Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται δημοσκοπικά στο 12%, λέει ο Μαύρος

Στο 12% κινείται δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία λίγο πριν τις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρίας δημοσκοπήσεων MRB, Δημήτρη Μαύρο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε πως «όλο αυτό είναι αυτοκαταστροφικό. Τους τελευταίους 8 μήνες το μόνο που δεν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να συζητάει τα προβλήματα των Ελλήνων και του τόπου. Συζητάει δυναμικές εσωτερικές μέσα στο κόμμα».

Όσον αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη και την παρουσία του το σύντομο χρονικό διάστημα στην ηγεσία του κόμματος ο κ. Μαύρος σχολίασε ότι «δίνει την εντύπωση πως προσπαθεί να μάθει πώς δουλεύει το υπουργείο Εσωτερικών». Πρόσθεσε ακόμη από τις εκλογές και μετά έχει και ο ίδιος ευθύνη παρότι, όπως είπε, ότι μαθαίνει γρήγορα.

«Μη αναμενόμενη η κίνηση Τσίπρα»

Ο Δημήτρης Μαύρος σχολίασε ότι η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν το συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αμυντικά συστατικά.

Σύμφωνα με τον αναλυτή η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα είχε μέσα της αμυντικά συστατικά, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αν μου λέγατε να διαβάσω το πολιτικό σκηνικό, θα σας έλεγα ότι αυτή τη στιγμή η πολιτική και οι πολιτικοί γράφουν ιστορία».

Επιπλέον, όπως είπε «δεν κάνεις συνομιλητή τον αντίπαλο, κάνεις συνομιλητή τα προβλήματα του τόπου, την κοινωνία και τους πολίτες».

Επικρίνοντας ένα κομμάτι της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη στο 4ο Συνέδριο του κόμματος και την αναφορά που έκανε στη ΝΔ και τον πρωθυπουργό είπε χαρακτηριστικά ότι «όταν βαφτίζεις μεγάλο τον Μητσοτάκη, τότε μικραίνεις εσύ».

Ερωτηθείς για το εάν αιφνιδιάστηκε από την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Μαύρος τη χαρακτήρισε ως «μη αναμενόμενη» λέγοντας ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μελετά άλλους πολιτικούς και «θέλει να κάνει τον μέντορα της Αριστεράς».

Σχολιάζοντας τα όσα γίνονται στον χώρο της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και με δεδομένο, όπως είπε, ότι το συνέδριο πήγαινε κακήν κακώς, ο Αλέξης Τσίπρας με την παρέμβασή του έθεσε το πραγματικό ζητούμενο, την έλλειψη εμπιστοσύνης στον αρχηγό.

Ακόμη ο Δημήτρης Μαύρος είπε πως ο ίδιος δεν έχει ακούσει αυτοκριτική και από άλλα στελέχη της Αριστεράς, πέραν από αυτή που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας. «Το βράδυ των εκλογών ο κ. Τσίπρας είπε ότι τα παίρνω όλα πάνω μου. Δεν μπορείς όμως να υποχρεώσεις έναν άνθρωπο να αναγνωρίσει λάθη τα οποία δεν τα πιστεύει», πρόσθεσε.

Related posts

Οι μεταγραφές και ο νέος κυνισμός

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης παραμένει εξαφανισμένος, ενώ η χώρα συγκλονίζεται από την άγρια δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια

admin

Νίκος Παππάς: Ο δρόμος της αριστερής προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης οδηγεί σε ένα καλύτερο μέλλον

admin

ΥΠΕΞ για χτύπημα Αγίου Πορφυρίου: Να γίνονται σεβαστές η προστασία αμάχων και η ασφάλεια θρησκευτικών ιδρυμάτων

admin

ΟΗΕ: Πώς δικαιολογεί η Ελλάδα την απουσία από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική εκεχειρία

admin

«Γεμάτο ψέματα» το άρθρο Κασσελάκη, λέει ο Π. Μαρινάκης – Ο πανικός ο χειρότερος σύμβουλος, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

admin

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν

admin

ΓΕΕΘΑ: Υποκινούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους του Κ. Φλώρου

admin

Αλαλούμ στους «Σπαρτιάτες», προβληματισμός στο Μαξίμου – Ώρα αποφάσεων για τις επόμενες κινήσεις

admin