Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τουρισμός: Νέες επενδύσεις εντός κι εκτός Ελλάδας από τη Zeus

Την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της, αξίας 1,2 δισ. ευρώ, με δύο νέα ιδιόκτητα ξενοδοχεία, το Dolce Milan Malpensa στο Μιλάνο και το Lazart Hotel Trademark Collection by Wyndham στη Θεσσαλονίκη, σηματοδοτεί η συμφωνία που σύναψε η Zeus International Hotels and Resorts με την PRODEA Investments.

Η εξαγορά των δύο ξενοδοχείων αποτελεί μέρος της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, βάσει της οποίας προκρίνεται η περαιτέρω επέκταση της Zeus στην Ευρώπη.

Με 9 πλέον ιδιόκτητα ξενοδοχεία στο portfolio του, ο ξενοδοχειακός όμιλος, ο οποίος έχει παρουσία και στο εξωτερικό, υλοποιεί επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών των καταλυμάτων του στην Ελλάδα.

Το επενδυτικό πλάνο της Zeus, το οποίο έχει χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης μέχρι τα τέλη Μαρτίου, προβλέπει σε πρώτο πλάνο την ολοκλήρωση της ριζικής ανακαίνισης του Ammos Resort στην Κω, το οποίο το 2023 λειτούργησε ως 4άστερο ξενοδοχείο. Ο σχεδιασμός της Zeus προβλέπει την αναβάθμισή του με σκοπό να μετατραπεί σε ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία της Κω, με το ύψος της συνολικής επένδυσης να διαμορφώνεται σε 15 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο ξενοδοχειακός όμιλος απέκτησε το συγκεκριμένο κατάλυμα τον Φεβρουάριο του 2023.

Στην ίδια κατεύθυνση, μέχρι τις πρώτες ημέρες του Απριλίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η ανάπτυξη ενός waterpark στο πολυτελές Ajul Luxury Hotel & Spa Resort, δυναμικότητας 171 δωματίων, στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, μία επένδυση που αντανακλά την επιδίωξη της εταιρείας να αναδειχθεί το ξενοδοχείο ως ενός από τα καλύτερα resorts στη Βόρεια Ελλάδα.

Στην ίδια λογική, μέσα στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται να ολοκληρωθεί και η επένδυση στο πεντάστερο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay που βρίσκεται στον Αγιο Νικόλαο και συγκεκριμένα στον κόλπο του Μιραμπέλο, με την προσθήκη 35 δωματίων, ενός εστιατορίου κι ενός waterpark, το οποίο αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο της Κρήτης.

Το επενδυτικό πλάνο της Zeus προβλέπει επίσης την ανάπτυξη ενός aqua park, του πρώτου στην Αττική, στο Dolce Athens Attica Riviera Hotel, το οποίο βρίσκεται στη Βραυρώνα.

Ως προς τα σχέδια της εταιρείας για τα ξενοδοχεία που διαθέτει στο εξωτερικό, μέχρι το τέλος Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθεί και το πρόγραμμα ριζικής ανακαίνισης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο ξενοδοχείο Opera στη Ρουμανία.

Ο σχεδιασμός για τα δύο νέα ξενοδοχεία

Σε ό,τι αφορά τα δύο νέα ιδιόκτητα ξενοδοχεία της Zeus, το επενδυτικό πλάνο προβλέπει την αναβάθμιση του 5 αστέρων Lazart Hotel Trademark Collection by Wyndham με την προσθήκη επιπλέον δωματίων από το 2025 και μετά.

Αντίστοιχα, προβλέπεται η αναβάθμιση του Dolce Milan Malpensa στο Μιλάνο σε υψηλότερη κατηγορία, από το 2025 και μετά, με σκοπό την προσέλκυση ταξιδιωτών υψηλού εισοδηματικού προφίλ.

H Zeus, ως μισθώτρια μέχρι πρότινος του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, είχε προχωρήσει έναν χρόνο πριν στο rebranding του Dolce Milan Malpensa, το οποίο μέχρι τότε έφερε το brand της Hilton, ενώ πρόσφατα είχε ολοκληρωθεί και ένα πρόγραμμα ανακαίνισης.

Στόχος, ωστόσο, της Zeus είναι να αλλάξει άρδην η φιλοσοφία γύρω από το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, με έμφαση στο luxury. Το ξενοδοχείο διαθέτει 207 δωμάτια, ένα εστιατόριο και ένα καφέ-μπαρ. Επίσης, διαθέτει άρτιες συνεδριακές εγκαταστάσεις πλήρως εξοπλισμένες με την ανάλογη τεχνολογική υποδομή, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν συνολικά έως 700 άτομα. Σημειώνεται ότι η εταιρεία ήταν η μισθώτρια και των δύο συγκεκριμένων ξενοδοχείων.

Σήμερα η Zeus, η οποία ιδρύθηκε το 2014 από τον Χάρη Σιγανό (φωτ.) και σήμερα φιλοξενεί ετησίως πάνω από 1 εκατ. επισκέπτες, διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο 20 ξενοδοχείων, δυναμικότητας άνω των 4.000 δωματίων, στην Ελλάδα (Αττική, Εύβοια, Κως, Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική), στην Ιταλία (Μιλάνο, Μοντόβι), στην Κύπρο (Λευκωσία) και στη Ρουμανία (Βουκουρέστι). Εξ αυτών τα 9 είναι ιδιόκτητα, τα 6 είναι μακροχρόνια μισθωμένα από τη Zeus και τα υπόλοιπα 5 τα διαχειρίζεται ο όμιλος για λογαριασμό τρίτων.

Related posts

Η Μαριάννα Πολιτοπούλου, νέα CEO σε Μητροπολιτικό Κολλέγιο και ΙΕΚ ΑΚΜΗ

admin

Επ. Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η απόκτηση της ΑΦΟΙ Δεναξά από τη Μασούτης

admin

Κέρδη 5,4 εκατ. το 2023 για τη Galaxy Cosmos Mezz, προχωρά σε μείωση μετοχικού κεφαλαίου

admin

ACS: Νέες επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ την επόμενη πενταετία

admin

Intrakat: Επιστροφή σε λειτουργικά κέρδη, αύξηση εσόδων 45%

admin

Ηχηρα ονόματα στο νέο Δ.Σ. της Πλαίσιο

admin

Κλείνει τον Σεπτέμβριο το deal της ΔΕΗ για την εξαγορά της Enel Romania

admin

Nέος κανονισμός πωλήσεων για τους συνεργάτες της Ergo

admin

Στις εταιρίες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον η ΔΕΗ Ανανεώσιμες

admin