Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» είναι κι επισήμως ύποπτοι…

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη καλούνται ως ύποπτοι για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος οι δέκα βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο ανεξάρτητος πρώην βουλευτής τους Κωνσταντίνος Φλώρος, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη. Ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Στίγκας δεν περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο και έχει απορρίψει τις κατηγορίες περί χειραγώγησης των βουλευτών του από τον Ηλία Κασιδιάρη, παρά το γεγονός ότι η δικαστική διερεύνηση ξεκίνησε ύστερα από δικές του δηλώσεις για «κέντρα που καθοδηγούν τους «Σπαρτιάτες»», «μαφία» κ.ά. Τα πήρε πίσω όλα ή σχεδόν όλα, αλλά η υπόθεση πήρε τον δρόμο της και οι βουλευτές που έλαβαν κλήτευση, μετά και την άρση ασυλίας από τη Βουλή, αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να καταθέσουν.

Στήριξη στον Μπελέρη

Τον Φρέντι Μπελέρη επισκέφθηκε χθες στις φυλακές του Δυρραχίου ο Σταύρος Παπασταύρου, σε μια κίνηση που έστειλε σαφές μήνυμα προς τα Τίρανα ότι η Αθήνα δεν εγκαταλείπει την υπόθεση αυτή. Εξω από τις φυλακές ο Παπασταύρου δήλωσε πως «δυστυχώς στη Χειμάρρα η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη», εξηγώντας πως «είναι ο μόνος δήμος σε όλη την Ευρώπη όπου ο καταψηφισμένος δήμαρχος συνεχίζει να ασκεί εξουσία, ενώ ο εκλεγμένος δήμαρχος στερείται του δημοκρατικού του δικαιώματος να ορκιστεί». Επανέλαβε τη συμπαράσταση της κυβέρνησης στον Μπελέρη και στο δικαίωμά του για μια δίκαιη δίκη που συνεχίζεται αύριο. «Θέλουμε το τεκμήριο της αθωότητάς του να γίνει απόλυτα σεβαστό από την αλβανική Δικαιοσύνη», κατέληξε, «πρέπει επιτέλους να βρεθεί μια δίκαιη λύση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, του κράτους δικαίου και της αρχής καλής γειτονίας, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατική κανονικότητα». Οπως καταλάβατε, η Αθήνα εξακολουθεί να βλέπει την υπόθεση ως «αγκάθι» για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ.

Ο Τσίπρας σε κίνηση

Συνεχίζει τις επαφές του με βουλευτές ο Αλέξης Τσίπρας, συναντώντας χθες στο γραφείο του στη Βουλή τον Χάρη Μαμουλάκη, τον βουλευτή Ηρακλείου. Ο όποιος – θυμίζω – από υποστηρικτής του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην κούρσα της διαδοχής, πέρασε στο στρατόπεδο Κασσελάκη διαγράφοντας τη θεαματικότερη, ίσως, μετατόπιση αυτής της περιόδου. Τα έχει αυτά η πολιτική, θα μου πείτε, αλλά το ερώτημα παραμένει: Τι γύρευε ο Μαμουλάκης στον Τσίπρα, αφού ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει τον τελευταίο καιρό τους υπό αποχώρηση; «Είμαι σκακιστής και μάλιστα πρωταθλητής στο σκάκι κι έτσι συζητήσαμε ζητήματα στρατηγικής…», απάντησε ο βουλευτής. Ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του. Θα ήθελε να πάρει συμβουλές από τον εξπέρ μάλλον, ενόψει κάποιου σκακιστικού τουρνουά.

