Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΤΟΝ ΜΠΕΛΕΡΗ

Μέχρι την Αλβανία και τη φυλακή όπου κρατείται ο Φρέντι Μπελέρης ταξίδεψε χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έχει επιλέξει, σε κάθε ευκαιρία, να «σηκώνει» το θέμα του δημάρχου Χειμάρρας – στην παρουσίαση των «Δημοκρατών», ο πρώην υπουργός ανέφερε πως αυτή η υπόθεση υπονομεύει και την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας. Σε ποιο ακροατήριο απευθύνεται ο Λοβέρδος; Σε ένα «πατρωτικού τύπου» Κέντρο. Πόσο μεγάλο είναι αυτό; Στο πρώην κόμμα του δεν θεωρούν πως τα σημερινά ποσοστά των «Δημοκρατών» είναι ενδεικτικά εκείνων που θα πάρει στην κάλπη. Εκείνος, από την πλευρά του, στοχεύει στον ενδιάμεσο χώρο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και για την ώρα φαίνεται πως αντλεί και από τους δύο.

ΓΥΑΛΙΝΗ ΟΡΟΦΗ

Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της ετήσιας Συνόδου του δικτύου Women Political Leaders παρέθεσε χθες το απόγευμα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Μετά το κρασί και τα καναπεδάκια με προσούτο και γιαούρτι, όμως, το δίκτυο θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Εκεί η πρόεδρος του δικτύου Silvana Koch-Mehrin θα βραβεύσει την ελληνίδα Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το βραβείο WPL Trailblazer, που έχει αποδέκτες εν ενεργεία ή πρώην προέδρους ή πρωθυπουργούς, που έσπασαν τις λεγόμενες «γυάλινες οροφές» και κατέκτησαν τα ανώτατα πολιτικά ή πολιτειακά αξιώματα στις χώρες τους.

ΠΑΡΩΝ-ΑΠΩΝ

Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να λείπει στον στρατό, όμως έκανε την εμφάνισή του στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ διά αντιπροσώπου. Ο νέος διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Θάνος Μωραΐτης, έκλεισε τη συζήτηση με την ανάγνωση ενός μηνύματος από τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αφορούσε και το κεντρικό θέμα της κουβέντας που έγινε: τη σημερινή συζήτηση για το πόρισμα των Τεμπών. «Εστω και την ύστατη στιγμή καλούμε τον Μητσοτάκη να αναλογιστεί τις ιστορικές ευθύνες του, να κοιτάξει στα μάτια όσους ζητούν απαντήσεις και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων» τόνισε στο μήνυμά του ο Κασσελάκης, ζητώντας να μην υπάρξει οχύρωση πίσω από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και να επιτραπεί στη Δικαιοσύνη να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

ΣΤΙΣ 25

Ο επικείμενος εορτασμός της 25ης Μαρτίου και, κυρίως, οι λειτουργίες την Κυριακή της Ορθοδοξίας, θεωρούνται πως θα είναι οι οδηγοί για τον δρόμο προς την ευρωκάλπη του καλοκαιριού – θα κάνουν περισσότερο σαφή τα χαρακτηριστικά που έχει πάρει η αποδοκιμασία προς την κυβέρνηση από τα δεξιά της. Η πλευρά της Εκκλησίας έχει ήδη κάνει σαφείς τις προθέσεις της, οπότε μένει μόνο η υποδοχή όσων ψήφισαν υπέρ του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια από τους παρισταμένους στις διάφορες ενορίες, αν αποφασίσουν να εμφανιστούν. Και παράλληλα, μιλάμε πάντα για κομματικές δυνάμεις που έτσι θέλουν να συσπειρώσουν τις δυνάμεις τους.

Related posts

Το τέλος της ριζοσπαστικής Αριστεράς (;)

admin

Μητσοτάκης στην Bild: «Δεν γίνεται ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική χωρίς φράχτες και τείχη»

admin

Μάχη για την κατοχύρωση της δεύτερης θέσης

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας ο βουλευτής Ροδόπης Φερχάτ Οζγκιούρ

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται δημοσκοπικά στο 12%, λέει ο Μαύρος

admin

Οι λίστες της Aννας-Μισέλ Ασημακοπούλου άναψαν φωτιές

admin

Επίσημο: Η Βούλα Κεχαγιά νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Η θέση που αναλαμβάνει η Αυγέρη

admin

Μάχη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το «μη θέμα» των Τεμπών του Παύλου Μαρινάκη

admin

Θεσσαλονίκη: «Πυρά» Ανδρουλάκη κατά κυβέρνησης για το flyover

admin