Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Στον ανακριτή Λάρισας η κατάθεση του CEO της Hellenic Train – Θέμα ψευδορκίας

Τη διαβίβαση της μαρτυρικής κατάθεσης του διευθύνοντος συμβούλου της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτο στην εισαγγελία εφετών Λάρισας για το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της ψευδορκίας αποφάσισε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Όπως είπε ο πρόεδρος της επιτροπής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο κ. Καποτόρτο δεν είπε μία συγγνώμη στα θύματα ενώ παραδέχθηκε ότι δεν γνώριζε για τα ιατρικά προβλήματα των μηχανοδηγών της εταιρίας του. Με την πρόταση συμφώνησαν οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, πλην της «Νίκης».

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, στη βάση αιτημάτων της αντιπολίτευσης για κλήση νέων μαρτύρων και ειδικότερα για την κλήση του πρώην προέδρου των μηχανοδηγών Κώστα Γενηδούνια, ο πρόεδρος της επιτροπής παρατήρησε ότι ο κ. Γενηδούνιας είναι πλέον διευθυντικό στέλεχος της Hellenic Train και δεξί χέρι του κ. Καποτόρτο και ότι δεν έχει καταγραφεί συνδικαλιστική δήλωση για την κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας.

«Η πλειοψηφία δεν θέλει τη μαρτυρία του Κώστα Γενηδούνια»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βασίλης Κόκκαλης είπε ότι η πλειοψηφία δεν θέλει τη μαρτυρία του κ. Γενηδούνια επειδή δεν συμφέρει την κυβέρνηση. Υπέρ της κλήσης και άλλων μαρτύρων τάχθηκαν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης ενώ, όπως επανέλαβε ο βουλευτής της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο κατάλογος των μαρτύρων παραμένει ανοιχτός.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μαρκόπουλος ανέγνωσε δήλωση 29 συγγενών θυμάτων του δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023, με την οποία καλούνται τα μέλη της επιτροπής (α) να διακόψουν τις συνεδριάσεις τους μέχρι την ολοκλήρωση της ανάκρισης που διεξάγεται ενώπιον του εφέτη-ανακριτή Λάρισας (β) να ζητήσουν και να λάβουν αντίγραφο της ποινικής δικογραφίας, και κατόπιν να επανεκκινήσουν τις συνεδριάσεις τους, (γ) να εξετάσουν κι άλλους μάρτυρες με ουσιαστική συνεισφορά στη διεύρυνση ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων και (δ) να εκδώσουν κοινό πόρισμα.

Related posts

Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ στους δήμους και η επόμενη ημέρα

admin

Τη Δευτέρα στη Λευκωσία η τριμερής σύνοδος Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

admin

Θα θέσει υποψηφιότητα ο Φάμελλος; – Τι είπε για την υποψηφιότητα Κασσελάκη

admin

Ο ιμπρεσιονιστής Κασσελάκης

admin

Προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

admin

Ο νέος φορέας στη Βουλή, οι μοιρασμένοι ρόλοι και το όνομα με «Αριστερά» και οικολογία

admin

Η απίστευτη ατάκα Μητσοτάκη για το «μαξιλάρι ασφαλείας»

admin

Οι εσωκομματικές αναταράξεις που τρομάζουν το ΠΑΣΟΚ

admin

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία

admin