτά πολεμικά μέτωπα σε εξέλιξη. Υπενθυμίζεται πως στη σύγχρονη εποχή η εκεχειρία έχει «σπάσει» μόνο τρεις φορές – και τις τρεις από τη Ρωσία: ως αποτέλεσμα της πρόσφατης παραβίασης του άγραφου κανόνα το 2022, με την εισβολή στην Ουκρανία, για τους Χειμερινούς Αγώνες, τόσο η Ρωσία όσο και η Λευκορωσία δεν θα μπορέσουν να στείλουν αθλητές στο Παρίσι.

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΤΑΣΗ

Πάνω από 100.000 ψήφους με επιστολική περιμένει, είπε, ο Θοδωρής Λιβάνιος, μετά την αυξητική τάση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη σχετική πλατφόρμα – υπενθυμίζεται πως η προθεσμία εγγραφής είναι η 29η Απριλίου. Με εξαψήφιο νούμερο, η κυβέρνηση θα μπορεί να λέει πως η μεταρρύθμιση στέφθηκε με επιτυχία, ακόμα και αν τελικά τα 2/3 των πολιτών που μπαίνουν στη διαδικασία επιστολικής δεν διαμένουν στο εξωτερικό. Και ας μην ξεχνάμε τη σκόνη που σήκωσε το θέμα, μετά την υπόθεση με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Related posts

Σοζτζού: Η Ελλάδα εγκαθίσταται για τα καλά στην Ψέριμο, εντός των χωρικών υδάτων της Τουρκίας

admin

Κασσελάκης: Ούτε για μένα είναι εύκολη απόφαση οι διαγραφές

admin

«Εκλέχθηκα παμψηφεί πρόεδρος του Κόμματος Έλληνες», λέει ο Κανελλόπουλος

admin

Τροπολογία ΚΚΕ για αναδρομικό «ξεπάγωμα» των τριετιών και κατάργηση της ΠΥΣ του 2012

admin

Μαρία Απατζίδη: Πώς η βουλευτής που εμφανίζεται στο «στριπτίζ του Γρηγοριάδη» έκλεισε το τηλέφωνο στον Λιάγκα

admin

Σεισμός στην Τουρκία: «This is wonderful» – Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία σχολίασε την αγκαλιά Δένδια – Τσαβούσογλου

admin

Εύα Καϊλή: Τι δήλωσε μετά από την απόφαση να παραμείνει στη φυλακή – Γιατί δεν θα ασκήσει έφεση

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Επάνοδος Σακελλαρίδη με τη Νέα Αριστερά

admin