Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Προς αναβολή κατά μία εβδομάδα η εκλογή προέδρου

Την αναβολή της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν οι υποψήφιοι Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτηρίζει “αυτονόητη και επιβεβλημένη την αλλαγή κάθε προσωπικού προγράμματος”.

Η Έφη Αχτσιόγλου που βρίσκεται ήδη στον Βόλο, λέει ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από ό,τι το παρουσιάζουν και υπό αυτές τις συνθήκες δεν γίνεται να διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό των πληγέντων.

“Σήμερα, υπό κανονικές συνθήκες, θα βρισκόμουν στην Αιτωλοακαρνανία. Σε μια κανονική χώρα. Όχι σε μια χώρα που καταρρέει και η κυβέρνηση παρακολουθεί ατάραχη. Οδεύω ήδη προς τη Θεσσαλία. Εκεί που οι πόλεις και τα χωριά μας πλημμυρίζουν, οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση, οι πολίτες απαιτούν ένα άμεσο σχέδιο απέναντι στην καταστροφή”, αναφέρει σε ανάρτησή της.

Για ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας τοποθετήθηκαν ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας.. “Να προστατευτούν οι πολίτες. Ζητώ μετάθεση των διαδικασιών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, λόγω της έκτακτης κατάσταση”, γράφει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Νίκος Παππάς.

“Τις τελευταίες ώρες έχω επικοινωνήσει με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στις περιοχές που έχουν πληγεί. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και εκτός ελέγχου, ειδικά στην Θεσσαλία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι παντού απούσα, “νίπτει τας χείρας” της”, αναφέρει σε δήλωσή του ο κος Παππάς.

Η Θεσσαλία πλήττεται από τη μεγαλύτερη καταστροφή των τελευταίων δεκαετιών. Με ήδη τρεις ανθρώπους νεκρούς και δεκάδες αγνοούμενους, με ολόκληρα χωριά να έχουν “βυθιστεί”, μιλάμε για μία καταστροφική συνέχεια που πήρε την σκυτάλη από την φονική πυρκαγιά στον Έβρο.

“Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να προστατεύσει την κοινωνία και να μην τυρβάζει περί άλλωΝ”, συνεχίζει ο Νίκος Παππάς.

“Ζητώ τη μετάθεση των διαδικασιών εκλογής ηγεσίας του κόμματος κατά μία εβδομάδα. Η παράταξή μας, υπό τον πρόεδρο της Κ.Ο να γίνει το πραγματικό στήριγμα της ελληνικής κοινωνίας σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση, καταλήγει.

“Πρώτα η ζωή”, γράφει και ο Στέφανος Τζουμάκας.

“Η χώρα διέρχεται δοκιμασία.
Μεγάλες περιοχές, άνθρωποι και εγκαταστάσεις έχουν υποστεί καταστροφές και δοκιμάζονται.
Θέλω να δηλώσω την αλληλεγγύη μου σε κάθε δοκιμαζόμενο συμπολίτη μας, στις οικογένειες των θυμάτων και των αγνοουμένων και τη θέληση μου να αγωνιστώ για την αποκατάσταση.
Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για το ότι υποδομές, η προστασία και η πρόληψη δεν αποτελούν προτεραιότητες παρόλο που αφορούν στη Ζωή, στη διαβίωση και στην ασφάλεια όλων μας.
Θέση μου είναι να αναβληθούν οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μαζί με την έμπρακτη με κάθε μέσο υποστήριξης μας των περιοχών και των ανθρώπων που δοκιμάζονται.
Πρώτα η Ζωή!”
“Αυτονόητη και επιβεβλημένη η αλλαγή του όποιου προσωπικού προγράμματος”
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε ανάρτησή του αναφέρει:

“Στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα, οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό όλων όσοι πλήττονται.
Η είδηση του θανάτου τεσσάρων συνανθρώπων μας και οι έξι (σύμφωνα με τα, μέχρι στιγμής, επίσημα στοιχεία) αγνοούμενοι -με άγνωστη ακόμη την εξέλιξη της κακοκαιρίας- μας έχει συγκλονίσει, ενώ οι καταστροφές είναι αδύνατο να υπολογιστούν.
Θεωρώ αυτονόητη και επιβεβλημένη την αλλαγή του όποιου προσωπικού προγράμματος, κατά συνέπεια και την ακύρωση της σημερινής μου ομιλίας στη Νέα Ιωνία.
Την ώρα που ένα ανήμπορο κράτος βουλιάζει στα λασπόνερα, την ώρα που οι κάτοικοι μετράνε τις πληγές τους, την ώρα που μια κυβέρνηση αδυνατεί να εφαρμόσει ένα σχέδιο αντιμετώπισης της καταστροφής, οφείλουμε να είμαστε εδώ, παρόντες και παρούσες, συναισθανόμενοι την ευθύνη που μας αναλογεί”.

Προς το παρόν δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά ο κος Κασσελάκης. Στην πιο πρόσφατη ανάρτησή του δήλωσε τα εξής, χωρίς να αναφερθεί στην εκλογική διαδικασία:

Τέμπη, Βόλος, Ρόδος, Έβρος, Αθήνα, Blue Horizon.
Ένα Κράτος που δε σέβεται τον πολίτη.
Άνθρωποι που δε σέβονται τον άνθρωπο.
Το πρώτο δημιουργεί τους δεύτερους και οι δεύτεροι ψηφίζουν το πρώτο.
Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει και θα σπάσει από εμάς.
Δεν εξαρτώμαι από κανέναν.
Δεν είμαι από τα κομματικά όργανα.
Τα κομματικά όργανα δεν με θέλουν εδώ.
Η μόνη νομιμοποίηση που θέλω είναι με την ψήφο σας την Κυριακή.
Για να μπορέσουμε να κάνουμε επιτέλους αυτή τη χώρα Δημοκρατία από άκρη σε άκρη.

Related posts

Στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας ο Μητσοτάκης

admin

Γράφει «φουλ» νέα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

admin

Μητσοτάκης: «Το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης θα καθορίσει το αποτέλεσμα

admin

ΚΚΕ: Ο Μητσοτάκης ούτε είναι, ούτε μπορεί να παριστάνει τον υπερασπιστή της προόδου και των δικαιωμάτων

admin

Ματαιώνεται η δεξίωση για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας

admin

Πόσα ακόμη έργα τέχνης θα αποσυρθούν;

admin

Αποσύρεται η Εθνική Δημιουργία από τις εκλογές

admin

Από τη μία είναι το έγκλημα των Τεμπών κι από την άλλη το έγκλημα της συγκάλυψης, λέει η Αυγέρη

admin

Οργή Πολάκη για τη συγγνώμη Τσακαλώτου «εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ»

admin