Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Λέξεις-δείκτες

Οι λέξεις «φόβος», «οργή» και «παραίτηση/απογοήτευση» εκφράζουν (σύμφωνα με την MRB) κατά κύριο λόγο τη στάση των πολιτών για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Και οι απαντήσεις δεν δημιουργούν σκέψεις μόνο για τις επιπτώσεις που έχουν οι αλλεπάλληλες κρίσεις στην ελληνική κοινωνία, αλλά και για το πώς θα αποτυπωθούν στην κάλπη των ευρωεκλογών – η ανησυχία για αυξημένη εκπροσώπηση ακροδεξιών και ευρωσκεπιστικών ρευμάτων και σχηματισμών εκφράζεται ήδη στις Βρυξέλλες, οριζόντια στις παραδοσιακές ευρωομάδες που ετοιμάζονται για προεκλογική περίοδο.

Εύζωνοι online

Με αφορμή την 155η επέτειο από την ίδρυσή της Προεδρικής Φρουράς, η Προεδρία της Δημοκρατίας παρουσίασε έναν νέο ιστότοπο αφιερωμένο σ’ αυτή. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν περισσότερα για την ιστορία των ευζώνων, για τη διάσημη στολή τους και τα τσαρούχια, μέχρι και να περιηγηθούν ψηφιακά στα εργαστήρια κατασκευής τους. Το ενδιαφέρον είναι ότι το υλικό που ανεβαίνει εκεί μπορεί να εμπλουτιστεί από όσους πολίτες το θελήσουν, στέλνοντας στην Προεδρία φωτογραφικό υλικό που έχει ιστορική σημασία.

Στη Γενεύη με τη Μούσχουρη

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πάντως, πέρασε τις προηγούμενες μέρες (και) στη Γενεύη, καλεσμένη του ύπατου αρμοστή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Volker Türk – σκοπός της επίσκεψης να συμμετέχει στην εκδήλωση για τον εορτασμό της 75ης επετείου της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Και παράλληλα, παραβρέθηκε στη δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν της ο έλληνας πρόξενος, Αλέξανδρος Γεννηματάς. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και η Νάνα Μούσχουρη, η οποία τραγούδησε ζωντανά το «Χάρτινο το φεγγαράκι» και πρόσφερε στην ΠτΔ δίσκο με ανέκδοτες ηχογραφήσεις από το αρχείο της ΕΡΤ.

Μεγαλώνοντας σκύλους

Ο ένας, στην Αράχοβα, πέθανε βάναυσα γιατί ένας άνθρωπος τον κακοποίησε και ένας άλλος τον άφηνε εκτός σπιτιού, να κόβει βόλτες μόνος του. Οι άλλοι τραυμάτισαν θανάσιμα μια γυναίκα, γιατί έτσι έμαθαν (ή δεν έμαθαν) να φέρονται από τον ιδιοκτήτη τους. Η υιοθεσία ενός κατοικίδιου έρχεται με υποχρεώσεις – τα ζώα είναι τα τελευταία που φταίνε, όταν οι άνθρωποι δεν επιλέγουν να τα μεγαλώσουν σωστά και όταν δεν σέβονται την ύπαρξή τους. Γι’ αυτό όπου δεν υπάρχει βούληση, υπάρχει νομοθεσία.

Related posts

Τέμπη: Live η συζήτηση στη Βουλή επί του πορίσματος της Εξεταστικής

admin

Μητσοτάκης στα εγκαίνια σταθμών Μετρό: «Ο Πειραιάς αλλάζει και το πρώτο λιμάνι της χώρας αποκτά τη θέση που του αξίζει»

admin

Προβλέπουν εκλογές στις 2 Απριλίου

admin

Ο πρόεδρος της «ΝΙΚΗΣ» φέρεται ως μάρτυρας κατηγορίας κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας για το Συνέδριο

admin

Απάντηση της κυβέρνησης στην άθλια επίθεση Σοϊλού

admin

ΔΥΟ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ

admin

Ενα δράμα σε δύο πράξεις

admin

Ομόφυλα ζευγάρια: Ο Μητσοτάκης αναζητά τον κατάλληλο χρόνο να νομοθετήσει το δικαίωμα στο γάμο

admin