Image default
EUROBANK

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Οι τζίροι – μαμούθ στην Πειραιώς και η μικρή… καθυστέρηση στην Aegean

Τζίροι μαμούθ: Συνεχίζονται οι τζίροι… μαμούθ στη μετοχή της Πειραιώς, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μετά την ολοκλήρωση του πρόσφατου placement. Χθες, η αξία των συναλλαγών «πέταξε» στα 60 εκατ. ευρώ, διακινώντας σχεδόν το 1/3 του ημερήσιου τζίρου στο ταμπλό. Όσον αφορά την τιμή της μετοχής, κατάφερε να κλείσει κοντά στο υψηλό ημέρας, απέχοντας ελάχιστα από τα 4 ευρώ.

Διόρθωση: Απώλειες της τάξης του 7% παρουσιάζει η μετοχή της Eurobank στο τελευταίο διήμερο, διορθώνοντας ελαφρώς από τα πρόσφατα υψηλά των τελευταίων 8,5 ετών. Πλέον η απόσταση από τις «κορυφές» του 1,95 ευρώ υπολογίζεται σε σχεδόν 10%, αν και η μεταβολή μέσα στο 2024 παραμένει μεγάλη, ξεπερνώντας το 10%.

Νέο ιστορικό υψηλό: Σε νέο ιστορικό υψηλό «φιγουράρει» η μετοχή της Κρι Κρι, η οποία «πετά» στα 11,4 ευρώ. Κάπως έτσι, η συνολική μεταβολή μέσα στο 2024 αγγίζει το 20%, με τα κέρδη στο τελευταίο 30ήμερο να φθάνουν στο 15%. Στα 376 εκατ. ευρώ ανέρχεται η χρηματιστηριακή αξία της εισηγμένης, η οποία διαπραγματεύεται με δείκτη P/E στο 13,7x.

Λίγη αναμονή: Μερικές εβδομάδες παραπάνω θα χρειαστεί να περιμένουν οι μέτοχοι της Aegean, προκειμένου να λάβουν το φετινό μέρισμα. Κι αυτό, διότι η διοίκηση μετακίνησε χρονικά την ετήσια Γ.Σ. για τις 30 Απριλίου, κάτι το οποίο προκάλεσε… καραμπόλα σ’ όλο το χρονοδιάγραμμα. Έτσι, η αποκοπή του φετινού μερίσματος θα γίνει στις 20 Μαΐου και όχι στις 22 Απριλίου, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο. Η καταβολή των χρημάτων θα ξεκινήσει στις 27 Μαΐου.

Related posts

HSBC: Μειώνει τις τιμές-στόχους για Alpha, Eurobank, Πειραιώς

admin

Καραβίας: Θα στηρίξουμε με ρευστότητα τους πελάτες μας

admin

Eurobank: Νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μικρομεσαίων στο πλαίσιο του Ταμείου InvestEU

ad

Eurobank: Έχει στηρίξει πάνω από 56.000 επιχειρήσεις του κλάδου του τουρισμού

ad

Eurobank: Γιατί επιβράδυνε η ελληνική οικονομία το α’ τρίμηνο

admin

Eurobank: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση του 2,7% της «Ελληνικής»

admin

Eurobank: Δεν αναμένεται πρόβλημα από τα περισσότερα δάνεια σε ξενοδοχεία

admin

Μοιράζει πάνω από 14.000 κουμπαράδες στα σχολεία η Eurobank

admin

Eurobank: Νέα εκπρόσωπος του Δημοσίου στο ΔΣ η Ανδρονίκη Μπούμη

admin