Αμφισβητούν την έρευνα κατά της Καϊλή

Ερωτηματικά για τον χειρισμό του Qatargate από τις βελγικές Αρχές θέτει δημοσίευμα της «Corriere della Sera», που σημειώνει πως η Εύα Καϊλή προφυλακίστηκε χωρίς επαρκή στοιχεία και ενώ δεν βρέθηκαν αποτυπώματά της πάνω στα χρήματα που απομάκρυνε από το διαμέρισμά της. Η ιταλική εφημερίδα αναφέρεται, επίσης, στην ευρωβουλευτή Μαρία Αρένα, φίλη και συνεργάτιδα του φερόμενου ως εγκεφάλου Αντόνιο Παντσέρι, υποστηρίζοντας πως παρά τις ενδείξεις και τα στοιχεία για τη συμμετοχή της στο κύκλωμα χρηματισμού ο βέλγος ανακριτής Μισέλ Κλεζ (που έχει έκτοτε παραιτηθεί από την υπόθεση) δεν τη συμπεριέλαβε στο κατηγορητήριο. Αποδίδοντας, εμμέσως πλην σαφώς, την απόφαση αυτή στις πολιτικές διασυνδέσεις της και στη συνεργασία του γιου της με τον γιο του Κλεζ. Στο κατηγορητήριο δεν συμπεριελήφθη και ο καταριανός υπουργός Αλί μπιν Σαμίχ αλ Μαρί για λόγους… ρεάλπολιτικ, που αποδίδονται σε διπλωματικές επαφές Βελγίου και Κατάρ.

Πρωτιά για το podcast του Πολυτεχνείου

Τα καλά ξεχωρίζουν… Σας έγραφα το Σάββατο για το συναρπαστικό podcast τεσσάρων επεισοδίων για την ιστορία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που επιμελήθηκε, με πολύμηνη έρευνα, η επικεφαλής Podcasts της Alter Ego Media Κατερίνα Μπακογιάννη. Με μεγάλη μου χαρά έμαθα, λοιπόν, ότι αυτή η κοπιώδης δουλειά βρέθηκε, μέσα σε λίγες ημέρες, στην πρώτη θέση του Spotify και του Apple Podcasts, με 15.000 downloads, 10.000 unique listeners και διθυραμβικές κριτικές.

Ο Ανδρέας έμαθε από την παρακολούθηση!

Σε μια σπάνια προσωπική συνέντευξή της στην εκπομπή «Στιγμές» του One Channel, η Λούκα Κατσέλη αποκάλυψε ότι ο πρώτος που κατάλαβε τη σχέση της με τον Γεράσιμο Αρσένη ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πώς; «Μας παρακολουθούσαν και τους δύο, κάλεσε ο Ανδρέας τον Γεράσιμο και του το είπε». Μάλιστα, ενώ είχε νομοθετήσει τον πολιτικό γάμο, ο Ανδρέας, λέει, αντιδρούσε στην ιδέα να παντρευτούν στο δημαρχείο. Τελικά… υπέκυψε όμως και ήταν και μάρτυρας. Εν ολίγοις, κουμπάρος…

Related posts

Υποσχέθηκε ξανά επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα ο πρωθυπουργός

admin

Μάχη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το «μη θέμα» των Τεμπών του Παύλου Μαρινάκη

admin

Μητσοτάκης: Εκτός κλίματος για τη Χαμάς ο Ερντογάν – Μόνη οριστική, η πολιτική λύση των δύο κρατών

admin

Ελληνας ΥΠΕΞ: Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της Αγκυρας – Διάλογος με ύβρεις και υπερπτήσεις δεν γίνεται

admin

Συνελήφθη ο δράστης του εμπρησμού στα γραφεία της Real

admin

Μητσοτάκης: Διπλό μήνυμα στον Ερντογάν από την Πράγα

admin

Σχεδιάζουν νέο ραντεβού πριν από τη συνάντηση κορυφής

admin

ΝΑΤΟ: Στις εργασίες της δεύτερης μέρας της Συνόδου Κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης

admin

Σακελλαροπούλου για Γενοκτονία των Ποντίων: Κάθε λαός έχει χρέος να προστατεύει την ιστορική μνήμη

admin