Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ηγεσία

Ρώτησαν τον Κώστα Ζαχαριάδη για την ατάκα του Κασσελάκη «αν oι δομές του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσαν σωστά, δεν θα έπρεπε να ήμουν εγώ πρόεδρος» κι εκείνος απάντησε πως η ηγεσία δεν είναι μόνο ένα πρόσωπο αλλά τα συλλογικά όργανα. Το στέλεχος επιβεβαίωσε πλήρως τη διαπίστωση του αρχηγού: το κόμμα δεν λειτουργεί σωστά, γι’ αυτό όλοι μαζί εναπόθεσαν τις ελπίδες τους σε έναν άγνωστο που φαινόταν απ’ την αρχή ότι έχει ταλέντο μόνο στα βίντεο με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

Ζιζάνιο

«Ηρθε η ώρα να ξεριζώσουμε το ζιζάνιο της διχόνοιας», αποφάνθηκε ο Γιώργος Καραμέρος, σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στα ενδότερα του ΣΥΡΙΖΑ. Εύκολο να το λένε, δύσκολο να το κάνουν οι αριστεροί επειδή, ως γνωστόν, είναι κακό χωριό τα λίγα σπίτια. Η φτώχεια των ποσοστών φέρνει αναπόφευκτα γκρίνια στα κόμματα. Κυρίως, όμως, απωθεί όσους ψηφοφόρους τούς έχουν απομείνει, αφού εκείνοι βλέπουν ότι δεν υπάρχει η παραμικρή κυβερνητική προοπτική.

Πρόσωπο

Πρέπει, δήλωσε ο Γιώργος Τσίπρας, να πάνε στις ευρωκάλπες με τον Κασσελάκη επικεφαλής. «Αλλά», συνέχισε, «αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο που θα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά για να πάμε στις ευρωεκλογές». Είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση. Εφόσον οι σύντροφοι έχουν ήδη αποδείξει την ικανότητά τους να διαλέγουν τον λάθος υποψήφιο – αυτόν που δεν κάνει κλικ στο ευρύ κοινό –, μπορεί κανείς να πει με σιγουριά πως θα βρουν τον ιδανικό αντικαταστάτη του νυν αρχηγού τους.

Timing

Ενα απ’ τα βασικά προβλήματα, σύμφωνα με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, δεν είναι το ερωτηματολόγιο per se, είναι το timing που επέλεξε να το ανεβάσει στο isyriza ο πρόεδρος. Τώρα, πιστεύει, εξαιτίας του κασσελακικού μπιζιμποντισμού, θα οδηγηθούν σε ένα συνέδριο όπου αντί για πολιτικά θέματα ή το αγροτικό, θα συζητούν το σήμα του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, από τον Ιούλιο του 2019 κι έπειτα, όσες φορές είχαν την ευκαιρία να ψάξουν και να κουβεντιάσουν τι πάει στραβά με το κόμμα τους, δεν την εκμεταλλεύτηκαν.

Related posts

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με πήλινα πόδια και χωρίς βιωσιμότητα, εκτιμά ο Μαύρος

admin

Παρέμβαση Οικονομικού Εισαγγελέα για την υπόθεση του Ανδρέα Πάτση

admin

Σταμάτης Μαλέλης: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη θέση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ενόχληση για την τραπ και το ringtone στο κινητό από το… Star Wars

admin

Τουρκία: «Μονομερής ενέργεια» η κήρυξη θαλάσσιων πάρκων από την Ελλάδα

admin

Μητσοτάκης στο BBC: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα φαίνονταν καλύτερα στο Μουσείο της Ακρόπολης»

admin

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετακομίζει…

admin

Μητσοτάκης: Η καμπάνια με διπλό στόχο και τα μηνύματα στον Βορρά

admin

Οι ευχές του Κυριάκου Μητσοτάκη για Καλή Ανάσταση

admin