Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Πειθαρχία

Χαίρεται η Εφη Αχτσιόγλου που βρίσκεται σε έναν πολιτικό χώρο στον οποίο δεν τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Εντάξει. Μεταξύ μας πάντως, το πρόβλημα του παλιού της κόμματος δεν είναι ότι ο αρχηγός του θέλησε να επιβάλει την υπερψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου στους βουλευτές του. Είναι πως αδυνατεί να πείσει μέχρι και τους δικούς του να στηρίξουν την κομματική γραμμή – με αποτέλεσμα να την υιοθετεί κι ο ίδιος για δύο εικοσιτετράωρα μάξιμουμ.

Παιδιά

Το δημογραφικό που «απειλεί μακροπρόθεσμα την επιβίωση του έθνους, δεν λύνεται με τους γάμους των ομοφυλόφιλων, αλλά με γάμους νέων ετερόφυλων ζευγαριών που θα τεκνοποιούν και θέλουν στήριξη και κίνητρα για να κάνουν παιδιά, πολλά παιδιά». Τάδε έφη Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ. Δεν μας είπε, όμως, πόσα θέλει; Οσα ζήτησε ο Ερντογάν από κάθε Τουρκάλα; Ή μήπως παραπάνω; Γιατί ως προοδευτικός σοσιαλδημοκράτης ίσως φαντασιώνεται και την επιστροφή στις εποχές που μοναδικός προορισμός της γυναίκας ήταν η τεκνοποίηση.

Γυναίκες

«Λέμε ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να γίνουν σκεύη αναπαραγωγής και μέσα από τον νόμο θα γίνει και αυτό», επισήμανε ο Κώστας Καραγκούνης. Αλήθεια, όταν το 2014 διευρύνθηκε η δυνατότητα της παρενθετότητας σε νομικές μητέρες ή κυοφόρους με προσωρινή διαμονή εδώ, ενώ μέχρι τότε χρειαζόταν να είναι και οι δύο κάτοικοι Ελλάδας, τι έλεγε; Βέβαια, ως πιστός του Σαμαρά μπορεί να ανησυχεί μόνο για την αυτοδιάθεση της ελληνικής μήτρας κι όχι για εκείνη της βουλγαρικής.

Ενημέρωση

Ο Νικήτας Κακλαμάνης – παρότι τάσσεται υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών – βρίσκει προσβλητικό να ενημερωθούν οι βουλευτές της ΝΔ από έναν υπουργό. Πρότεινε, λοιπόν, να συγκληθεί η γαλάζια ΚΟ υπό τον Πρωθυπουργό και να μάθουν τα πάντα για τη σχεδιαζόμενη αλλαγή τα μέλη της σε μια συνεδρίαση που θα κρατήσει ώρες. Σύμφωνοι. Ωστόσο, αυτό θα είχε αξία αν κάποιοι συμπολιτευόμενοι εθνοπατέρες ήταν έτοιμοι να σκεφτούν αντί να διευθετήσουν τις προκαταλήψεις τους.

Related posts

Σακελλαροπούλου: Υποστηρίζουμε τον διάλογο με την Τουρκία, ακόμα και τώρα

admin

Οικονόμου: Λανθασμένη και άστοχη η ομιλία μέλους του Αζόφ στη Βουλή

admin

Όλα τα θέματα που συζήτησε το Υπουργικό – Φωτιές και μέτρα, ΕΚΑΒ, εργασιακό ν/σ, νέες ταυτότητες

admin

Τι κρύβει η συνάντηση Μητσοτάκη με Βέμπερ; – Την απάντηση δίνει ο Γιώργος Κύρτσος

admin

Κασσελάκης: «Η εκλογή μου ένδειξη κακής κομματικής λειτουργίας»

admin

Οικονόμου για μηνυτήρια αναφορά Ανδρουλάκη: Να διερευνηθεί άμεσα από τη Δικαιοσύνη

admin

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

admin

Κακλαμάνης – Ψυχογιός: Ακρίβεια και «κίνημα της πετσέτας» ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο

admin

Ελληνοτουρκικά: Υπέρπτηση τουρκικού UAV πάνω από την Κανδελιούσσα

admin