Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στροφή Deloitte στην τεχνολογία, αναλαμβάνει ρόλο εκπαιδευτή

Στον τομέα της τεχνολογίας στρέφεται σταδιακά η Deloitte η οποία αναμένεται μέσα στο 2024 να αναλάβει και το ρόλο του… εκπαιδευτή για υπαλλήλους άλλων εταιρειών δίνοντας πιστοποιήσεις στον τομέα της τεχνολογίας.

Η εταιρεία που ξεκίνησε από τη συμβουλευτική εταιρειών έχει μπει για τα καλά και στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, αναλαμβάνοντας έργα τόσο για ιδιωτικές εταιρείες, όσο και για το ελληνικό δημόσιο.

Ο ρυθμός ανάπτυξής της εταιρείας την τελευταία πενταετία είναι πάνω από 20%, ενώ οι υπηρεσίες του consulting αναπτύσσονται με 35%-40% αναλαμβάνοντας κυρίως έργα με τεχνολογικό προσανατολισμό.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Χριστοδούλου, Partner και Consultin Leader της Deloitte, σε γεύμα που παρέθεσε στους δημοσιογράφους η αναλογία τζίρου των συμβουλευτικών υπηρεσιών είναι διπλάσια από τις ελεγκτικές υπηρεσίες. Μάλιστα πλέον από τα 2800 περίπου άτομα που απασχολεί σήμερα η ελληνική θυγατρική, οι μισοί ασχολούνται με συμβουλευτικές υπηρεσίες και με τον τομέα της τεχνολογίας.

Οι 1.300 περίπου εξ αυτών απασχολούνται στα Κέντρα Δεξιοτήτων που διατηρεί η εταιρεία σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη και στα Γιάννενα. Μάλιστα ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε ότι ήδη υπάρχουν σκέψεις για την δημιουργία και δύο νέων κέντρων στην Θράκη και το Βόλο ουσιαστικά αξιοποιώντας τους σπουδαστές των Πανεπιστημίων.

«Το Κέντρο της Θεσσαλονίκης απασχολεί σήμερα 1050 άτομα, η Πάτρα 105 άτομα περί τα 100 άτομα βρίσκονται στο αντίστοιχο κέντρο της Κρήτης ενώ ακόμα 40 άτομα απασχολούνται στα Γιάννενα, το οποίο άνοιξε πριν από λίγους μόνο μήνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδούλου.

Η εταιρεία μέσα από τα κέντρα αυτά βρίσκει νέους πτυχιούχους και τους εκπαιδεύει, ώστε στη συνέχεια να μπορούν να απασχοληθούν σε μεγάλα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Χριστοδούλου ο τζίρος της εταιρείας για το οικονομικό έτος 2022 – 2023 το οποίο έληξε στις 31 Μαΐου, ανήλθε σε 160 εκατ. ευρώ, με το 85%-90% αυτού να αφορά έργα του ιδιωτικού τομέα και μόνο ένα μικρό ποσοστό να ασχολείται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου που έχει μπει σε τροχιά με την αρωγή του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ίδιους ρυθμούς ανάπτυξης περιμένουν και για το τρέχον έτος, σημειώνοντας ότι το ανεκτέλεστο είναι υψηλότερο από τον τζίρο, ενδεχομένως και διπλάσιο.

Στα έργα του ιδιωτικού τομέα που αναλαμβάνει περιλαμβάνονται έργα που αφορούν στον τραπεζικό και ενεργειακό τομέα και μπορεί να περιλαμβάνουν από Mobile apps, έργα ΙΤ υποδομών και συστήματα data και cloud έως έργα generative AI που αυτοματοποιούν διαδικασίες σε επιχειρήσεις και οργανισμούς μειώνοντας το κόστος αλλά και τα περιθώρια λάθους χειρισμών. Όσο για το δημόσιο ενδεικτικά έχει ασχοληθεί με την αναβάθμιση του taxis.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2024 η Deloitte θα αναπτύξει και ένα εκκολαπτήριο για startup που σχεδιάζει να δημιουργήσει στο Κέντρο Δεξιοτήτων της Πάτρας. Ήδη έχει απευθύνει πρόσκληση για νεοφυή πρότζεκτ στην οποία θα έχουν ανταποκριθεί 40 ομάδες. «Από αυτούς θα επιλέξουμε περίπου πέντε για να υποστηριχτούν τόσο στην φιλοξενία, όσο και στην ανάπτυξή τους» είπε ο κ. Χριστοδούλου.

Εκπαιδευτική ακαδημία

Μία ακόμα δραστηριότητα θα αναπτύξει μέσα στο 2024 η Deloitte η οποία σχεδιάζει και εκπαιδευτική ακαδημία. «Στόχος είναι να εντοπίζουμε νέους επιστήμονες και να τους εκπαιδεύουμε στο Deloitte Academy ώστε να τους μετατρέψουμε σε ώριμους επαγγελματίες. Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα θα δίνονται και σχετικές πιστοποιήσεις» επεσήμανε ο κ. Χριστοδούλου.

Related posts

Τρεις εξαγορές ανακοίνωσε η ελληνική Upyachting Management

admin

Απέρριψαν οι τράπεζες την πρόταση Ηλιόπουλου για ΑΝΕΚ

admin

To χαρτοφυλάκιο της TCI Specialty εξαγόρασε η Howden Ελλάδας

admin

ΕΤΕπ: 200 εκατ. για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής

admin

PeopleCert: Η εξαγορά-μαμούθ που τη μετατρέπει σε παγκόσμιο ηγέτη στην πιστοποίηση

admin

Χορηγός των Finance & Accounting Awards ο όμιλος Epsilon Net

admin

Διαθέσιμες στο Apple Pay οι κάρτες της Attica Bank

admin

Κλωσ/γία Ναυπάκτου: Τα οφέλη από τη σύμπραξη με την ΕΑΣ Μεσολογγίου

admin

HELLENiQ ENERGY: Συγκρίσιμα κέρδη 252 εκατ. το 1ο τρίμηνο

admin